Šta je novo?

Best buy upgrade?

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Sta mislite sta je najobelje uzeti za upgrade sa Chaintech 6BTM sa fcpga Cell566@850 (moze i vise ali mi je 100Mhz magistrala okrugla cifra) i xyz SDRAM PC133 rama?
Znaci cena nije bitna, presudan je odnos cena/performanse.

JOBAH je napisao(la):
Sta mislite sta je najobelje uzeti za upgrade sa Chaintech 6BTM sa fcpga Cell566@850 (moze i vise ali mi je 100Mhz magistrala okrugla cifra) i xyz SDRAM PC133 rama?
Znaci cena nije bitna, presudan je odnos cena/performanse.

Napisi malo detaljnije. Koliko memorije imas, i koliko ce bude posle, i koliko para dodajes za upgrade??

Imam 256MB NCP PC133 i 64MB Hyndai PC100... Verovatno cu uzeti jos 256, a ovih 64 prodati. Sto se tice love za upgrade, to nije ogranicavajuci faktor, bitan mi je odnos cena/performanse i da postoji mogucnost kasnijeg upgrade-a (npr. brzi CPU na istoj ploci)

JOBAH je napisao(la):
Imam 256MB NCP PC133 i 64MB Hyndai PC100... Verovatno cu uzeti jos 256, a ovih 64 prodati. Sto se tice love za upgrade, to nije ogranicavajuci faktor, bitan mi je odnos cena/performanse i da postoji mogucnost kasnijeg upgrade-a (npr. brzi CPU na istoj ploci)

Epox 8KHA+ i Morgan 1000@1200(167x7.5) i 256 Mb DDR-a.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Nesto nisam siguran u tog Epox-a. Iako sam se kleo u njega svojevremeno, ima sve vise primedbi. Mozda ipak KR7a :D

Popravljas se, bice nesto od tebe. :p

notax je napisao(la):

Mislis da je uputno drzati PCI i disk na 42Mhz?

MAD_MUzzY je napisao(la):
MOrgan [email protected] i npr KT7a... ili MOrgan sa nekom DDR kommbinacijom... recimo Soltek ili epox. Asus i Abit su preskupi.

Poz.

Epoxovih 280 ti je jeftino???

VJDa, Soltek, i GA su jeftini znaci ispod 250DM.

Aca je napisao(la):

Ne radi na 42 nego radi na 33 jer posle 166 Mhz-a dolazi na red 1/5 divider kod Epox-a toliko o tome da je Epox smesna ploca. Pozdrav.

Aca je napisao(la):

E, moj Aco, gde si ti bio do sada. 167 Mhz : 5 = 33 Mhz.

Epox je odlican, istina ima malih razlika izmedju primeraka. Misko kaze da treba juriti varijantu sa L stikerom na biosu, i to je najbolja OC ploca. Preko 200 Mhz PCI je 1/6 FSB, a memorija 2/3.

:wave;

notax je napisao(la):

Ok, koliko kostaju ove komponente? Ima li shanse da se nadje neka dobra ploca sa ISA slotom (imam neki praistorijski SCSI kontroler za skener)

Kakav je ovaj Morgan u odnosu na Celyja 1.2Ghz?

JOBAH je napisao(la):
Ok, koliko kostaju ove komponente? Ima li shanse da se nadje neka dobra ploca sa ISA slotom (imam neki praistorijski SCSI kontroler za skener)

Kakav je ovaj Morgan u odnosu na Celyja 1.2Ghz?

266A ploce nemaju ISA plot. Poslednje ploce sa po 1 ISA su bile 133A i to neke. Abit, Chaitech Soltek imaju, a ASUS, MSI nemaju ISA (KT133A).

notax je napisao(la):
E, moj Aco, gde si ti bio do sada. 167 Mhz : 5 = 33 Mhz.

Epox je odlican, istina ima malih razlika izmedju primeraka. Misko kaze da treba juriti varijantu sa L stikerom na biosu, i to je najbolja OC ploca. Preko 200 Mhz PCI je 1/6 FSB, a memorija 2/3.

Samo ti slusaj Miska, pa ces daleko dogurati. Inace on je imao 5-6 Epox-a pa je isprobao sve varijante sa biosom i overklokovanjem, nemoj da me zasmejavas. Kad je toliko dobar Epox sto je jurio da uzme Abita koji je skuplji, a "losiji"? :p

Aca je napisao(la):
Samo ti slusaj Miska, pa ces daleko dogurati. Inace on je imao 5-6 Epox-a pa je isprobao sve varijante sa biosom i overklokovanjem, nemoj da me zasmejavas. Kad je toliko dobar Epox sto je jurio da uzme Abita koji je skuplji, a "losiji"? :p

Mislim, ljudi kao da ne chitaju postove, ili ih zabavlja takva vrsta "dodavanja" onoga sto neko nije napisao.
A gde sam ja to napisao da je Abit "losiji"???
Samo sto mislim da nije bolji od Epoxa, ili da VEOMA mala razlika i to u kvalitetu kondenzatora i nista drugo. Pri tome je Abit skuplji jedno 40-45 DM.
Misko je uzeo Epox-a jer je Duron 650 Mhz kucao kod ulaska u bios na Solteku. Tada je Soltek bio sr***. Zatim je uzeo Epox, pa se isto desilo, pa je Epox bio isto to, pa je uzeo Abit, koji je isto kucao, pa se setio da je neki problem izmedju Duron 650 i KT266A. Soltek je jos najmanji cirkus pravio sa Duronom.
Inace, su se ti Abiti zadrzali 2 (i slovima - DVA) dana, jer je Misko dosao do pravilnog zakljucka da je to mnogo para niokocega, pa ih je utopio.

Epoxa nikad nisam imao, al sam imao 2 KR-a jednog Solteka i jednog Chaintecha, usput sam pogledao jednog GA i cuo od Intela (Urosa) o Epox-u. Pratio sam sve strane forume na temu koja je najbolja OC DDR ploca za AMD, i ABIT i EPOX se kolju, idu i jedna i druga na 200+ magistrale. Naravno da je ABIT bolji, al Epox je tacno losiji koliko manje kosta.

Inace VJD-a za 235 DM rula, sve na max na 150 MHz-a ni da trepne. Pozdrav.

Misko je napisao(la):
Epoxa nikad nisam imao, al sam imao 2 KR-a jednog Solteka i jednog Chaintecha, usput sam pogledao jednog GA i cuo od Intela (Urosa) o Epox-u. Pratio sam sve strane forume na temu koja je najbolja OC DDR ploca za AMD, i ABIT i EPOX se kolju, idu i jedna i druga na 200+ magistrale. Naravno da je ABIT bolji, al Epox je tacno losiji koliko manje kosta.

Inace VJD-a za 235 DM rula, sve na max na 150 MHz-a ni da trepne. Pozdrav.

Chaitech ima obicaj da na 2-3 godine "ubode" dobru plocu za male pare. Pre je to bila 6BTM, a sada je VJDA. Dobra je i ona ploca sa i815, ne znam oznaku.

notax je napisao(la):
Mislim, ljudi kao da ne chitaju postove, ili ih zabavlja takva vrsta "dodavanja" onoga sto neko nije napisao.
A gde sam ja to napisao da je Abit "losiji"???
Samo sto mislim da nije bolji od Epoxa, ili da VEOMA mala razlika i to u kvalitetu kondenzatora i nista drugo. Pri tome je Abit skuplji jedno 40-45 DM.
Misko je uzeo Epox-a jer je Duron 650 Mhz kucao kod ulaska u bios na Solteku. Tada je Soltek bio sr***. Zatim je uzeo Epox, pa se isto desilo, pa je Epox bio isto to, pa je uzeo Abit, koji je isto kucao, pa se setio da je neki problem izmedju Duron 650 i KT266A. Soltek je jos najmanji cirkus pravio sa Duronom.
Inace, su se ti Abiti zadrzali 2 (i slovima - DVA) dana, jer je Misko dosao do pravilnog zakljucka da je to mnogo para niokocega, pa ih je utopio.

Uopste ne vidim ni jedan dobar razlog zasto bi neko na vrhunsku DDR plocu stavljao neki budjavi procesor od 60-70 dem, gde je tu logika. Sa Morganima i XP+ na tim plocama nema ama bas nikakvih problema, pa ti sad izvedi zakljucak. Drugo, Abit jeste skup i nije za svakoga, treba znati tu plocu i podesiti, a kad to naucis tek onda vidis koliko je surovo brza. ;) Sto se tice VJDA ploce solidna je ali bih ja za iste pare pre uzeo Gigabyte 7VTXH+.

I AJA2 je ok ploca, da ne govorimo o 5AGM-u i TDM-u najbolje socket 7 ploce. + ploce koje najbolje rade se HDD-ovima bez konkurencije. Pozdrav.

Misko je napisao(la):
I AJA2 je ok ploca, da ne govorimo o 5AGM-u i TDM-u najbolje socket 7 ploce. + ploce koje najbolje rade se HDD-ovima bez konkurencije. Pozdrav.

Za AJA2 i TMD necu da komentarisem, ali 5AGM uopste nije neka ploca. Imala je problema sa kompatibilnoscu AGP-a, kao i dosta problema sa PCI kartama, odnosno njihovim rasporedom na istoj. HDD kontroler na toj ploci takodje nije jaca strana. Ja sam pre te ploce imao Chaintech 5SIM na SIS Chipsetu. HDD je na 5SIM radio mnogo, mnogo i brze, i mirnije, i bolje. Sve u svemu 5AGM je jedna sasvim prosecna ploca, ako ne i ispod preoseka. Eto toliko.

Poprilicno se slazem. Mislim da su zaista dobre 6BTM i VJDA, a ove ostale tako-tako, a 5AGM2 je ispod proseka - imao sam je.FX

Nemam pojma meni je ubedljivo od svih ploca najstablnije radio 5AGM2. Pozdrav.

notax je napisao(la):
Chaitech ima obicaj da na 2-3 godine "ubode" dobru plocu za male pare. Pre je to bila 6BTM, a sada je VJDA. Dobra je i ona ploca sa i815, ne znam oznaku.

Najbolje što su ikada uradili je 5TDM2. Sve kasnije im je manje ili više šuplje.

ivo.r je napisao(la):
Najbolje što su ikada uradili je 5TDM2. Sve kasnije im je manje ili više šuplje.

Apsolutno si u pravu 5AGM jeste najbolji, mad i VJD-a i BTM nisu za bacanje.

Marel je napisao(la):
Uzmi Gigabyte 7VTXE+ i Athlon XP 1600+ sa kulerom TITAN TTC-D5TB ukupno za 280 evra.

Da, nije to lose, ako vlasnik NIKADA ne pomisli na OC.

Nazad
Vrh Dno