Šta je novo?

Best Buy CPU i MoBo za igranje

Kir Janja

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2009
Poena
319
Razmisljam Phenom II X2 550BE + neku plocu ali nisam siguran koju? Za igranje mi nisu ni bitna toliko 4 jezgra tako da ne jurim otkljucavanje mada ako moze :) zasto da ne. I da ne zaboravim neku memaru koja moze lepo da se okne :D a da nije skupa. Sta preporucujete, nemam predrasuda. Planiram da spakujem makinu do petka.

onda je cpu 550 pravi izbor,a sto se ploce tice imas velik izbor od jeftinijih Gigabyte GA-MA770-UD3 pa imas Biostar TA790GX A2+ ili ako hoces sa ddr3 imas biostar ta790gx a3+ pa sad ti odaberi koja ti najvise odgovara...sto se rama tice ako uzimas ddr2 ja sam uzimao obicnu trancend memoriju na 800 ali se jako lepo clockovala (preko 1100mhz) i nije skupa i to isto vazi sa ddr3 memorijom imas trancend na 1333 i klokuje se na 1600mhz i isto nije skupa

Poslednja izmena:
U bre, nisu jeftine te ploce :( . Sa njima mogu da pokusam da otkljucam CPU? Sta je bolje Biostar ili Gigabyte? U stvari sta dobijam sa malo skupljim Biostarom?

Poslednja izmena:
720D cipset, nisam u toku, jel to najbolja varijanta za ovaj phenom? Jos jedno pitanje, posto jurim FPS u igrama da li ima smisla ici na 5500 ili moze i neki 7750BE ili tako nesto?

720D cipset, nisam u toku, jel to najbolja varijanta za ovaj phenom? Jos jedno pitanje, posto jurim FPS u igrama da li ima smisla ici na 5500 ili moze i neki 7750BE ili tako nesto?

Procesor obavezno stavi phenom 550, znacajno je bolji od 7750,ako vec juris fps, onda mora da ide 550.Za plocu kao sto je vec receno Biostar TA790GXB AM2+ 7100din, ram (ako si tanak sa budzetom) za pocetak mozes 2g a kasnije dodaj jos jedan modul od 2g.Upakuj jos ati 4770 i to bi bilo to.

Moj ti predlog. Idi na ddr3 plocu i ram. Biostar a3+ je 100€ ram 2gb 1333mhz je 30€. Graficka 4770 100€, CPU taj phenom II 550 ne znam koliko je ali po mojoj proceni oko 70€. To je sve oko 300€. Po meni najbolja kombinacija za buducnost. Onda kasnije samo promenis CPU na neki phenom II x4 i Graficku kada zastari. Ram i ploca ok. dodas jos 2gb kada ti zatreba i tako. A ako ides na ddr2. Onda ces kasnije sve menjati

ta ploca sto ti je predlozio Peja je super ali da bi otkljucao jezgro mora da bude revizija 2 koje nema u Srbiji nigde na zalost,a ove koje se prodaju u Srbiji je revizija 1 koja ima sb 700 sa kojem ne mozes da otkljucas nista...imas ovu plocu koja je oko 5500din i navodno po netu se pisalo da mozes sve da otkljucas bez obzira sto je nvidia cipset Gigabyte GA-M720-US3 i evo ti link o tome
http://www.trustedreviews.com/mother...GA-M720-US3/p2

Poslednja izmena:
Znaci Biostar TA790GXB AM2+ moze sigurno da otkljuca 550 [ako nije falican]? Videcu koliko para cu moci skupiti, ako nebudem imao za Biostara, onda cu uzeti ili GA-M720-US3 ili GA-MA770-UD3.

Jel valja ista Biostar TA770 A2+ SE? Vidim da je i ta ploca isto povoljna.

pogledaj onu drugu plocu sto sam ti napisao imas tamo i link

Ne radi ti link :( .

Procesor sam vec porucio i dobijam ga sutra a plocu takodje mogu sutra GA-M720-US3 (rev. 1.0). Samo se jos razmisljam oko razlike u chipsetu izmedju 720 i 770, sta gubim u odnosu na 770 i da li ce se to odraziti na performanse negativno. Trenutno imam MSI neku 520 chipset i sta znam, nisam uopste odusevljen, zato me malo samo plasi najjeftiniji chipset iz serije?

Poslednja izmena:
Druga 2 jezgra su neispravna totalno. Nisam uspeo da dignem sys :( . Serija je 0920. Najgora stvar je ta sto nisam uspeo da mu iskljucim ta 2 neispravna jezgra dok nisam ugasio comp i izvadio kabal iz struje i ispraznio kola i ponovo upalio iako je u biosu sve podeseno kako je i bilo. Mislio sam da mi je sys unisten usled pokusaja otkljucavanja :( i sve ponovo je krenulo. instalacija i tako to.... Ali nisam mogao ni instalaciju da izguram dok mi nije palo na pamet da izvadim kabal iz napajanja i ispraznim kola. U sustini zakljucak je da je sve bilo OK i da sam format C: uradio bezveze, trebalo je samo da izvucem kabal, pritisnem power dugme na kucistu i vratim kabal posle par sec i XP bi se boot-ovao normalno, ali *** :( nisam znao i unistio sam 2 sata kvalitetnog vremena :( . Ali ne odustajem, cim naidje serija koja se otkljucava, pasce mi pod ruke cak i dobar primerak!

Nazad
Vrh Dno