Šta je novo?

Bez ljutnje, malo objasnjenje ...

ToxiC

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
679
Jesu prastare igre, ali vidim xtra dobre ocene na PC IGN-u a i tematika mi je OK! Ovo je vise pitanje za starije igrace ...
sta povezuje (ili razdvaja) naslove i u kom redosledu:
Blood Omen 1 i 2, Legacy of Kain, Soul Reaver ...
Vidim da se u vecini prozima ime Kain pa ne mogu da pokopcam sta je pre necega i sta je ciji nastavak :S:

Hronolski redosled izlaska bi bio:
Blood Omen
Soul Reaver
Soul Reaver 2
Legacy of Kain: Blood Omen
Legacy of Kain: Defiance
Radnju bi vec bilo malo teze poredjati hronoloski, jel se sve u samoj igri vrti oko vremenskih portala, menjanja perspektive igraca i vracanja u proslost kako bi se ispravilo/spericlo/ubilo/povratilo neko ili nesto.
Same igre su odlicne, ja sam iznajmljivao PS 1 samo da bih mogao da odigram Soul Reavera kako treba. Po tipu su 3D arkadne avanture [sve osim prve igre u serijalu] sa relativno teskim avanturistickim zagonetkama. Vredi odigrati, ako uspes da ih nabavis i nateras da rade na XP-u.

Sve ti je vec objasnio vuk204. Ukoliko ti nesto znaci, evo ti isti spisak samo sa godinom izdavanja.

1996 - Blood Omen
1999 - Soul Reaver
2001 - Soul Reaver 2
2002 - Blood Omen 2
2003 - Defiance

I sve ti to skupa spada u "Legacy Of Kain Series". Jedino bi imao frku da poteras "1996 - Blood Omen" i "1999 - Soul Reaver" na Windows XP, ali i za to postoji zakrpa.

Poslednja izmena:
BLING! :lupko:
Eto ideje, da se potera sa PSX emulatorom!!! Hehe, odo da igram Blood Omen 1!!!

Po meni najjaci serial...prica je fantazija.Steta sto nema neki slican nastavak

Presao sam sve delove, jedan od serijala koji je na mene ostavi vrlo jak utisak. Za Soulreaver je lako naci patch i odlicno radi na XPu

Mozda je i najbolje odigrati delove sa PS1 bas preko emulatora, imas savestate, kao i mnogo bolju grafiku...

Zbog ovih naslova vredi instalirati Win98 ako ne uspeš da ih poteraš pod XP-om - ovde pre svega mislim na prva dva dela, već treći bi trebalo da radi pod XP-om bez problema. Kolko se sećam Blood Omen ima neku foru da se smrzne a ti onda odradiš Alt+Tab i igra nastavi dalje. Naravno sve imaš na netu kao što je kolega errorsonogsveta rečito objasnio.
Poslednji nastavak čak i za današnje standarde ima sasvim lepu grafiku, a sa nekim solidnijim gamepadom je pravo uživanje za igru.
Ahhhh, gde me podseti moraću opet da ga instaliram :)

Hronoloski (ako je ikako moguce)

Blood Omen
Blood Omen 2
Soul Reaver
Soul Reaver 2
Defiance

Za Soul Reaver ne treba zakrpa za XP.Samo se VShader iz 1 promeni u 0(ides na run ukucas regedit pa hot key curent user nadjes liniju koja je povezana sa igrom(silikon knights ili eidos ili tako nesto.Davno bese).
Inace moj omiljeni serijal.Doduse Blod Omen 2 nisam odigrao.Nikako da ga nabavim.
Blod Omen:Legacy of Kain je,po mom misljenju,jedna od najboljih igara za psOne,na kome sam i odigrao ovu igru.

Poslednja izmena:
Ovo je serijal koji ima najkonzistentiju priču koja se provlači kroz sve nastavke.Raziel i Kain su veoma, veoma dobro urađeni likovi sa posebnom "personality-em".Njihove sudbine su ispretpletane kroz ceo serijal.Svaki deo (osim prvog, na žalost) sam odigrao sa velikim oduševljenjem i nisam mogao da sačekam svaki sledeći cutscene da bih uživao u dijalozima.Serijal koji po meni zaslužuje barem još jedan nastavak, mada ga sigurno neće biti.

Za Soul Reaver ne treba zakrpa za XP.Samo se VShader iz 1 promeni u 0(ides na run ukucas regedit pa hot key curent user nadjes liniju koja je povezana sa igrom(silikon knights ili eidos ili tako nesto.Davno bese).
Inace moj omiljeni serijal.Doduse Blod Omen 2 nisam odigrao.Nikako da ga nabavim.
Blod Omen:Legacy of Kain je,po mom misljenju,jedna od najboljih igara za psOne,na kome sam i odigrao ovu igru.

Je l' se tebi pokvario "space" na tastaturi? :) Trebao bi da nabavis Blood Omen 2, posle Blood Omen keca to mi je omiljeni deo. Od Defiance dela me boli glava posle 20 minuta igranja i njene uzasne konzolske kamere.

Ovo je serijal koji ima najkonzistentiju priču koja se provlači kroz sve nastavke.Raziel i Kain su veoma, veoma dobro urađeni likovi sa posebnom "personality-em".Njihove sudbine su ispretpletane kroz ceo serijal.Svaki deo (osim prvog, na žalost) sam odigrao sa velikim oduševljenjem i nisam mogao da sačekam svaki sledeći cutscene da bih uživao u dijalozima.Serijal koji po meni zaslužuje barem još jedan nastavak, mada ga sigurno neće biti.
Mesta za nastavak ima, pošto u Defiance-u Nosgoth nije spašen, pilari nisu obnovljeni. Kain bi sjedinjenjem sa Razielom trebalo da postane dovoljno moćan da sve vrati na staro.
Takođe mislim da itekako ima mesta za jedan prequel koji bi bio smešten odmah iza prvog dela, koji bi opisao Kainov uspon, podizanje iz mrtvih 6-orice Sarafana i konačni sukob sa jednim od njih - Razielom. Uvek mi je bilo krivo što nisam mogao da vodim Raziela dok je jačao i razvijao se i puštao krila :-devil-:

E jbm li vam sunce.. Downloadovao sve nastavke povucen ovom pricom. Torrent protokol je cudo. Prvi nastavak nece pod XP-om pa da ga j...es. Videcu vec.

Pozdrav

Ako mislis na Blood Omen kec, daj mi mejl pa cu ti poslati patch sa kojim ces verovatno moci da ga ćeraš na XP.

najveca steta da ovakva kvalitetna igra sa takvom kolicinom "nastavaka" koji pri tome imaju TAKO dobru pricu - dodje u DEAD END. pa stvarno su mogli da daju jos koji nastavak. prica je epohalno dobra. pored princa od persije koji se sija na tronu, i legacy of cain (da ih tako prekrstim) je sam vrh po kvalitetu. cutscene sa dijalozima je perfekcija, prica je smestena u metafizicki svet.... IZUZETNO !!!! sto mi se najvise svidja - prakticno nema klisea "good" guy i "bad" guy... svako ima svoje razloge, svoje prokletstvo, svoje korene i svoju sudbinu. naravno kroz pricu je sve isprepleteno nacinom izvedbe: malo si u jednim "cipelama", malo u "drugim".... stivo je obavezna lektira !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sve sto je lepo ima kraj. Uvek se najbolji serijali prekidaju.

Nazad
Vrh Dno