Šta je novo?

bezicni + satelitski internet !!!!!

• Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja
D

deki30

Guest
Mislim da je ovo zanimljiva tema....
Imam, kao i dosta ljudi, SkyStar2 karticu. Kako je maximalno iskoristiti za internet?
Znaci u startu je jasno da mora 1-way internet. Necemo ulaziti u problematiku satelitskih provajdera, koji, kakav, cene...
Mislim da je za zanimljivije pitanje kako resiti problem uplink-a, tj. zahteva...
Svi bi smo hteli da oslobodimo PTT liniju, ja skoro svaki dan imam frku oko zauzeca linije... :(
Verovatno je kablovski internet najbolje resenje, ali kada ce zaziveti, pogotovu npr. kod mene, tj u Batajnici...
E sad, mozda je trenutno najzanimljivija verijanta wirelless....
kakva je tu situacija, da li se moze `dobaciti` do prigradskih naselja, ili tu varijantu treba jednostavno odbaciti...
Kod wireless-a treba sto jevtinije proci sa opremom, neka protok bude skup, za nas nije bitno, posto koristimo samo jedan pravac... ;)
Misljenja?

Pozdrav

deki30

mislim da to nije isplativo, jer recimo komplet oprema za wireless pristup se krece oko 500 evra + mesecno placas za ~ 64 kb/s oko 50 evra (govorim o veratu koji je od skoro ponudio ovu uslugu). kada bi tu jos dodao sat.net od recimo skydsl-a to bi te izaslo prilicno skupo. sada je i pitanje kakva je situacija u batajnici sa wireless provajderima to jest sa optickom vidljivoscu sa istim i njihova udaljenost od tebe.

ja sam dugo razmisljao i definitivno sam odlucio da je bilo kakva solucija preskupa u odnosu na ono sto pruza (bar za mene).

pozdrav.

kada cete shvatiti da ta resenja "brzo a jeftino i svima dostupno" kod nas ne pale? Mislim da nikada ni nece..... Welcome to SERBIA! :(

][V][ATRIX™ je napisao(la):
kada cete shvatiti da ta resenja "brzo a jeftino i svima dostupno" kod nas ne pale? Mislim da nikada ni nece..... Welcome to SERBIA! :(

I to ce tako biti dok god je monopola :(

I've been walking in the footsteps
Of society's lies
I don't like what I see no more
Sometimes I wish that I was blind
Sometimes I wait forever
To stand out in the rain
So no one sees me cryin'
Trying to wash away the pain...
:(

Od benda iz mog potpisa. :D

Treba da cujes i taj deo u live izvedbi... Ili barem studijskoj, ako vec nisi. Naslov pesme je "Keep the faith" i iz 1992. je. 8)

jel bi bio problem da mi posaljem pesmu? (mail?)

Potrudicu se da ti najdem link, ako ne uspe okacicu na moj server, pa kad skines javi mi.

URL sledi.... ;)

Vrh Dno