Šta je novo?

Bestbuy 24" do 170e za gaming :)

Kasa5033

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2013
Poena
230
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D; EK-Quantum Momentum² ROG Crosshair X670E Hero D-RGB - Plexi
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X670E Hero
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Power Color Red Devil RX 6900 XT; EK-Quantum Vector Red Devil RX 6800/6900 D-RGB - Nickel + Plexi
Storage
T-Force Carder 2TB PCIe 5.0, Samsung 990 Pro 4TB PCIe 4.0, Kingston 1TB M.2, 2x Samsung 860 EVO 1TB
PSU
Corsair HX 1000
Kućište
Thermaltake Core V51; 2x 360mm rad, D5 pump; EK-Quantum fittings, ZMT tubing
Monitor
ASUS TUF VG27A, ASUS ROG MG279Q
Miš & tastatura
Logitech Pro Superlight; Razer Blackwidow V3 PRO wireless
Ostale periferije
Logitech Z623
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro i7-14700HX, 32GB, RTX 4070 8GB, 1TB PCIe 5.0 SSD
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra 12GB/512GB
Steam
Kasapin5033
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kao sto naslov kaze, sta bi bilo idealno za gaming. Pozeljno je da ima sto manje vreme odziva, solidan kontrast i naravno da bude 24", eventualno 23" i gde bi mogao da se nabavi kod nas ? :)

Taj sam i merkao, ali reko da li ima jos neki za slične pare a da je provereno dobar :)

Ovaj se vodi kao RTS gaming monitor i ima 75Hz refresh rate, sto nije bas najbolje za FPS ako je i to u planu.
Licno bih gledao nesto sa 120 ili 144Hz.

Cak i IPS moze da se klokuje na tih 75Hz (novi dell p2414h cak i do 80Hz) pa jedina razlika ostaje boje vs vreme odziva.

Znam da je budzet ogranicen, ali ako vec dajes neke pare, onda bolje da uzmes pravi gaming monitor. Pola ovih jeftinijih "gaming" monitora ne nude nista vise nego standardni TN.

Pa eto covek rekao, najeftiniji 24" HD koji nadjes..
Evo nema jeftinije od ovoga AOC E2461FWH 24" za -15000 din sta vise od zivota!

Poslednja izmena:
Ja imam Benq GL2450,placen 15.500,ekstra fercera vec jedno godinu ipo. Uglavnom igram sportske simulacije,ali opicim i po koji FPS. Ako nemas para za 120 ili 144hz uzmi najjeftinije sto nadjes.

170e mi je max, a ja više ne mogu sa ovim da živim, nemam živaca vise, polomicu ga. Najbolje sto ima sad za taj budžet. Znaci Benq 2455HM nije loš izbor, a navikao sam 75Hz refresh rate jer je i ovaj 75.

Ima sad ovih od ASUS-a VX238H i VX239H AH-IPS. Ovaj prvi ima odziv 1ms, a drugi 5ms i jos je IPS. Ali oni su i 2500 dinara iznad mog budzeta, a to nikako ne mogu da izvucem, i naravno kao sto je vuk rekao 5 godina garancije. Sad koliko je bitna ta garancija, kad mi je ovaj moj trajao jos od 2005., a samo jednom posetio servis zbog napajanja :d

IPS nije prvenstveno namenjen za gaming zbog losijeg odziva. E sad, neki ljudi (kao ja) ne primecuju ghosting ili nam ne smeta, dok neki lude zbog toga. Ja sam uzeo IPS jer igre igram sve slabije i nikad kompetitivno. Od FPS samo CS i ne primecujem ghosting i sve mi deluje super. Na testovima vidim ghosting sasvim jasno, ali mi i dalje ne smeta.

Sta ti smeta kod tog monitora?
Da li u obzir dolazi neki polovni? Verovatno moze da se nadje nesto korektno po oglasima.

Moj ima uzasan odziv, ghosting me upropastava. To nije malo, to izgleda kao da si nejednako preklopio tri slike. Kada brže pomeram mis vidim 4 strelice. Rezolucija je postala mala, ne vidim likove u daljini, dok oni mene odvalise. Ne bojim se od polovnih, samo kako da se utvrdi koliko je korišćen i da li je popravljan ? Idem sledece nedelje da uzmem ovaj Benq, osim ako ne nadjem nesto u medjuvremenu :)

EDIT: Mozda ako ima neki u ponudi 24" sa niskim odzivom, a da ima Display Port :)

Poslednja izmena:
Ne bih da zvuci kao reklama. Nemam veze sa doticnim oglasom.
Imas trenutno bas jedan benq monitor 24" u prodaji. Odziv je, cini mi se 2ms. Razliku izmedju 1 i 2 ne znam. Eto, samo da znas da oglasa ima :D

Pogledao sam taj oglas čim je izašao, i ne znam sad sta bi :/ Taj je oko 15K nov, a ne verujem da bi ga čovek prodao za manje.
Potrazicu recenziju ako ima gde.

Ima sad ovih od ASUS-a VX238H i VX239H AH-IPS. Ovaj prvi ima odziv 1ms, a drugi 5ms i jos je IPS. Ali oni su i 2500 dinara iznad mog budzeta

dell p2414h vs asus vx238h, iako je na asusu 1ms odziv a dell ips, dell je mnogo prijatniji za igranje, boje bruka, ghosting ne primecujem i izgleda kao da ima brzi odziv od asusa verovali ili ne :) nakon della za mene ima smisla samo neki 144hz monitor ali ne znam da li bih se odreko ips-a [uglova i boja] zarad herca :D dual monitor setup je bio cisto za uporedjivanje monitora, mislio sam da ce mi 1ms znaciti u odnosu na dell, tj da cu videti razliku, kad ono nema ni veze "znaci boze" :wall: posle sam ubacio jedan 4:3 tft u sredinu da vidim kako je igrati na 3 monitora, medjutim nezgodno, mora da okrecem celu glavu da pogledam radar ili na drugu stranu da vidim ko koga ubio, 1 monitor zakon :p

10299933_10203920430601562_2852883396229761269_n.jpg
10173809_10203924666307452_1312919362642827265_n.jpg

A sta si sve probao od igara na tom Dell P2414H ? Možda bih mogao da se protegnem do 180e koliko on iznosi, ali da se ne zeznem, mada bi mi dobrodošli veći uglovi gledanja zbog filmova, ima li ghostinga u odnosu na asusa ?

Igram samo csgo, a u fps se najvise oseti kvalitet monitora, sa p2414h nema greske, najhvaljeniji monitor generalno za sve namene, e sad ako mu nadjes manu onda tebe jedino 144hz moze da zadovolji a to kosta mnogo vise od 170e...zato nadji nekog ortaka ili neku radnju sa izlozenim dellom pa vidi nekako da ga istestiras... ja sam taj asus kupio zbog 1ms samo zbog kantera pa po tome zakljucujes koliko ulazem u opremu a ne dolazim bas lako do kinte, no uzeo sam ga ne zato sto dellom nisam bio zadovoljan nego sto mi u podsvesti stalno bilo 8ms kod della, i kopkalo me da uzmem 1ms i uporedim...i kad sam uporedio, video sam da je to samo brojka na papiru, sad me kopka da probam 144hz ali otom potom kad finansije dozvole a da ne moram da prodam della :)

Poslednja izmena:
Videcu da ga ulovim onda :) Taman će biti dobar i za filmova a jos ima i podesiv po visini :)

ma samsung je najbolji samo je skup al vredi ne stekati se za monitor

Nazad
Vrh Dno