Šta je novo?

Best buy lap-top do 500 eur

Lukisa

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2007
Poena
320
Preporucite best buy, Za Intel i za AMD :)
Ako bas vredi moze i 600 eur

Poslednja izmena:
pa zavisi zasta bi ti trebao laptop tj za koju namenu? za 500e po meni je odlican Hp 6735s laptop sa puma amd procesorom ql-60,250gb hdd,2gb ram,citac memoprijskih kartica,dvd-rw,intergrisana hd3200,ima zaista kvalitetnu izradu,ne greje se puno,solidna autonomija

pogledaj i ovu toshibu imas 4gb rama i dualcore intel procesor...http://www.itsvet.com/proizvod/tosh...-15.4''-wxga-freedos/comp_comp_laptop/22/2639

ako ces pirtom da se igras onda za te pare jedino u obzir dolazi msi gx600 serija igrackih laptopova konkrentno ovaj model http://www.itsvet.com/proizvod/msi-...-15.4''-wxga-freedos/comp_comp_laptop/24/2027

mozes da igras i novije igrice u pristojnim rezolucijama,po meni je mana malo losiji kvalitet izrade,ali sve ima svoju cenu

Poslednja izmena:
I ja sam planirao da uzmem neki "do 500 €" laptop, ali sam ipak na kraju uzeo Asus M51Va (oko 600). Mislim da nisam pogrešio, jer mi (za sada) laptop izgleda odlično: super dizajn (ništa suviše fensi, ali ni retro), Core2Duo 2GHz T5800, 3GB, 320GB, Radeon 3650 512MB, 15.4" 1440x900...

ACER Aspire 5738G-642G25Mn
• Intel Core2Duo T6400 (2GHz/2MB/800FSB), Intel GM45 Express chipset,
• Memorija 2GB DDRIII (1x2GB,1066MHz), 250GB HDD SATAII (5400),
• DVD-RW dual layer, 15.6" LED backlight HD (1366x768) 16:9 aspect,
• nVIDIA GeForce G105M-512MB GDDR2 DirectX10
• Dolby Optimized sound system with True 5.1 surround sound, Built in Microphone
• Gigabit LAN, Intel Wireless WiFi Link 5100/5300 (802.11a/b/g/Draft-N)
• HDMI w/HCDP, VGA port, 5-in-1 card reader, 4xUSB, S/PDIF,
• Integrated WebCam 0.3Mpix, BlueTooth 2.0, Full size keyboard with
• numeric keypad, multi gesture touchpad (circular motion scrolling,
• pinch action zoom, page flip), Energy Star 5.0 computer, tezina 2.8kg,
• 6 cell battery up to 3hrs life. Garancija 1 godina. Boja: tamno siva/crna.

cena oko 550 EUR sa PDV. Odličan CPU, dobra grafika, i sjajan LED ekran ... nema bolje za te pare...

ACER Aspire 5738G-642G25Mn
• Intel Core2Duo T6400 (2GHz/2MB/800FSB), Intel GM45 Express chipset,
• Memorija 2GB DDRIII (1x2GB,1066MHz), 250GB HDD SATAII (5400),
• DVD-RW dual layer, 15.6" LED backlight HD (1366x768) 16:9 aspect,
• nVIDIA GeForce G105M-512MB GDDR2 DirectX10
• Dolby Optimized sound system with True 5.1 surround sound, Built in Microphone
• Gigabit LAN, Intel Wireless WiFi Link 5100/5300 (802.11a/b/g/Draft-N)
• HDMI w/HCDP, VGA port, 5-in-1 card reader, 4xUSB, S/PDIF,
• Integrated WebCam 0.3Mpix, BlueTooth 2.0, Full size keyboard with
• numeric keypad, multi gesture touchpad (circular motion scrolling,
• pinch action zoom, page flip), Energy Star 5.0 computer, tezina 2.8kg,
• 6 cell battery up to 3hrs life. Garancija 1 godina. Boja: tamno siva/crna.

cena oko 550 EUR sa PDV. Odličan CPU, dobra grafika, i sjajan LED ekran ... nema bolje za te pare...

kakva je ova grafika u poredjenju sa Radeon 3650HD mobile. Pretpostavljam znacajno losija, ali ako je neko testirao, molio bih ga da odgovori.

Inace, najbolje sto sam ja video do sada je Asus M51Va, za nesto manje od 600evra.

kakva je ova grafika u poredjenju sa Radeon 3650HD mobile. Pretpostavljam znacajno losija, ali ako je neko testirao, molio bih ga da odgovori.

Inace, najbolje sto sam ja video do sada je Asus M51Va, za nesto manje od 600evra.

nisam testirao, ali ovi izgleda jesu :

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-G-105M.13790.0.html

vs

http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-3650.8839.0.html

rekao bih da je G105M u stvari "nabudžena" NV9300M, dakle klasa ispod A3650.

Danas sam video ovog novog Acera, ima (makar meni) spektakularno lepu tastaturu - ne mogu baš da je opišem kakva je jer nisam nikad video tako nešto, ali je totalno drugačiji sistem i vizuelno a i u praksi kucati na njoj. Ekran je LED što znači da je slika - WOW. Nisam stigao da se igram na njemu, ako budem imao prilike opet, staviču neke slike i testove...

(evo našao sam neku sliku, ali ne vidi se baš najbolje o čemu pričam ... tasteri su onako skroz ravni gore, kao neke pečurkice su .. ne mogu da objasnim ... bili su takvi ranije na nekim sony-jima ali prilično davno...http://www.chcipocitac.cz/eshop/images/AcerAspire5738G.jpg)

Poslednja izmena:
Nije prošlo mnogo vremena i opet sam imao priliku da se susretnem sa ovim računarom (zahvaljujući famoznom AHCI / XP problemu - došao je na instalaciju :)).

Imao sam samo par sati vremena jer je vlasnik bio jako nestrpljiv, pa ovo i nije neki "test" već više krtki osvrt, jer ponavljam - računar mi je prilično svideo i predvidjam mu lepu budućnost :)

Elem, ukratko, instalacija je prošla kao podmazana - za one koji ne znaju standardne AHCI / SATA zezalice sa nLite programom, predlažem opciju u BIOS-u (native mode, tj IDE mode HDD kontrolera). Sama instalacija drivera je boza, jer je Acer mislio na verne korisnike XP_a, i svi driveri se nalaze na CD-u. CD ima i Autorun pa je instalacija trivijalna (click na ikonice pored oznake drivera - ima na slici koju prilažem).

Sam računar zaista ima finu kulturu rada, nečujan je (ali zaista) osim DVD-a, koji je nešto bučniji nego što sam navikao (ili je DVD na mom travelmate-u neobično tih...), ali ovo sam primećivao u poslednje vreme na više Acer modela. Iznenadilo me je to što je računar "hladan ko špricer", zaista nisam mogao da primetim bilo kakvo zagrevanje, ali uzmite ovo sa rezervom jer nisam stigao da instaliram igre i da ga malo više opteretim ... inače hladnjak i izduvni sistem je sa zadnje leve strane račuanara. Ono što sam i ranije napomenuo je ta jako zanimljiva tastatura, kao i završna izrada kućišta, a bogami i Touchpad je sav fancy (ima iphone-like funkcije, ima na slici i to). Od konektora i opcija - dao sam detaljnu specifikaciju pa se ne bih time više bavio, ali generalno, tu je sve što vole mladi :) .. ja nemam novi i fancy TV sa HDMI-jem pa nisam mogao da probam kako to radi, ali verujem da radi ok.

WebCamera je standaradno (rekao bih već - ACEROVSKI dobra) uvek se iznenadim kad uključim webcam na aceru, za one koji puno chatuju - ovo je lepa vest.

Ono što sam i ranije naglasio je ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem, u praksi pored stvarno lepe slike to znači i znatno duži vek baterije jer LED troši osetno manje od LCD-a.

Inače - računar je (meni makar, mada o ukusima ne vredi raspravljati) dopadljivog dizajna, jer je palmrest deo od materijala koji NIJE magnet za prljavštinu i otiske prstiju, okvir oko ekrana je glossy, i poklopac je neke glossy tamno plave boje. Oko tastera za paljenje je neka plava boja, i to je sve od svetlanca (što je meni takodje dopadljivo). Za one koje vole sjajno, blještavo, cirkone itd, tu su Toshiba i slični, ovo im možda neće biti toliko zaniljivo kao meni.

Elem, mislim da sam već napisao dovoljno, ostaje samo da zakačim par slikica koje govore više od 1000 reči, evo ih ovde u prilično jasnoj rezoluciji.

Prilozi

• aspire5738mala.jpg
    aspire5738mala.jpg
    46.2 KB · Pregleda: 142
Nazad
Vrh Dno