Šta je novo?

Bezicna kucna mreza?

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
Situacija je sledeca. 3 racunara koja treba bezicno da se spoje na kablovski modem.
Znaci da sva 3 mogu na internet nezavisno od drugih. Jasno mi je da mi treba ruter ali...
Problem je sto izmedju racunara ima dosta zidova,cak je jedan racunar u prizemlju a ova dva na spratu,stan je prilicno velik.
Znaci kako bi sve ovo izveo,oce li biti jak signal sa tog rutera da dobaci koji ruter da gledam itd.

Svaka pomoc je dobrodosla, hvala u napred.

Poslednja izmena:
Sve zavisi. u principu ja bih postavio ruter negde na stepenicama, izmedju spratova. kupio bi antene za unutrasnje montiranje i to bi trebalo da bude to.

Nebi trebalo da imas peoblem,kod mene je ruter na spratu,net radi svuda po kuci,cak i drugoj kuci.Signal ide kroz dva negde i tri zida i signal je oko 30%.

Poslednja izmena:
Ne bi trebao da imaš problema, ali i ako ih imaš sa 5Db kućnom omni rešavaš sve probleme :)

Hvala vam na pomoci ali mene zanima da li ja na ruter koji god da kupim mogu da menjam antenu ili je ona ta koja je na njemu i ne menja se?

I ako mozete da mi preporucite neke wireless kartice i neki ruter?

Hvala jos jednom.

Poslednja izmena:
u 90% posto slucajeva mozez da menjas antenu,sta znam,ja posedujem Air LiveWt2000r Odlicno radi.

Nazad
Vrh Dno