Šta je novo?

best buy x2

DecllipteR

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.07.2008
Poena
169
Treba mi AM2 procesor koji je prvenstveno raspolozen za overclock,kontam da to suzava izbor na neki od procesora iz BE serije,ali koji ce mi dati najvishe za ulozene pare!
CPU ce da ide na biostar ta690 pod nekim boljim hladjenjem na <500w napajanju!

Hehehe... Niko ti ne moze reci, uzmi taj i taj proc, jer sam clock zavisi od primerka do primerka procesora... Ako se ide nekom zdravom logikom, kao sto si i ti isao, BE procesori su predvidjeni za clock, zato i imaju otkljucani mnozilac... A ja kada bi isao mojom nekom logikom, uzeo bih recimo 4000+ i nadam se imao dovoljno srece i uz neki bolji kuler (koji bi ti svakako trebao, koji god procesor kupio ako klokujes), i svirnuo ga na 3.0Ghz... Sto manje para da das, a sto vise da iscedis iz njega...

Recimo 6400+ BE kosta 99E, a verujem da ne bi uspeo nesto puno da ga klokujes preko tih njegovih 3.2Ghz. Recimo do 3.5Ghz. A opet, sa druge strane 4000+ kosta 41E, i verovatno bi ga svirnuo na 3.0Ghz. Maltene mu je cena 40% od cene prvog....

Ali ipak, ovo je samo moje misljenje, ima ovde ljudi koji dakeko vise od mene znaju, pa ce ti valjda i oni dati neki savet pa ti odluci sta ces...
Naici ce valjda neki 'zeleni' koji ce ti iz 'prve' ruke pomoci :D :D :D :D :D

Poslednja izmena:
Gledajuci cenovnike na danasnji dan cini se da je kupovina 5000+ po ceni od 48e najbolja kupovina.Njegov BE stariji brat sa cenom od 67 otpada iz konkurencije.Na to treba dodati i jos koji evro za kuler.Ali ti prevshodno ciljas na procesor koji je dobar za OC.Razmisli dobro

Gledajuci cenovnike na danasnji dan cini se da je kupovina 5000+ po ceni od 48e najbolja kupovina.Njegov BE stariji brat sa cenom od 67 otpada iz konkurencije.Na to treba dodati i jos koji evro za kuler.Ali ti prevshodno ciljas na procesor koji je dobar za OC.Razmisli dobro

Slazem se za 5000+. A opet kazem, da OC procesora zavisi od primerka...

Ja sam 4000+ na Biostar nf520 ploci sa nekom Kingston socijalom od memorije uspeo da nateram na 2.7, e sad sve od primerka do primerka, ali sta god do 50e da uzmes moce fino da se klokuje za ulozene pare.

Nazad
Vrh Dno