Šta je novo?

beyerdynamic, sennheiser, pomoc oko kupovine

Mladen

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
650
Posto sam se danas rastao sa svojim shure e500 bubicama, moram da pazarim druge slusalice. Ne bavim se zvukom profesionalno, ali volim da slusam muziku na kvalitetnim uredjajima. Recimo da je budzet za slusalice nekih 350e

Sluske ce se koristiti za muziku na kompu, lossless naravno. Trenutno imam creative audigy4 pro i to ne bih menjao, mislim da za kucnu upotrebu moze dobro da posluzi. Druga bitna stavka je da trebaju da rade i na ipodu (uz pojacalo) na nekim duzim putovanjima

Ono sto sam gledao je:

beyerdynamic dt770 pro, 80ohma verzija, mogu da ih dobijem preko ebaya za 140e nove (plus eventualno carina). Posto se u pojacala ne razumem ni najmanje, treba mi preporuka za neko, pravljeno ili gotovo. Zvao sam artistsystems posto sam procitao da oni imaju beyerdynamic ali mi se javila cistacica da kaze da oni utovaruju robu i da zovem kasnije, zvao posle par sati i isti slucaj, neprofesionalno krajnje

sennheiser hd650, njih mogu da dobijem za nekih 250e. Opet potrebno pojacalo

Treca varijanta je da opet uzmem shure e500/530 ili ultimate ears triple.fi 10 pro za ipod i da uzmem za kucno slusanje nesto tipa sennheiser hd280pro. Ova varijanta malo probija budzet ali snaci cu se

Cetvrta varijanta su predlozi, sta ima da valja i gde kupiti.

Ko ima bilo kakva iskustva sa ovakvim stvarima, svaka pomoc bi mi znacila

Zavisi za sta ti trebaju slusalice bd 770 pro su zatvorene slusao sam ih i bas je preizrazen a visoki prste za moj ukus, hd 650 su poluotvorene slusalice i mnogo su bolje od 770pro(nisu ista klasa),po meni nema dileme poluotvorene bolje sviraju,zatvorene kupujes samo ako ti treba potpuna izolacija od sveta,u petak mi stizu bd dt 990pro (poluotvorene)pa cu ti reci utiske.

Nije mi potrebna izolacija od sveta, kupicu i neke bubice za ipod, ove sluske ce sluziti za slusanje muzike kuci. Cekam utiske, napisi ovde kad dobijes. Reci mi kakva je cena tih 990 pro? Sta mozes da mi kazes oko pojacala za slusalice?

Poz i hvala

Onda gledaj neke poluotvorene bd dt 990pro su jedne od najboljih u klasi.Trenutno je izasao novi model 990 pro 2005 edition koji je napolju oko 270€ a stari ako mozes da ih nadjes je oko 140€(inace je do skoro i on bio 260+-) razlika je uglavnom u dizajnu googlaj malo ima dosta testova.

Ono sto me najvise zanima, kakva je situacija za pojacalo? Pretpostavljam da je neophodno da bi se izvukao maksimum, i pored relativno dobre zvucne kartice?

Hvala za info

Postoje specijalizovane firme koje prave pojacala iskljucivo za slusalice,mislim da ce vise manje svako integralno pojacalo da ih tera a da li se isplati ulagati u spetzijalno pojacalo za sluske nemam pojma jer nikada nisam slusao takvu kombinaciju da bih mogao da uporedim.

Ono sto me najvise zanima, kakva je situacija za pojacalo? Pretpostavljam da je neophodno da bi se izvukao maksimum, i pored relativno dobre zvucne kartice?

ako zaista volis dobru muziku i kvalitetan zvuk, mislim da pod obavezno treba da razmisljas o pojacalu za slusalice. tacno je da su kvalitetno pojacalo i slusalice zaista skupi, ali ja to gledam kao na investiciju za ceo zivot. eto, na primer, meni je muzika nesto u cemu neizmerno uzivam i kada tako gledas hi-fi i nije skup hobi, imajuci u vidu koliko dobijas zauzvrat...
glupo bi bilo uporedjivati iskustvo slusanja muzike preko hi-fi pojacala i zvucnika sa slusanjem muzike preko pojacala i slusalica. ali jedino sto mogu da kazem o zvuku preko pojacala i slusalica je :shock:. a posle :,,: bude :happy:. i onda danima :zgran:...
salu na stranu, to je nesto sto se mora doziveti i takvu zvucnu sliku nikakvi zvucnici ne mogu dati... :wave:

Obavezno razmotri Sennheiser HD595
http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_eng.nsf/root/05343

Nominal impedance 50 Ohm
Contact pressure 3,5 N
Weight w/o cable 270 g
Jack plug 6,3 mm stereo (3,5 mm Adapter)
Transducer principle (Headphones) open, dynamic
Cable length 3 m
Frequency response (headphones) 12.....38500 Hz
Sound pressure level (SPL) 112 dB (1 kHz and 1 Veff)
THD, total harmonic distortion < 0,1 %

Ako hoces jos i nesto portabl pride ili mozda umesto, onda Koss PortaPro, za 45-50e koliko kostaju su apsolutno bez premca u pogledu kvalitet zvuka / cena, kad su portabl sluske u pitanju. Za ipod, savrseno.

Poslednja izmena:
Kupljene danas shure se530 opet, i jos cu uzeti recimo hd280 pro za par dana, ako skupim vise para mozda cak i beyerdynamic. Slusao sam danas u 4audio sennheiser hd555 model, posto nista od boljih modela nije bilo trenutno (stize tek za mesec ili vise dana), poneo sam svoj test disk sa muzikom koju odlicno znam kako zvuci, i pomenuti hd555 model jednostavno nije imao sta da trazi pored shure slusalica. Hvala svima koji su ucestvovali u temi

poz

Nazad
Vrh Dno