Šta je novo?

Best-buy netbook

Enrico Adams

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
319
Занима ме који нетбук тренутно најбоља куповина, тј најбољи однос уложено добијено. Преферирам ове од 11 или 12 инча, са резолуцијом 1336x768 (или веће), и што бољом аутономијом и перформансама. Да ли има нешто боље од Acer Aspire One 722

http://www.gigatronshop.com/netbook_racunari/acer_aspire_one_722-c68rr-12298

Neuporedivo najbolja kupovina u tom rangu je Lenovo Ideapad S205 sa AMD E450 APU. Može se naći za manje od 300 evra u BG.

Baterija može da se dokupi, CPU/GPU snaga ne.

Slazem se sa preporukom Roy Fokker da je ovaj lenovo fusion E-450 odlican izbor za cenu 300e, nije njemu baterija slaba toliko ali je cpu prilicno jaci od E-350, kao i frekvencija gpu-a.

А о којим разликама у перформансама и трајању батерије причамо? Не могу да пронађем неко баш директно поређење али из спецификација сам видео да је у питању око 30% боље перформансе код E-450 али уз дупло већу потрошњу (18w док је код C-60 9w). Уз то видим да је разлика у цени око 40ак евра, тако да ми се не чини да је s205 боља куповина. Да ли нешто пропуштам?

Jel neko mozda nasao za ovaj s205 E-450 lenovo da li moze da se ubaci modul od 4GB(logicno je da ovo nije neki zahtev) na njega i jel ima jedan slot ili mozda 2 za memoriju ?

Poslednja izmena:
Mali offtopic, ima li informacija kada će netbook-ovi sa Intel Cedar Trail platformom biti u prodaji? Koliko znam prikazani su na CES-u. Treba mi netbook, a glupo mi je da sada kupujem nešto što je više od 1g staro i samo što se novo nije pojavilo...

Jel neko mozda nasao za ovaj s205 E-450 lenovo da li moze da se ubaci modul od 4GB(logicno je da ovo nije neki zahtev) na njega i jel ima jedan slot ili mozda 2 za memoriju ?
Има 2 слота ал' нису тако лако доступни :p кол'ко се сећам подржава укупно 8GB RAM, корисник Gizmor има 6 (2+4).

[YOUTUBE]C3yrCrl1Uj4[/YOUTUBE]

Mali offtopic, ima li informacija kada će netbook-ovi sa Intel Cedar Trail platformom biti u prodaji? Koliko znam prikazani su na CES-u. Treba mi netbook, a glupo mi je da sada kupujem nešto što je više od 1g staro i samo što se novo nije pojavilo...
Мислим да Cedar Trail неће бити ништа бржи од Fusionа, поготово што се тиче снаге графичке и пуштања HD видео садржаја.

Poslednja izmena:
А о којим разликама у перформансама и трајању батерије причамо? Не могу да пронађем неко баш директно поређење али из спецификација сам видео да је у питању око 30% боље перформансе код E-450 али уз дупло већу потрошњу (18w док је код C-60 9w). Уз то видим да је разлика у цени око 40ак евра, тако да ми се не чини да је s205 боља куповина. Да ли нешто пропуштам?

Takođe 1066MHz vs. 1333MHz DDR3. Po meni su neuporedivo bolje performanse APU (i procesora i grafike) dovoljan razlog za kupovinu, osim ako je trajanje baterije imperativ a mašina apsolutno nikad neće obavljati iole zahtjevne zadatke.

Ja sam kupio s205 lenovo verziju E-450 (posto sam se lomio izmedju jednog tableta i ovog malisana pa je prelomilo na netbook i za moje potrebe nisam uopste pogresio), tastatura ciklet , odlicna i moze se reci skroz besumna, hladan odozgo na svakoj tacki dodira , ne postoji ugibanje tastature , nema sjajnih i glatkih povrsina u delu gde ruke idu sto je odlicno, display je glossy , ja volim vise mat ekrane ali ko ne koristi napolju nece imati problem, nema strucanja pri preprodukciji YT videa, multitasking radi sve u 16, guzva sve video materijale, bateriju cu naknadno testirati, nisam je jos nakacio, rezolucija odlicna za display 11.6", display je jak , sa jakim osvetljajem i odlicnim uglovima gledanja itd....

Takodje mozda je nekom bitno , ovaj lenovo laptop ima full podrsku drajvera i software-a za win xp , win 7 32 i 64 bit.

--evo i jedne od stranica sa drajverima ..... http://consumersupport.lenovo.com/uk/en/DriversDownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=228051

Adam je vec pomenuo , za mene je to mana sto je malo teze doci do ram slotova ali dobro i to se sredi kad zatreba , i mogao je biti za nijansu malo veci touchpad, inace jaka masina u malom, odlicna spravica, krece se kod nas trenutno 283 eura, da li je best buy ne znam ali ja cu ga svakom preporuciti ko trazi netbook slicnih karakteristika ;) :beer:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno