Šta je novo?

Bezicni mis do 40e ali da je

TEP3A

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
765
malo veci kao MS IntelliMouse Explorer koji mi je super po obliku, velicini, kvalitetu(MS) i ceni ali ima onaj prokleti TiltWheel zbog koga se skrol tockic okrece bez apsolutno ikakvog otpora i preko cega ne mogu da predjem jer bi me nerviralo svaki dan :d

neki predlog???

Do sad sam iskoristio 2 A4Tech RF-SOP48 i provalio da traju tacno po godinu dana...(od rodjendana do rodjendana :) )

Trajanje baterija mi nije bitno(imam baterije i prijemnike/punjace) od pomenutih miseva...

za te pare nemam pojma. ali pokusaj sa intelijem, lako je naviknuti se na tockic. jedini je problem ako si gamer pa nije zgodno kad menjas oruzije u nekoj igri i sl. ali posto juris bezicni verovatno ne igras cesto igre.

Kupio sam pre neki dan A4 Wirelles Mouse RP-680. Mislim da je otprilike iste velicine kao MS IntelliMouse Explorer. Ima 8 tastera, a sa upotrebom softvera mogu se praviti nevidjene kombinacije u radu. Za sad jos uvek proucavam funkcionalnost, ali svidja mi se kako radi. Cena je 2390 din ~ 27 €.

Pregledao sam Logitech-e nekoliko wireless komada cak i onu mx1000 preverziju(za misa mozas da kupis 512rama i dwdrw, bre!) ali svi su mi mali...

E sad, sta ja znam, ne bi vise da uzimam A4Tech jer eto, isprobao sam ih, za te pare nema bolje i to stoji, ali mene ce Intelli da izadje oko 31e i dobijam MS hardware, samo sto onaj skrol bre... :wall:

Sutra cu da presecem, pa javljam sta je bilo...

Ima logitech ULTRAX pa pise jos nesto u bezicnoj varijanti, dobijes tastaturu i relativno kabastog misa za 50 i nesto evra. Tastatura je tanka, a tasteri su kao kod notebook racunara (ne znam koliko ce ti se to svideti ali izgleda fino).

Mislim da ti je najbolji izbor doticni MS mis. I ja sam trazio velikog pacova (MX510 i MX1000 su mi bili nekako mali) i mislim da mi je MS bio ok izbor. Jeste smoran onaj scroll bez tilta, ali posle 5-6 dana sam se privikao :)

Elem, da odgovorim:

Ipak sam uzeo MS Wireless IntelliExplorer 2.0(platinum) i evo utisaka:

Odlicno lezi u ruci, velik je i masivan i mnogo mi se svidja onaj kao gumirani materijal na kome lezi palac. Na vertikalni skrol sam se navikao i sad mi se daleko vise svidja od onog klasicnog koji se "zumbavo" oseca pod prstom.Doduse odlican je za web stranice i velika dokumenta dok u Counter-u mnogo smeta(jer je vrlo osetljiv) i treba vremena da se pogodi oruzje(ako se oruzje menja misem). Moze da se podesi dosta toga jer su drajaveri odlicni i kao plus imaju indikator jacine signala i stanja baterije.Domet je vise nego dobar(>4m). TiltWheel(horizontalni skroj) je (meni)neupotrebljiv i zbog njega je ponekad tesko pogoditi "srednji klik".

Sad prolazim kroz fazu navikavanja na njegov nacin rada i jos uvek sam pomalo neprecizan sa njim po Win-u, ali kada sam poterao Counter, odmah se osetila velik razlika i sad delim HeadShot-ove ko bombone :d

Mis vozim po obicnoj crvenoj jednobojnoj neopren podlozi od 80 dinara.

Nikakva kasnjenja ili "glitch"-eve u radu nisam primetio.

Sve u svemu, topla preporuka, za nekog ko je desnjak, ima veliku saku i hoce odlicnog wireless misa.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno