Šta je novo?

Bezbednosna provera radi zapošljavanja

Teorija i praksa su oduvek bile dve različite stvari, pogotovu kod nas. U prevodu, džabe vam pozivanje na zakon, isto kao i onim jadnicima u Guantanamu... :S:

Ne pozivam se na zakon, kazem kakav jeste, kad se bude prekrsio na moju stetu, tad cu se na isti pozivati i tuziti one koje krse.

Nit će prestati, nit će ti to nadoknaditi.

NAravno da hoce.
Vec jesu jednom za slucnu stvar. Ne koliko je trebalo ,ali meni je win bio dovoljan.
A da prestanu ne moraju uopste. Meni dodatni izvor prihoda.

Opet da ponovim, ako je na moju stetu, ako nije nek rade sta god hoce, jednostavno nije moja ni zanimanje ni opredeljenje da se bavim protiv toga.

Poslednja izmena:
Zavisi za koji tip posla ti se radi provera. Nije isto da li ces biti higijenicar u nekoj sluzbi ili ces mozda kroz posao imati pristup ko zna kakvim osetljivim podacima. Imas delimicnu i potpunu proveru. Delimicna valjda ukljucuje proveru po raznim vrstama evidencija MUPa i sudova tebe i tvoje uze porodice a potpuna ukljucuje tvoje skolovanje kroz srednju skolu, fax, provera uze i sire porodice, evidencije MUPa i sudova, izlazak ljudstva na teren gde se raspituju o tebi u komsiluku, kod profesora, kod bilo kod predjasnjeg poslodavca ako si negde radio itd, o tvojoj porodici, o tebi i navikama i verovatno se proveravaju i listinzi ali bez ulazenja u sadrzaj tih komunikacija. Valjda im je zakon do skoro, ako ne i dalje, omogucavao da mogu da gledaju listinge i lokacije tvojih kretanja preko baznih stanica operatera. Facebook ti gleda i privatnik a kamoli neka ozbiljna sluzba. To su ipak javni izvori informisanja i za to si sam odgovoran sta kacis od slika i statusa. A i vec je neko napisao da i sam potpisujes da se slazes da izvrse provere nad tobom tako da mislim da si tim dao svoj dobrovolji pristanak da idu u sitna crevca koliko god oni zele da idu. Ipak te provere ne znace nista ako imas neku jaku vezu negde jer to onda postaje formalnost. I sam si svestan koliko ima kriminalaca i lopova u svim nivoima drzave pa ni sluzbe nisu imute tako da te provere imaju pozitivnog ili negativnog efekta kod obicnih smrtnika.
Naravno moguce je i da ulaze u sadrzaj tvojim komunikacija sto preko mobilne i fiksne telefonije tako i preko Interneta samo ne znam da li to zaista smeju bez odobrenja suda. Mozda i pogledaju bez odobrenja i ti to ionako nikad ne mozes da saznas.
Edit:
I ako ne prodjes proveru ne ocekuj da ce ti javiti zasto nisi prosao proveru. Jednostavno te nece ni kontaktirati uopste. A i ako je prodjes nece te kontaktirati osim ako ne odluce tebe da zaposle.
Good luck sa zaposljavanjem u svakom slucaju. :-D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno