Šta je novo?

Best buy SSD - preporuka [nije opšta tema o SSD-ovima i nije za pitanja šta da kupim]

Pronašo na kraju odgovarajući šraf i to u nekom servisu tehnike, bukvalno tražio svuda ovako po konvencionalnim prodavnicama, gvožđarama i nema nigde, i na kraju našo u servisu tako što sam ih zamolio da mi daju šrafove koji im ne trebaju 😁

Viđao sam ih na KP.

Ma gledao i tamo, i na aliju. Ali nekako mi mrsko da dam za sraf toliki novac i još da čekam dane da stigne, plus poštarina. Ovako zamolio čoveka u servisu i častio ga 🍻

Poslednja izmena:
Šta mislite da li je dobra kupovina lexar nm790 4tb m.2 ssd sa ps5? Skuplji je nekih 8-9000din od Kingston kc3000 od 2tb.

Čime testirati validnost SSDa?
Stigao mi Lexar NQ790 2TB sa Alija za 96 dolara (posle kupona 82 dolara) pa bi da testiram verodostojnost diska?

Dajte preporuku za neki ok povoljniji 500gb nvme, treba mi za sistem.

Još uvek Kingston KC 3000, performance/cena. Za PCIe v3 može i Lexar® NM610PRO M.2 2280 PCIe Gen3x4 NVMe SSD Ima dovoljno keša za OS.

KC600 je daleko bolji od oba. Poseduje dram. Adata je takodje malo bolja od A400 Kingstona. Sama cena ti govori koji je najbolji

Цене су приближне, а овај који сада користим је по свему судећи готов.
Хвала на савету.

Ех, сад сам наишао и на Патриот П210. Брзине писања и читања су скоро исте. Да ли је бољи од Кингстона КЦ600?

Poslednja izmena:
Наручен Кингстон КЦ600, ако је 3D TLC NAND драм, онда је то то. Код ових других тога нема.
Хвала још једном.

Да додам, постојећи је Кингстон А400. Изгурао је пуних 6година.
Ако будем имао среће да га бекапујем, као што нисам, иначе ћу морати све испочетка, на њему је Виндоус.

Kakav je Adata legend 850 lite? Nisam nesto nasao o njemu nekoliko strana unazad.

Trebalo bi da je pristojan. Srednja klasa NVMe PCIe4

Кингстон КЦ600 стављен у функцију, значајно је бржи од старог А400. За сада сам задовољан.

Нисам баш ни имао неког избора, лаптоп стар 13 година, још се и држи добро.
Како каже Тригер, исту метлу користи већ 20 година. Само је заменио 50 дршки, 100 метлених делова и још штошта 😆

I meni kucni laptop koji bleji za punjenje uredjaja po kuci jer ima 5 usb portiva sa i7 4710 jede za dorucak sve ove nove U procesore😂

Не знам да ли је ОТ а ли има везе са ССД. Пише на предњој страни 5 година гаранције а позади пише ограничена гаранција. Шта то, у ствари, значи?

Prilozi

• IMG_20240924_110039380.jpg
    IMG_20240924_110039380.jpg
    185 KB · Pregleda: 29
  • IMG_20240924_110055126.jpg
    IMG_20240924_110055126.jpg
    288.6 KB · Pregleda: 29
"Limited guarantee"tj ograničena garancija. ne znači da je ograničenje po vremenu nego po nekim specifičnim uslovima kao recimo da mora da instalira olašćeni stručnjak, da se ne otvara itd.
Pored toga, uvoznik ili prodavac mogu da promene dužinu i uslove proizviđačeve grancije ali mora da se navede u garatnom listu ili reklami. U principu sve garancije su "ograničene" jer bez toga, tj neograničena garancija bi značilo da možeš da ga recimo izlupaš čekićem itražiš novi.
Znači, ideš po tome što je na garantnom listu, pa ako je recimo 3 godine a prizvođač daje 5 godina, onda posle 3 godine bi morao da šalješ direktno proizvođaču.

Хвала на објашњењу. Мада ништа нисам добио од продавца осим фискалног рачуна и обрасца за одустајање од уговора. Имам једино то што пише на паковању. Ваљда ће да потраје бар 6 година као овај што сам извадио иако је још солидан.

Bolje traži napismeno. Ali..... obično traju jako dugo ako se ne dogodi neka nesreća.

Не знам да ли је ОТ а ли има везе са ССД. Пише на предњој страни 5 година гаранције а позади пише ограничена гаранција. Шта то, у ствари, значи?
То се односи да се тај SSD не употребљава у дата центрима кад није предвиђен за то.
Обичан корисник неће искористити TB за упис који су прописани у спецификацијама.
Значи, не брини.

Nazad
Vrh Dno