Šta je novo?

Bezicni internet...

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Interesuje me okvirno sta mi sve treba za povezivanje na bezicni internet ili da se bezicno spojim sa nekim kompom od opreme.
To me interesuje da bih moga da vidi cenu odprilike.

Nisam lenj, nego stvarno nisam imao vremena da trazim. Nisam imao pojam odakle da pocnem da trazim, a hitno mi trebaju te informacije. Ko da nisi bio u slicnom problemu?:d

oprema

Malo podataka si dao ali otprilike to je ovo:
Wireless kartica ili AP
Kabl do antene
Odgovarajuca antena
Ako si blizu provajdera mozda ti i ne treba spoljna antena
Kao sto sam rekao malo podataka si dao

Uopsteno pitam. Napao me kolega da se raspitam. Ako je za njega, on zivi u Vojci, ni ne znam da li ima tamo antenu.

Nije isto kaciti se na 1,5,10 ili 20km.Ili u centru grada i u nekom selu.
Tako i cena opreme ide od oko 50€ pa navise.
U svakom slucaju treba antena i AP uredjaj ( eksterni ili PCI kartica ).

Baraba je napisao(la):
Uopsteno pitam. Napao me kolega da se raspitam. Ako je za njega, on zivi u Vojci, ni ne znam da li ima tamo antenu.

A da se taj kolega kojim slucajem ne zove Igor?

[offtopic] :banana: Najjace je sto i ja imam ortaka iz Vojke koji me juri za net da mu vidim neke stvari.[/offtopic]

Sve u svemu, sve se svodi na to koliko ce mu biti udaljen komp od antene? ako je dosta 5m kabla, onda moze uzeti WiFi karticu (Atheros chip), kabal i antenu, ako treba vise od 5m, onda uzima neki AP (Atheros chip je preporucljiv, mada moze i Realtekov chip), sto kraci kabal od antene do APa, i od APa do kompa ide mrezni kabal. (Ako nema mreznu na kompu, onda istu mora uzeti, mada sumnjam da nema jer sve iole novije ploce je imaju.) Ovo je najkrace moguce objasnjenje.

Nazad
Vrh Dno