Šta je novo?

Laptop BestBuy Laptop (par kom) za Delphi 12.1

Koji laptop kupiti?

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Drugari trebala bi mi preporuka sta uzeti za firmu da moze Delphi 12.1 da se koristi bez problema na istome. Znaci osim toga da je stari programski jezik u pitanju, nemam apsolutno nikakvih spoznaja.
Treba par laptopova da uzmemo za tu namenu pa bi bio zahvalan svakome ko moze da pomogne. Sto se cene tice, podrazumevano, racunar ne mora da bude kanta ali gledamo i da ne bacimo pare gde ne moramo.

Ovo je nesto sto sam brzinski izguglao kao neophodno pa spram toga bih mogao okvirno da napisem nas requirements:

Internet Hardware Requirements​

RAD Studio requires at least:
  • 1.8 GHz or faster dual-core processor. Quad-core or better recommended. Single-core is not supported.
  • 3 GB of RAM. 8GB of RAM is recommended.
  • Between 6 GB and 60 GB¹ of available disk space. Using a solid-state drive (SSD)is strongly recommended.
  • DirectX 11 capable video card that runs at 1440x900; a 1080 vertical resolution screen is recommended.
  • Windows 10 Anniversary Edition is recommended and required for development for the Windows 10 store.

Znaci trazim laptop:
  • Velicine 15 - 16 inca (ni manji ni veci), 1080P rezolucija.
  • Bez windowsa (licence imam)
  • 16GB rama
  • 256+ gb SSD
  • procesor Intel (za ovo nisam siguran na koju generaciju ici, koju seriju...tipa i3, 5, 7)?!
  • da li treba dedicated grafika ili intelova integrisana iris zavrsava posao?
  • brend...sef preferira Dell ali kontam da u low/mid segmentu ima boljih (ili gresim)?!
  • sve ono sto mislite da treba da obratim paznju da ne bih imao naknadnih problema.

* Kupuje se iskljucivo novo, u prodavnici, na racun.
Unapred zahvalan svakome!!

Vidim da su poceli da se pojavljuju i core ultra modeli kod nas...asus oled 14 već ima za oko 130k (sto je prihvatljiva cena), a posto masine trebaju tek za nekih 2-3 meseca, predložih da sačekamo jos malo da se omasove iste pa da onda vidimo šta nam je činiti.

Vrh Dno