Šta je novo?

Besplatni upgrade na w7...

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Posto sam letos kupio novog Acera 3410, dobio sam mogucnost da besplatno upgradujem vistu hp na w7. Naravno placa se shipping 15e. Ovo mi nije delovalo strasno i odmah sam se prijavio.

Neki dan su konacno poslali (rekli su posle 27.okt) i na moje "odusevljenje" vidim da su poslali kurirom TNT...
Ima lepo tracking number i danas me obraduje

09 Nov 2009 15:11:00 Belgrade Held Customs, Awaiting Clearance Instructions From Receiver.

Neko iskustvo ovde po forumu kaze da ce ovo biti jedan vrlo skup upgrade ustvari, tj ako me klepe 4000 za spediciju i onako odokativnu carinu, bice jeftinije da sam ovde kupio novi windows...

Da li se jos neko upecao? Ima li neko da je uspesno i zavrsio operaciju?
Ima li neka firma da je normalnije odradila ovaj free upgrade (svi veliki su nudili, hp, toshiba itd?), bez zabave sa nasom carinom itd. Najsrecniji bih bio da su mi prosto poslali serijski broj mailom i zadrzali mojih 15e...

Trenutno sam prilicno siguran da cu ako mi budu trazili >30e, prosto da im kazem da vrate paket, ali po uslovima koji vaze za ovaj upgrade to znaci da sam odustao i ostajem bez 15e (i windowsa). Zeznuo sam se sto nisam prosto na nekog poznanika napolju porucio, ali mi nije odmah palo napamet.

Druga varijanta je da pokusam da ih izbegavam, pa da ne mogu da izvrse dostavu (i naplatu), onda se nadam da cu moci da se zalim na sajtu i da trazim da posalju postom (na sajtu je pisalo post ili currier depending on destination) ili da pitam jel moguc elektronic delivery...

Ideje, sugestije, predlozi?

TNT je meni naplatio 1800 din. za SVE kad mi je poslat kontroler iz J. Koreje.
Zato proveri, verovatno ces samo morati da odes i platis neku sitnu papirologiju.

Nesto mi je nada dublja nego strepnja

10 Nov 2009 13:07:00 Belgrade Held By Customs, Awaiting Payment Of Duties/taxes By Receiver.

|)

Jos me niko nije zvao isl..

I bolje sto niko nije zvao, jer ces najverovatnije dobiti po PTT-u i platiti mnogo manje nego preko DHL, UPS-a i ostalih. Da su ovi potonji, zvali bi te isti dan. Uzivaj.

Nesto mi je nada dublja nego strepnja

10 Nov 2009 13:07:00 Belgrade Held By Customs, Awaiting Payment Of Duties/taxes By Receiver.

|)

Jos me niko nije zvao isl..

Nemoj da gubis nadu, TNT nisu derikoze ko DHL i UPS tako da ono sto treba da platis za paket treba da te izadje simbolicnu svotu novca.

Evo, stiglo je jutros.... Znaci stiglo je brze nego neke stvari iz BG, svaka cast TNT-u.

Trazili su 1300 din. Najsmesnije je sto je lik dosao jutros, ostavio paket i rekao, ok doci cu kasnije po pare |) Igramo na poverenje... no happy sam sto je stiglo, sad jos da stigne SSD iz pakoma, pa da se igram...

Da nastavim svoj monolog, mozda jos nekom bude koristilo... Znaci platio sam ukupno 1300 din, sto ce reci moj free upgrade me ustvari kosta 30tak e, ali nije strasno... da su smislili neki electronic delivery, to bi bilo i bolje i jeftinije, ili lepo preko uvoznika, no sta je tu je.

Stigla su dva diska. Jedno je 32bitna upgrade verzija w7 HomePremium, drugo je Acer upgrade wizard.
Inace sam ja na moju masinu vec instalirao w7 HomePremium, jer nisam bio siguran kad ce stici diskovi, a hteo sam da se resim viste.
Postupak je bio sledeci:
Skinuo sam originalni iso 32bitnog w7, retail, ultimate.
Napravio sam kopiju na USB (jer nemam dvd), onim MS alatom.
Editovao sam ei.cfg, prepravio Retail na OEM i Ultimate na HomePremium, da bi se instalirala verzija na koju imam pravo.

Ubo sam flesh, pokrenuo instalciju iz Viste... Nisam ukucao nikakvi serijski broj (jer ga jos nisam imao).
Upgrade je potrajao jedno 2-3 sata...
Na kraju sam instalirao neke svezije drivere za Touchpad (ima par gestures vise) i graficku.
Nisam terao nikakve lekice, aktivatore itd, tako da je windows ostao u onom modu od 30 dana.

Danas sam prosto ukucao Product key sa novog pakovanja, sacekao par minuta i voila - windows je regularno aktiviran.

Ocekivao sam da ce nova nalepnica moci da se zalepi umesto stare, ali jock. Nalepnica ne moze da se skine, tako da ce mi na lapu ostati vista nalepnica.
Sve u svemu sam zadovoljan.
Videcu sta cu kad mi stigne SSD, prvo sto ce biti mali zez oko ugradnje, a da ne izgubim garanciju (pravicu novi monolog za to |>>), drugo probacu da ghostujem ovako aktiviran windows na novi disk i da vidim hoce raditi. Na desktop masini nesto nije uspelo kad sam pokusao, jer sam menjao particije, a i ovde trenutno imam acerovu skrivenu, a na novom disku je nece biti, pa cemo videti...

Slobodno ti pričaj, ima ko čita :)
Ja sam naručio upgrade za Acer 3810TZ i čekam, mada su za te pare do sad mogli da pošalju dva puta. Bluetooth adapter za ovog Acera koji sam naručio sa eBaya je iz Singapura stigao, a ovaj upgrade na W7 još nije.
Ja sam odmah pregazio njegovu nevidljivu particiju i instalirao Windows XP Pro i Windows 7 Home Premium tako da sada imam dual boot. Instalaciju sam obavio preko eksternog DVD drajva koji sam pozajmio od druga i po završetku instalacije drajvera sam ghos-tovao obe particije sa Windowsima na treću particiju. Planiram da uzmem jedan flesh na kome će mi biti samo Hirens za ne daj bože i to je otprilike to.

Drago mi je da nisam uludo lupao tastaturu....
Kako izgleda bt adapter za njega i gde se uglavljuje? daj neki link |)

Sto se tice dual boota, ne znam sta ce mi xp |)) ovaj w7 radi perfektno... nadam se da ce ti proci aktivacija, ako si ga vec "lecio" i ako nisi radio upgrade?

sad sam mu ugradio i kingston ssd, jos da ga ne gusi celeron malo, bio bi ko zmaj... kontam da TZ jede malu decu |)

Ja sam sacuvao ghost te acer particije na par lokacija, za svaki slucaj...

Imaš na ovom linku, malo je zbudženo, ali može da se snađeš pažljivim čitanjem.
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=399929
Za bluetooth inače ne treba otvarati zadnju stranu laptopa. Kad se montira to bi trebalo da izgleda kao na ovoj slici
http://public.blu.livefilestore.com...7R54Gy85aO0j_hbeOSs0Ymt2LodneaWw/DSC01126.jpg

Bluetooth sam naručio sa ovog linka
http://cgi.ebay.com/Acer-Aspire-381...temQQimsxZ20090728?IMSfp=TL090728175004r38732
Danas je stigao, ali ga ja još nisam video pošto samu BGu, a naručen je na adresu u Kruševcu tako da je ćale samo preuzeo pošiljku.

W7 sam instalirao bez unošenja ključa i bilo kakve prepravke, uneću ključ kada stigne legalni W7.

kako ne treba skidati straznju stranu? pa na ovim slikama ga je rasturio do sitnih crevaca...
nije meni toliki problem da ga rasturim koliko kontam da ce biti viska delova kad bih ga sklapao... |))

ovo je 19$ sa shippingom?

Da, 19$ sa shippingom.
Ma on je rasturio prednju i zadnju stranu da bi pokazao čega sve ima napred i pozadi, ali za bluetooth skidaš samo tastaturu i metalnu rešetku koja ide ispod nje (koja je koliko je meni jasno iz ovih slika vezana za aluminijumski okvir maske sa prednje strane). Ma videću kad budem uzeo da sklapam :)

3410 nesto slabo i postoji van sr i hr... isti su racunari, ali moj ima celerona... jel tvoj tz dual core?

Hvala za link u svakom slucaju |))) bas sam planirao da ga ne rastavljam, ali... nikad se ne zna |>>

Poslednja izmena:
Ja i dalje cekam da stigne...vec je prosao rok :(

Ja sam na acerovom sajtu lepo video u kojoj je fazi... posle sam video na trackeru od tnt-a vrlo precizno sta mu se desava... pare su mi skinuli tek kad su shippovali i o tome su me dodatno obavestili...

Za koji si ti komp porucio? Pretpostavljam da nije Acer? Mogao si instalirati w7 bez serijskog, kao ja, da probas taj v+, pa onda ne bi bio tako nestrpljiv |))

Pretpostavljam HP pošto i ja za njega čekam. Kada je trebao da bude isporučen (po datumu na njihovom trackeru) dobio sam mejl da će malo kasniti jer im treba vremena da pripreme instalaciju i disk sa drajverima i od tada ništa. Čak još uvek stoji datum kada treba da stigne - 06.11.2009 :d

Jako neozbiljno.

Za danijel00: Ma Single Core je u pitanju, naši uvoznici bi pre crkli nego da uvezu nešto što nije dno ponude. Ali u odnosu na 3410 ima 4 giga memorije i hard disk od 320 giga.

Ma meni je za Acera Order Status: Ready to Ship, a skinuli su mi pare još pre 12 dana i ako piše da pare skidaju tek kad pošalju Win7! Stvarno su ******.

Meni je stigao besplatni upgrade u roku od 11 dana od trenutka prijave,
kurir je samo doneo ja potpisao i to je to. Nikakvi troskovi ili slicno.

Hehe, pa ja sam izvadio disk i stavio ssd od 40gb |)), tako da mi je to sekundarna stavka

CoreSolo je ipak nesto jaci od celerona (vise cache-a itd)... takodje mislim da je stedljiviji, jer ima onih idle stanja, ovaj uvek radi na 1.2ghz...

Pretpostavljam HP pošto i ja za njega čekam. Kada je trebao da bude isporučen (po datumu na njihovom trackeru) dobio sam mejl da će malo kasniti jer im treba vremena da pripreme instalaciju i disk sa drajverima i od tada ništa. Čak još uvek stoji datum kada treba da stigne - 06.11.2009 :d

Jako neozbiljno.

Ovo ne bi trebalo da se dešava.

HP je proces isporuke upgrade diskova autsorsovao kompaniji Arvato i ukoliko vam diskovi kasne, obavezno im se žalite. Pošaljite im mail, a Arvato ima i međunarodni support call centar na engleskom i francuskom, međutim ne znam koliko bi poziv iz Srbije koštao (za Ameriku je besplatan).

Ukoliko se prijave još ljudi koji imaju problem sa kašnjenjem W7 upgrade diskova videću da ovaj problem eskaliram HP centrali u Amsterdamu.

Ovo im je poslednji mejl:

Dear Sir or Madam,

Thank you for ordering the HP Windows 7 Upgrade pack. Your shipment will contain a Windows 7 DVD, the product key and a free HP driver DVD, containing the latest Windows 7 drivers for your HP PC. The collection of the driver DVD and the programming of an automatic upgrade process require some more time. Therefore, we will be able to ship your Windows 7 Upgrade at the beginning of November.

Please accept our apologies for any inconvenience this may cause.

Due to technical reasons it is not possible to ship your Windows 7 Upgrade pack without the driver DVD. As soon as the upgrade pack has been shipped, we will inform you straight away by email.

Kind regards
The Windows®7 Upgrade Team

Nigde mi se ne žuri, samo je neozbiljno.

Ajd da te poslušam. U ponedeljak ću im poslati mejl da ih malo čačnem.

EDIT: Koliko vidim po raznim stranim forumima, ovo je za njih normalno. Ne mogu da postignu ;). Mnogi su se žalili i HP-u i uglavnom dobijali neki od sledećih odgovora:

Thank you for writing to HP. On behalf of Arvato and Microsoft, we apologize for the delay. We suspect the delay is due to the high volume of orders they're fulfilling since the Windows 7 launching. Unfortunately, HP does not have access to Arvato's database; we cannot review your Arvato order. If you have questions or concerns about your Windows 7 order, please contact them directly at 1-877-280-2279.

Regards,

CEO Customer Relations

Poslednja izmena:
Da nastavim svoj monolog, mozda jos nekom bude koristilo... Znaci platio sam ukupno 1300 din, sto ce reci moj free upgrade me ustvari kosta 30tak e, ali nije strasno... da su smislili neki electronic delivery, to bi bilo i bolje i jeftinije, ili lepo preko uvoznika, no sta je tu je.

:D :D e da te sad cuje Larry Ellison ;)

(ono sto kaže pri kraju (1:45): "me going down to store... buy cardboard box full bits and bytes... it's insane!... put stuff on the net!" :D)

[YOUTUBE]8g_tcdR_pQU[/YOUTUBE]

ovo što je Larry rekao je bilo pre više od decenije a ovo što sledi je dokle je Microsoft stigao za tih 10 godina... :D :

[YOUTUBE]gp3mEEUjiKM[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
^^ :d Baš sam se nasmejao! Bilo bi još bolje da je u sred unboxing-a lik shvatio da su zaboravili da stave DVD disk i da je kupio kutiju punu party drangulija. :d

HAHAHAHA, upravo sam završio razgovor sa DHL-om. Stigao je disk i treba da se carini. Vrednost pošiljke je 180 i nešto € i plus njihove špediterske usluge :d

Rekao sam im da ga vrate u ****** (odakle su ga dobili). Nikada skuplji besplatni upgrade nisam video :trust:

Pisaću im da mi samo pošalju SN ako su voljni a ako nisu neću se nešto potresti.

HAHAHAHA, upravo sam završio razgovor sa DHL-om. Stigao je disk i treba da se carini. Vrednost pošiljke je 180 i nešto € i plus njihove špediterske usluge :d

Rekao sam im da ga vrate u ****** (odakle su ga dobili). Nikada skuplji besplatni upgrade nisam video :trust:

Pisaću im da mi samo pošalju SN ako su voljni a ako nisu neću se nešto potresti.

Navedi im sve detalje i traži da reaguju. Pretpostavljam da naša carina pokušava da te odere. Ne znam šta mogu da urade ako je tako, ali se ti svejedno žali Arvatu.

Poslednja izmena:
E ebiga.... toga sam se ja bojao da ce mi se desiti...
ovi acerovci su napisali da je vrednost posiljke 6e, nasi su me drapnuli 250 din na carinu i 1000 na kojekave gluposti usluge i takse i slicno... tnt je ipak korektan.

Probaj da pises uvozniku tvog racunara? nisam skontao koja je masina u pitanju... mada treba vise korisnika da im se zali, jer sam video da negde cak reklamiraju, kao kupite masinu, imacete free windows7 upgrade!

HP 2140 i na hp.rs i jeste bila reklama da je besplatan upgrade na win 7.

Ma napisaću im da mi ako mogu, pošalju SN (imam u firmi baš taj windows 7 pro koji smo dobili preko OSL-a). U principu, greška je što su naveli retail vrednost na pošiljci i što su poslali DHL-om.

Koliko sam shvatio na tih 180 (i nešto) ide 10% carine+18% poreza na sve to. To je oko 54€ carina i porez i još špedicija i razne takse... Jeftinije bi mi bilo da uzmem negde u maloprodaji :)

Ljudi, ja sam narucio windows 7, kupio sam toshibu i dobio mogucnost da kupim nadogradnju.
platio sam 30 e, i sada cekam da mi dodje. danas mi je stigao e mail od njih sa fakturom na kojoj
pise izmedju ostalog:
The Microsoft Win7 upgrade is free. The calculated costs are incurred for the processing and shipping
of the goods. This service takes place in Germany and is therefore taxed at 19% German VAT.

Interesuje me da li je neko vec dobio i da li je platio dostavu. pise da ce mi stici ovih dana dhl-om.
e sad, u gore navedenom tekstu pise da su troskovi isporuke placeni.
Pomozite molim Vas.

Ja po svemu sudeći nikad neću ni dobiti moj upgrade na Win 7. Acer je u pitanju i poslednju vest koja mi je stigla od njih (firma koja radi W7 upgrade za Acer) je da je W7 shipped još pre mesec dana, ali nit mi je to stiglo, nit mi je ikad stigao mail od neke kurirske službe o statusu pošiljke. Poslao sam im dva maila o tome preko formulara na strani za podršku (sa svim podacima) i naravno odgovor nikad nisam ni dobio i pored toga što piše da na mailove odgovaraju u roku od deset dana. Novac su uredno skinuli sa računa... kome bih uopšte mogao da se žalim, ovo je zaista bezobrazno???
Stizale su mi pošiljke iz Hong Konga, Tajvana, Singapura, Amerike i Nemačke, ali se sa ovakavim bezobrazlukom još uvek nisam sreo!

Poslednja izmena:
Vrh Dno