Šta je novo?

bez boje na TV

• Začetnik teme Začetnik teme piquet
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

piquet

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2003
Poena
604
Notebook IBM Thinkpad R40 sam povezao sa TV na najklasičniji mogući način:
- preko adaptera s-video činč i kabla činč-činč pošto je to jedini slobodni video ulaz na TV (preostala dva skarta su zauzeta)
- u podešavanjima sam naravno namestio PAL B (Yugoslavia) pa sam čak probao i sa ostalim varijantama PAL-a ali džaba
- skinuo sam najnoviji drajver sa IBM-ovog sajta za taj grafički adapter (nijedan catalyst ne podržava ovaj čip, a u pitanju je ATI radeon mobility - serija FIRE GL ???) instalirao ga bez ikakvih problema, medjutim ništa
- OS je Windows XP SP1

Naime, slika se odmah pojavi i sve je to super (oštrina OK) ali nema boju. Budući da je notebook "made in UK", pretpostavljam da je u pitanju NTSC varijanta TV izlaza. U tom slučaju svi dalji pokušaji su čini mi se čista utopija.

Pomagajte, da čujem vaše mišljenje

Probao sam sa još jednim kablom i opet ništa, tako da mislim da nije ni do kabla (bar ka kad je u pitanju varijanta s-video-činč)

piquet je napisao(la):
Probao sam sa još jednim kablom i opet ništa, tako da mislim da nije ni do kabla (bar ka kad je u pitanju varijanta s-video-činč)

Potreban je S video adapter koji odgovara ATI-ju (sa 9 pinova), preko cinca nemo'z bolje :?

Vladd je napisao(la):
Potreban je S video adapter koji odgovara ATI-ju (sa 9 pinova), preko cinca nemo'z bolje :?

Znam da postoji druga varijanta s-video izlaza, ali na notebook-u je solucija sa 4 rupice ???

Glopo bi bilo da ograniče izlaz samo na NTSC, jer ne znaju da li ćeš jednog dana otputovati u tamo neku SCG i pokušati da vršiš prezentaciju nečega na TV-u po nekom "njihovom" PAL sistemu. Vidi da li u drajveru imaš negde da uljučiš da je TVout kompozitni a ne S-vhs

Probaj na www.tvtool.de da nadjes stranicu koja to objasnjava.

Mislim da treba da se ubaci neki kondenzator izmedju dva kontakta na S-video konektoru

Nazad
Vrh Dno