Šta je novo?

Bezicni tastatur ili mishonja...

RAF

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
304
Planiram da uzmem ovu kombinaciju...zanimaju me vasa misnjenja i iskustva vezeno za:
- kasnjenje
- preciznost
- moguce interferencije
- vek trajanja baterija (eh da mogu da izdrze vek)

Nesto sam gledao i ima neka Logitechova za 3200 komplet....

Hvala unapred...

mislim da je to isto sto i ja imam, Logitech cordless desktop classic

iskreno jako lepo meni to funkcionise:

-kasnjenje mis poseduje, mada jer ga ja koristim kao daljinski za komp i to sa neke dobre udaljenosti od 3-5m, tastatura je pored kompa i nema bas nikakvo kasnjenje
-preciznost nista posebno, mis ne reaguje bas najbolje na ostre pokrete
-moguce interferencije postoje, recimo sa mobilnim telefonom, ako ga spustim pored prijemnika tastatura oce da otkaze, sve dok nemas nista u radijusu od 20-30cm od prijemnika sve radi tip top
-kupio sam komplet pre vise od godinu dana evo jos uvek su mi iste duracell u njemu, zaista sto se toga tice iznenadio sam se.

Ja imam ex 110,ona je tako neshto u tom cenovnom rangu...Nish se jedino "zaglupi" na par sekundi kad duze vremena stoji(vishe od pola h),pa mu treba par pokreta da bi se "probudio"...
Nishta mu ne smeta ni fix ni mob...
Odushevilo me je to shto sam odneo tast u dnevnu sobu koja je od moje odvojena sa jedno 3-4 zida od pola metra jer je lik radio prezentaciju kirbija i reko aj da mi ocisti(usisa) tast,i ispritisko neke dugmice i sve shta god sam pritisnuo radilo je na kompu..!!!!!

Mislim da neces pogresiti ukoliko uzmes bilo koji Logitech model . Da , mozda kod misa postoji mala latencija , ali osecaj koji stvara odsustvo kabla je nemerljiv ! Pomenuta latencija smetace ti jedino ukoliko si Pro igrac , ali u toj situaciji bi ti smetao i bilo koji drugi zicni " ne gejmerski " mis .

PS nemoj uzimati nista drugo do Logitech-a , imao sam prilike da probam i neki Genius model kojeg sam ekspresno vratio , i onako revoltiran odmah uzeo Logitech-a vise klase ( Tastatura je poput tenka , sigurno tezi oko kilogram ipo do dva ) . Pored ovog imam i Logitech-ov model nize klase , sa kojim sam takodje veeoomaa zadovoljan . U paketu kompleta vise klase inkomporirane su i punjive baterije za misa , a tastaturu ces posle prvog rodjendana verovatno morati castiti novim parom svezih alkalnih baterija .

Aj kada je vec pokrenuta tema...
Planiram da zamenim svoj logi bezichni komplet sa nekim od MS reshenja i to verovatno sa Microsoft Wireless Optical Desktop Elite! Ima li neko ovaj komplet i kako vam se chini (posebno me zanima kako se ponasha u chestoj i dugoj exploataciji :))

Genghis Khan je napisao(la):
Aj kada je vec pokrenuta tema...
Planiram da zamenim svoj logi bezichni komplet sa nekim od MS reshenja i to verovatno sa Microsoft Wireless Optical Desktop Elite! Ima li neko ovaj komplet i kako vam se chini (posebno me zanima kako se ponasha u chestoj i dugoj exploataciji :))

Evo ja posedujem taj set više od godinu dana i mogu reći da sam generalno zadovoljan. Kako miša koristim češće nego tastaturu, na njemu sam morao do sada dva puta da menjam baterije, dok tastatura još drži prvi ugradjeni set od 3 baterije (mislim da su tri... već sam i zaboravio). U svakom slučaju, za svakodnevne potrebe (neračunajući igre), ovaj set je meni lično poprilično komforan. Tastatura ima dovoljno programabilnih tastera, ruka mi naleže dobro na miša, koji ima 5 tastera plus horizontalni i vertikalni skrol, od kojih horizontalni konkretno u operi ne funkcioniše.

E sad... u igrama (odnosi se samo na FPS) i nisam bas nešto zadovoljan sa mišem, jer stvarno postoji lag, što je valjda i normalno. Prošle nedelje mi je bio prijatelj sa laptopom i imao je bežičnog miša marke Logitech (ne znam koji model). Sedeo je 2 metra od mene i toliko je "prljao okolinu" da ja moga miša nisam mogao da koristim, iako sam menjao kanale. Pomalo čudno, ali ok... rešili smo problem blagim udaljavanjem risivera.

Ono što mene još lično nervira jeste prašina koja je jako upadljiva na crnim površinama i koja pada na tastaturu čak i kad je sve oko nje čisto. Znači pravi mali magnet za prašinu.

Znači generalno sam zadovoljan i da budem iskren cena je ipak učinila svoje pri kupovini. U tom trenutku mi je cena (oko 50 € u Nemačkoj) bila ipak odlučujući faktor pri kupovini. Bilo je sigurno i boljeg izbora ali za više para, ali u tom cenovnom rangu mi je tad bilo to najinteresantnije.

Sorry ako sam smorio :)

Pozdrav

da se i ja javim kao zadovoljni vlasnik mx3000 kompleta, bas se mnogo igram i nisam primetio nikakvo kasnjenje, mob mi stoji na stolu i nema nikakvih interferencija sve u svemu odlicni mis i tast jedino sto nisu u cenovnom rangu onoga sto tebi treba ali ako budes voljan da izdvojis malo vise obrati paznju na gorepomenuti sve preporuke...

Koja od Logitech ili MS novijih bežičnih kompleta ima i veliki enter i svih šest tastera pored (znači Insert, Home, PageUp, Delete, End, PageDown).

Ježim se od tastatura koje imaju veliki Delete taster, bez Inserta :D

imam komplet mx 3100 logitech....

B0007NIJBM.01-A1NDBS7YGOPBD6._AA280_SCLZZZZZZZ_.jpg

tastatura je ok, ali nizi hod tastera, tako da to moze nekome da smeta. sto se tice dodatnih dugmica-nema koji nema....zamerka na volume tockic, jer je previse mali. takodje moj primerak tastature ima jedan dodatni taster ispred slova Z(shift je manji) sto me extra iritira... smeta mi pri kucanju bez gledanja....

veliki plus mi je zoom dugme na tastaturi i na misu...koje mi u mnogome pomaze u radu.

sto se tice misa, u pitanju je mx1000, koji je pokupio odlicne kritike, ali se meni licno ne dopada toliko jer mi je pretezak....
dopada mi se broj tastera koji ima, i njihova mogucnost programiranja....

Sto se tice baterija, tastatura radi sa baterijama koje sam dobio uz nju (duracell) i jos uvek pokazuje da su full, dok mis mora da se puni svakih 3 dana. Kasnjenje tastature i misa ne mogu da primetim....

takodje jedna primedba i na software (last update) koji dolazi uz doticnu....hoce da restartuje podesavanja periodicno...

toliko...

Poslednja izmena:
Ma ja imam neki shugavi a4tech koji sam zaplenio drugaru. Realno tast je SR@nje veliko ali bolja od bilo koje obichne, dok bezichnog misha imam ali ga ne koristim bash zbog gore navedenih tripova, ako ne koristish misha u kujni:D ili krevetu:p slobodno uzmi obichan.:-devil-:

Nazad
Vrh Dno