Šta je novo?

Bezbednosne kamere za spoljne uslove

Marezz

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2010
Poena
245
Zdravo svima, interesuje me da li kod nas ili preko interneta mogu da se nabave pouzdane i povoljne bezbednosne kamere za spoljne uslove? Prelistao sam temu o Xiaomi kamerama na brzinu, njihov kvalitet slike mi je sasvim OK ali nisam siguran da su dobro resenje za spoljne uslove (kisa/sneg/zima/vrucina). Hteo bih kameru koju mogu da povezem preko LAN kabla, WiFi i povezivanje na kojekakve tudje servere me ne zanima niti to zelim. Da li tako nesto postoji a da je pouzdano i povoljno? Na slici ispod sam oznacio delove koje bih hteo da pokrijem, da li je za to dovoljna 1 kamera ili cemi trebati 2? Pored bezbednosti bih hteo da pokrijem i trospratnu zgradu ispred moje kuce jer su komsije bezobrazne i kroz prozor mi bacaju djubre po dvoristu. Levo je ulica, kuca je dole, zgrada gore/ispred. Ako neko ima dobru preporuku, bio bih zahvalan.

8cb6wXKl.png

Ja oko dve godine koristim ovu kameru da mi snima dešavanja ispred zgrade. Za sada preživljava spoljašnje uslove. Ugao pokrivanja je nešto manji od 90 stepeni, pa se ne bi baš uklopila za tvoje potrebe kao jedina. Koristim je kroz LAN sa 48V PoE napajanjem, u kombinaciji sa QNAP-om.

Moraš obratiti pažnu na Focal lenght.Što je broj manji ,to je ugao pokrivanja veći,i obrnuto,odnosno za objekte daleko od kamere,trebaš veći broj.
Takođe moraš imati neki od ovih IP 65/66/67.
Ako ti jako svetlo dolazi ispred objektiva,moraš imati neki dobar WDR,koji će da eliminiše jako svetlo u pozadini slike.
Ako se plašiš da će neki vandal da je okuša,onda gledaj i standard IK10.
Ako imaš česte promene osvetljenja, kamera mora imati recimo DC Iris.
Sve u svemu,što ti je bitniji prikaz slike,odnosno nečija identifikacija,to cena rapidno raste.Svaka IP kamera,ima dosta podataka u specifikaciji,na koje moraš obratiti pažnju,svaka ima tačno svoju namenu.

Poslednja izmena:
Ja imam 4 Dahua HD kamere. Nisu skupe a veoma su pouzdane. Povezene su na DVR + HDD 3TB Red.

Moraš obratiti pažnu na Focal lenght.Što je broj manji ,to je ugao pokrivanja veći,i obrnuto,odnosno za objekte daleko od kamere,trebaš veći broj.
Takođe moraš imati neki od ovih IP 65/66/67.
Ako ti jako svetlo dolazi ispred objektiva,moraš imati neki dobar WDR,koji će da eliminiše jako svetlo u pozadini slike.
Ako se plašiš da će neki vandal da je okuša,onda gledaj i standard IK10.
Ako imaš česte promene osvetljenja, kamera mora imati recimo DC Iris.
Sve u svemu,što ti je bitniji prikaz slike,odnosno nečija identifikacija,to cena rapidno raste.Svaka IP kamera,ima dosta podataka u specifikaciji,na koje moraš obratiti pažnju,svaka ima tačno svoju namenu.

@gadafi

Hvala, bacicu pogled.

@HDMI

Dobro si me podsetio za svetlost, par sati dnevno bije sunce u taj deo kuce gde bi bila kamera. Uf, to mi je sada problem :(

@vladat1

Hvala, i to cu da pogledam :)

Nazad
Vrh Dno