Šta je novo?

Bezicni fiksni telefoni; sta je bitno?

stromen

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
619
Da li su svi bolji DECT i sta je jos bitno kod fiksnih telefona, baterija itd...

Da li su bolji? Diskutabilno. Da li su lepsi? :) Definitivno :mrgreen:
Koristio sam poslednjih nekoliko godina Panasonic KX-TC1700B i Siemens Gigaset 2060 ISDN. 2060 ima svojih mana, ali je za ovaj 1700B mama. Pre nekoliko nedelja sam kupio Panasonic DECT 500 i sto se tice izgleda, opcija, mogucnosti i sl. stvarno je za 3 duzine ispred gore navedenih, ali sto se tice telefonske funkcije nisam bas odusevljen.
Dakle, DECT 500 ima 200 mesta u imeniku sto dobija dodatno na znacaju ukoliko iams Caller ID, jer kada te neko zove, a imas ga u imeniku ispisuje ti ime. Telefon ima sat i datum (imas 3 mesta za alarm), pa je logicno da ispisuje vreme pored poziva na Caller ID listi. Ono sto nije logicno jeste: zasto NE ispisuje vreme na dialled listi?!? Zvono je polifono, sto u pocetku iritira, ali se naviknes. Svu da na NEtu pise i na kutiji da ima 30 (ili bese 32 melodije), ali ja ovde nadjoh "samo" 15 kompozicija. Bazom upravljas sa slusalice. Baza je ujedno i punjac za baterije. Slusalica radi na 2xAAA baterije i prilikom kupovine dobijas 2 Pansonic baterije od 750mAh. Najveci kapacitet koji sam ja pronasao je 850mAh (C.F.L.) i interesantno je da one traje i 2 dana duze od onih 750mAh. U pocetku sam mislio da je fora u tome koliko sam pricao, ali mi je nemoguce da se uvek uklopi :) Kada baterije punis na externom punjacu i ubacis ih u telefon on pokazuje da je puna samo jedna trecina, ali baterija radi normalno. Ukoliko bateriju punis na bazi normalno pokaze sve 3 crtice. Ja imam Sanyo model punjaca na kome pise output 4x250mAh, ali to izgleda vazi za AA baterije, jer za AAA ima samo 2 lezista i baterije se pune 5-10h, dok za AAA mozes tacno da izracunas vreme punjenja u zavisnosti od kapaciteta. Zbunjujuce.
Baterije traju od 72h (minimum do sada mi je bio 71h) do 140. Prosek je oko 100h.

Slusalica je previse osetljiva tako da ukliko pricam i kucam istovremeno u slusalici cujem kao neko odzvanjanje. Prvo sam mislio da je zbog RF tastature, ali sam onda ukapirao da se cuje svaki zvuk. Odjekuje. Nije srasno, ali dok ne naviknes smeta. Domet je nesto losiji od gore pomenutog 1700B sto me je prilicno iznenadilo. Nisam probao da setkam po komsiluku, ali na spratu garaze, u dvoristu, 1700B mi je radio sasvim normalno, a DECT 500 moram da vodim racuna gde cu da ostavim. Kod 2060 je dobra stvar sto drzi signal dok je kvalitetan, a kada izadje iz dometa nisi vise "dostupan" :) Moguce je da to ima veze sa tim sto je telefon ISDN (sumnjam), ali DECT 500 se ponasa kao i ostali Panasonic modeli tj. sto si dalje od baze veza je losija. Ovaj "problem" sa dometom moze da ima veze i sa mojim okruzenjem, jer mi je dvoriste opasano gomilom kablova (telefon i struja), pa sam fakticki u nekom blago modifikovanom faradejevom kavezu :(

Jos neke stvari koje bi mogle da budu interesantne...
Telefon ima spikerfon koji moze da bude prilicno koristan, ali ovaj model ima "bubu" da kada ukljucis spikerfon vise ne mozes da se vratis na slusalicu. Mozda ja nisam uspeo da pronadjem, ali na drugim modelima koje sam probao (neDECT) ovo radi sasvim OK. Slusalica ima 2.5" konektor za hansfree, ali Samsungov nije detektovao. Druge modele nisam imao pri ruci. Tastatura deluje jeftino, ali je sasvim OK.

Bese ovde jos par stvari, ali nisam pri koeficijentu...ukoliko se setim dopsiacu. Ukoliko nekoga nesto interesuje neka pita, jer sam gore ugalvnom dogovorio na pitanja koja sam ja trazio pre kupovine, ali nisam uspeo da ih dobijem/pronadjem.

Gore sam se potrudio da navedem sve sto mi smeta, ali kada pogledas nista od toga nije strasno. Telefon ima svaku preporuku sto se mene tice. U potpisu zadovoljni korisnik :mrgreen:

P.S.
Kada je moj matori uzeo telefon u ruku pitao je za drzac za pojas (koji sam posle 2-3 dana skinuo, jer ga nisam koristio) "jel ovo kamera?" (nije imao naocare :)), a kad sam rekao da nema kameru pitanje je bilo:"a sta ce ti onda ovoliki mobilni?" :)

Wow, iscrpan post type; Nego sta mislite o modelima Siemens gigaset 4010 classic, 100 cl i Panasonic TCD530 , TG 2267 , TCD 755 , TCD 735 ?
Sto se tice zastite frekvencije, koji su najbolji, ili su manje vise svi novi modeli isti?

E stvarno ljudi koji biste preporucili DECT
Ja nesto razmisljam da uzmem Panasonic KX TCD 500 :wave;

Adresa

Dajte neku korisnu adresu (nasu) da pogledam karakteristike!

Tesko da ces da pronadjes i stranu adresu sa pristojno odradjenim karakteristikama, a ne doamcu :(
Aparata kao da nigde nema.....
Pogledaj spec za bilo koju 5xx slusalicu jer bi trablo da su slasalice iste/slicne, samo se baza razlikuje....

Moja preporuka za Panasonic DECT 500 odlican telefon

Koliko para?

Ja sam ga nasao za 8688 din u cashu

Pokusajte na sajmu, na bazaru. Ja sam ga kupio tamo pre nekoliko meseci i svuda je bio 108-111e, valjda zavisi ko je koji kurs primenjivao :)

A jel neko koristio one Panasonic 2.4 GHz telefone (ne DECT) konkretno me zanima KX-TG 2208 (2214) cena mu je 4410 (kes) ili 4900 (rate) sto uopste nije mnogo ako je istina sve ono sto mi je napricao covek u radnji kakav je zvuk, domet, baterija itd...

Poslednja izmena:
ja imam jos uvek veoma lose iskustvo sa dekt panasonikom. ne preporucujem ga nikom ko nije sklon samo ubistvu.
poz :)

bruyoni je napisao(la):
A jel neko koristio one Panasonic 2.4 GHz telefone (ne DECT) konkretno me zanima KX-TG 2208 (2214) cena mu je 4410 (kes) ili 4900 (rate) sto uopste nije mnogo ako je istina sve ono sto mi je napricao covek u radnji kakav je zvuk, domet, baterija itd...
Hteo sam da kupim 14xx, ali mi ortak nije dao da kupim (vlasnik prodavnice) kada je cuo da uzimam telefon za sebe. Preporucio mi je KXT1703 na 900MHz koji se super pokazao. Proizveden je u Meksiku, nasuprot 12xx i 14xx koji su kinezi. Jedini problem je bila baterija koja je osetno oslabila (1 dan) posle 2 meseca. Kupljena je nova, za 200 din i sada drzi 3-4 dana.
Kada je kasnije dobio 2215 uzeo sam i njega. Telefon je jos kvalitetnije uradjen, prezadovoljan sam.

U medjuvremenu sam kupio i Panasonic dect650 (sestri, ali sam morao da ga testiram). U stvari svoje pravo lice je pokazao tek kod nje. Problem je bila centrala 5xx-xxx u Beogradu. Stalne smetnje, sustanje, komsije u vezi i sl. Od kada razgovara preko dect-a nema problema sa zvukom. Telefon kao da je "ispeglao" sustanje i pucketanje. Da napomenem da je drugi telefon (na kome je bilo smetnji) takodje Panasonic - zicni, mislim da je oznaka 9 (ima id caller).

Nadam se da sam nesto pomogao?

Hvala pomoglo je. (Ajde jos neko samo da se javi) cheers
E a vidis meni je covek u radnji, koji je ispao ekstremno ljubazan jer mi je dao odgovore na sva moja ptanja, a bilo ih mnogo za sve modele, savetovao da izbegavam 900 Mhz modele u sirokom luku zbog smetnji koje im prouzrokuje mobilni. A one na 46/49 mhz necu ni da uzimam.

PJ je napisao(la):
Zvono je polifono, sto u pocetku iritira, ali se naviknes. Svu da na NEtu pise i na kutiji da ima 30 (ili bese 32 melodije), ali ja ovde nadjoh "samo" 15 kompozicija.

Telefon ima spikerfon koji moze da bude prilicno koristan, ali ovaj model ima "bubu" da kada ukljucis spikerfon vise ne mozes da se vratis na slusalicu. Mozda ja nisam uspeo da pronadjem, ali na drugim modelima koje sam probao (neDECT) ovo radi sasvim OK.

Melodija ima 15 a to 32 znaci 32 instrument polyphonic ring tones.

Sa spikerfona se vraca u slusalicu pritiskom na zelnu slusalicu, odnosno taster za javljanje.

Eto toliko od mene i jos jedna preporuka za ovaj odlican telefon.

bruyoni je napisao(la):
Hvala pomoglo je. (Ajde jos neko samo da se javi) cheers
E a vidis meni je covek u radnji, koji je ispao ekstremno ljubazan jer mi je dao odgovore na sva moja ptanja, a bilo ih mnogo za sve modele, savetovao da izbegavam 900 Mhz modele u sirokom luku zbog smetnji koje im prouzrokuje mobilni. A one na 46/49 mhz necu ni da uzimam.
Zavisi od tebe sta više voliš. Ako hoceš ciglu uzmi 22xx, a ako hoces elegantnije resenje uzmi dect.
Postoji razlika (kvalitativna) u telefonima na 900MHz izmedju serija 14xx i 17xx (18xx ako nadjes) u korist 17xx.

drjackyll je napisao(la):
Melodija ima 15 a to 32 znaci 32 instrument polyphonic ring tones.

Sa spikerfona se vraca u slusalicu pritiskom na zelnu slusalicu, odnosno taster za javljanje.

Eto toliko od mene i jos jedna preporuka za ovaj odlican telefon.
Prebacivanje nije radilo prvih nekoliko dana. Mislim da sam kasnije i postovao da sam resio "problem". Sada radi normalno.
Gde god sam gledao specifikaciju, svuda je psalo "32 ringing melodies"

Panos je napisao(la):
Zavisi od tebe sta više voliš. Ako hoceš ciglu uzmi 22xx, a ako hoces elegantnije resenje uzmi dect.
Postoji razlika (kvalitativna) u telefonima na 900MHz izmedju serija 14xx i 17xx (18xx ako nadjes) u korist 17xx.

E cigla mi treba! Izdrzljiva cigla. Svi ti DECT mi izgledaju lako lomljivi sa tim ogromnim LCD ekranima (jako mi se cini da ne bi uspeli da izdrze kod mene ni nedelju dana u kucnoj upotrebi)

PS: Sa ovom ciglom, 2208, dobijes i dodatak da ti bolje lezi na ramenu!

Nisam video 2208, a 2215 koristim. Verovatno nema velike razlike.
Nekako mi vise lezi veci telefon, tj kao klasicna slusalica. Dect je kao mobilni, ne mogu da ga pridrzim ramenom i sl...

Panos je napisao(la):
Dect je kao mobilni, ne mogu da ga pridrzim ramenom i sl...

Uzmes handsfree :)
Pored velikog ekrana, koji se stalno prlja, smara i to sto ne moze da se zakljuca tastatura, ma ne mogu da ga stavim u koji god hocu dzep kada izadjem u dvoriste ili idem po komsiluku :)

Dobro, zaboravio sam da kazem, 2215 ima handsfree + speakerphone...

E a gde si nasao handsfree za 2215 (slicni su koliko sam gledao na netu 2215 in caller ID i cini mi se intercom) ja ovde u NS ispretreso radnje i niko nema. A bas bi hteo da imam tu slusalicu!

PJ je napisao(la):
Uzmes handsfree :)
Pored velikog ekrana, koji se stalno prlja, smara i to sto ne moze da se zakljuca tastatura, ma ne mogu da ga stavim u koji god hocu dzep kada izadjem u dvoriste ili idem po komsiluku :)

Ne znam kako da ti kazem, ali moze da se zakljuca. Treba da drzis joystick nekoliko sekundi i to je to.

bruyoni je napisao(la):
E a gde si nasao handsfree za 2215 (slicni su koliko sam gledao na netu 2215 in caller ID i cini mi se intercom) ja ovde u NS ispretreso radnje i niko nema. A bas bi hteo da imam tu slusalicu!

Kupio sam ranije 1703 (refurbished) i u kutiji je je bio handsfree.
Uglavnom koristim spikerfon kada nekog zovem i sl. Prvi put sam video kod Levicanina Panasonic + handsfree + ona snala za kajs...

drjackyll je napisao(la):
NHF PJ, ali da li ti citas upustvo?
Detaljno? Nikada :) VOlim da se pravim pametan :D
Prelistao sam ga na preskoke i to nisam pronasao :(
Thanx za zakljucavanje :)

Sto se prebacivanja na SP tice, stvarno nije funkcionisalo! Nije mi prvi Panasonic sa SPom, znam kako radi, ali jednostavnije nisam imao mogucnost da se vratim. Ne znam sta se desilo.

Danas mi se desilo da je displej krenuo kao lud da mi blink, svetli sa max 10%, tinja :), prekinula se veza sa bazom....zbun....i onda ukapiram da su baterije prazne :) Zamenim ih i sve ql :)
Ma svaka preporuka ;)

Video sam 2208. Meni je ruzan + nema displej. Mada mu je cena OK 55€.

Da ne otvaram novu temu......kupio sam Panasonic KX-TCD510......

Gde imaju da se kupe Ni-MH baterije (AAA;700mAh) i po kojoj ceni (odprilike)?

10x please?

P.S.Kodna oznaka tih panasonic baterija je P03P...

Poslednja izmena:
Ukusi! Ma meni se dopa zbog onih ogromnih dugmica a sto se displeja tice pa nit mogu da imam Caller ID a nit mi treba, nit cu ga uzimati dok ne budem mogao i preko fiksnog SMS da saljem (a skoro da ga ni ne saljem)
Ma nacitao sam se User Review-ova po netu i ljudi ga uglavnom hvale mada neki se zale mozes samo 3 sata da pricas (ej odjednom 3 sata :bottle: :wall: ) ma uzimam ga 98%

Slazem se za dugmice. Iznenadio sam se kada sam ih video koliki su.

Displej mi se cini godan da vidim kada zovem nekog da li sam dobro utipkao broj ili za imenik...

Nazad
Vrh Dno