Šta je novo?

Bestbuy digitalac do 135e (150e)?

Ostoja

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2004
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Scythe Mugen 5 B
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC (AX210 mod)
RAM
2x16GB Kingston Fury Beast 3200
GPU
Sapphire Pulse RX 6650 XT
Storage
Hynix PC711 512GB NVMe + WD Purple 4TB
Zvuk
Denon PMA-260 + Canton Fonum 601
PSU
EVGA Supernova P6 650W
Kućište
Black Widow + 3x Arctic P12 Silent
Monitor
AOC Q3279VWFD8
Mobilni telefon
Motorola G72
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima :).

Potreban mi je savet u vezi best-buy digitalca do 135e (preostalih 15e ide za punjac i 2xAA baterije). Znaci eventualno mogu da se "ispruzim" do 150e ako aparat koristi internu punjivu bateriju (kao Olympus npr.), mada sam malo skeptican (sta kad rikne baterija)....

Fotoaparat bi trebao da zadovolji sledece kriterijume:
-da pravi slike na kojima je potrebna sto manja Photoshop intervencija (drugim recima ostre i zasicene)
-3.2MPix je sasvim dovoljno, sve preko je cist bonus
-da obavezno poseduje opticki zum
-video klipovi u 640x480 sa zvukom (znaci, otpada Canon A430)
-da ne koristi skupe memory stick kartice (znaci, otpada vecina Sony-a)
-da nije mnogo zaeban za upotrebu (point-and-shoot), ali da ima neka osnovna manuelna podesavanja (npr. kompenzacija ekspozicije) i predefinisane modove (night, snow, itd.).
-da nije previse spor (mada ovo i nije primarno)...

Za sada sam, kopajuci po oglasima, nasao sledece:
-Hewlett Packard Photosmart R607SE BMW F1 WILLIAMS EDITION ~100e
-Premier DC-4345 ~115e
-BenQ C540 ~125e
-Polaroid PDC 4355 ~130e
-BenQ C630 ~135e
Potrebno mi je misljenje oko svakog od njih posto se digitalcima stvarno ne bavim ni amaterski, tako da mi je kroz ruke proslo samo par jeftinijih Canona i Olympus-a :( (svaki sa svojim manama...)

Otvoren sam za sve sugestije, ako neko zna bolje/jeftinije... slobodno nek napise. Moze i na PM.

Hvala svima :)

P.S. Samo novi fotoaparati...

Poslednja izmena:
a530 uzmi..nemoj te NO-NAME gluposti. Valjaju ljudi na forumu A530 za 145e.

Mnogo hocesh za malo para. Ushtedeti par desetina evra u startu, a onda koristiti mnogo loshiji aparat godinama mislim da je pogreshna rachunica.

Ne znam da li ti mislish da se ovi aparati mogu porediti sa jeftinim sony, canon, nikon ili nekim od proverenih marki, ali razocharacu te, ne mogu. Loshiji su nego shto koshtaju u odnosu na navedene.

BMW F1 williams edition ? WTF ? Ne mogu drugachije da prodaju aparat :))

Lep "deal" mislim da mu je to stvarno super da uzme...

Ma situacija je malo komplikovana...

Ovo u stvari sebi kupuje prijatelj i pitao me sta bi bilo najpametnije uzeti, a ima nategnut budzet od maksimum 150 evra.
Ja mu i jesam preporucio da uzme Canon, posto imam A75 sa kojim sam extra zadovoljan, samo kako god obrnuli nikako nismo mogli da se uklopimo u tih nategnutih 150e. A430 mu ne odgovara zato sto nema snimanje sa zvukom...

Sad vidim da za malo preko (165e) ima A530 sa lepom opremom (tnx ivande!), tako da cu dodati i ja ako treba i 99% sam siguran da ce uzeti taj komplet. Mislim, samo ste potvrdili ono sto sam i sam mislio, ali morao sam da pitam posto ovo i nije bas stvar koja se kupuje svaki dan...

Hvala svima, bili ste od velike pomoc i u kratkom roku od dirka 30minuta!!! :D (to je ono sto je extra kod bencha!).

@ivande: ma neazurni sajtovi za pretragu...

@driver: i ja sam se pitao isto to :) (mislim wtf? williams?!? he he).

edit: ipak je 512mb kartica, zvao sam da proverim...

Poslednja izmena:
Uzet A530 komplet 18.12.

Hvala svima na sugestijama.

Ono, cestitke na musteku, i ja (driver) sam ga imao nekad? :d

Salu na stranu, stvarno odlican izbor/pare.

Poslednja izmena:
Vec sam mislio da Mustek ne gine :D

A ne, Mustek nikad nije ni dolazio u obzir :D. Secam se da smo za ortakovog musteka morali da primenjujemo foru da bi uopste fokusirao u mraku.. Morao sam da suchem pljugu kao sumanut da bi aparat u mraku mogao da se isfokusira na zar cigarete... I posle mi svi koji su videli slike rekli "mnogo bre pushish..."

Ja sam video lika sa Mustekom i specijalnom auto fokus lampom koja nikad ne gresi - kineski laserski privesci su cudo :d

A ne, Mustek nikad nije ni dolazio u obzir :D. Secam se da smo za ortakovog musteka morali da primenjujemo foru da bi uopste fokusirao u mraku.. Morao sam da suchem pljugu kao sumanut da bi aparat u mraku mogao da se isfokusira na zar cigarete... I posle mi svi koji su videli slike rekli "mnogo bre pushish..."

Pa kao da neki od ovih ostalih moze da fokusira u mraku :D

Poslednja izmena:
Da li se dobiju 4 gume uz nejga?:)

Nazad
Vrh Dno