Betrayer - ova igra ima sjajnu grafiku, Unreal engine 3 je u pitanju... ima sjajan vizuelan stil, sve je crno belo, samo je crvena vidljiva, ali imate opciju da menjate saturaciju u igri, ja sam je dodao, i onda je igra prelepo sarena, sa dosta zelenisa... dakle svidja mi se oba vizuelna stila, atmosfera, lokacija, sve je to lepo odradjeno...
ali igra ima bas zastarelu gameplay mehaniku, zatim borbe nisu bas lepo izbalansirane, teske su i cesto ce te umirati, te se respawnovati i tako u krug... igra po tezini protivnika, i jos po nekim stvarima podseca na Dark Souls... a ovako graficki i po atmosferi i lokaciji podseca na Dear Esther...
problem u borbi je sto imate veoma spora i neefikasna oruzja iz Kolonijalnog vremena, a to je period koji licno ne preferiram...takodje protivnih te u sekundi spazi i uvek te direkt pogodi odma, sa musketom nikad ne masi, sa strelama doduse masi ako doge-ujes... igra je niskobudzetna, nema neku zanimljivu pricu, nema zanimljive likove, nema zvucne sihronizacije, vec se cita text na ekranu... treba da se dosta njuska po mapi, jer se trebaju naci razni predmetici iz questova i takav gameplay me smara... preorao sam prvu mapu i nasao sve zivo i mrtvo na njoj, i kad pomislih da ce kraj igre ili da ce postati nesto zanimljvija, preso sam na novu mapu, koja veoma lici na proslu, a sve se potpuno isto radi, te me je smorila ta repetativnost, te sam obrisao igru... imala je potencijala, ali ovako bi rekao da im je samo graficka odlicna i zvuk, a dosta gameplay mehanike bi morali menjati...