Šta je novo?

Besplatan Firewall-koji?

zoran l

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
619
Ja bih neki koji ce vrsiti osnovne funkcije zastite korektno,a da nije glomazan ili mi usporava racunar na neki nacin.Mislim o Kerio 4 verziji koja je besplatna,pa ako neko ima bolji predlog neka i kaze.Takodje me zanima kakva je besplatna verzija Zone Alarm-a u odnosu na Kerio 4?Pozdrav

zoran l je napisao(la):
Ja bih neki koji ce vrsiti osnovne funkcije zastite korektno,a da nije glomazan ili mi usporava racunar na neki nacin.Mislim o Kerio 4 verziji koja je besplatna,pa ako neko ima bolji predlog neka i kaze.Takodje me zanima kakva je besplatna verzija Zone Alarm-a u odnosu na Kerio 4?Pozdrav
A jel` ti (slucajno) palo na pamet da procitas prvi Sticky? (firewall test-preporuka, bode oci!) :rtfm:

ma jeste,ali koliko sam vidio uglavnom to nijesu free verzije,a ja to trazim

Imas OutpostFREE

ZoNi je napisao(la):
probaj da nadjes negde Kerio Personal Firewall 2.15 (poslednji iz serije 2.xx - veoma malo "smara" kompjuter, a odlicno radi)
ok probacu-jel ga ti imas?Nijesam bas strucan za to,pa cu pitati:jeli to neka bas starija verzija i ima li sve sto mi danas treba za zastitu,odnosno je li oslabljena u odnosu na Kerio4 free verziju?Pozdrav

sad cu iskociti iz teme,ali...🙂Da li da na racunar prebacim Kazaa v2,6free verziju ili ima neka bolja od nje,a da je free?

Kerio preporucujemm v4.0.14 je aktuelna verzija
us par sredjivanja ne usporava mrezu racunara (enable gateway mode)

bez ovoga diskovima na kucnoj mrezi pristupa se sa 30sec zakasnjenja

Probaj Sygate Personal Firewall 5.5, besplatan je samo je potrebna registracija na sajtu. Nisam primetio da koci masinu a i jednostavan je za upotrebu.

Dosta su po nekim casopisima nahvalili Agnitum Outpost, odmah pored Zone Alarma Pro koji se placa, a A O ne!

:guitar:

zoran l je napisao(la):
ok probacu-jel ga ti imas?Nijesam bas strucan za to,pa cu pitati:jeli to neka bas starija verzija i ima li sve sto mi danas treba za zastitu,odnosno je li oslabljena u odnosu na Kerio4 free verziju?Pozdrav
nije to mnogo stara verzija (od prosle godine, ja mislim)

2.15 ima sve sto ti treba, a verzija 4 je vise neki pokusaj da od Keria naprave neko chudo koje ce liciti na ZoneAlarm 😡 (inace, preskocena je verzija 3, jer je bila odvratno nestabilna!)

evo ti link za download Kerio 2.15

I_L_I_J_A je napisao(la):
Kerio preporucujemm v4.0.14 je aktuelna verzija
us par sredjivanja ne usporava mrezu racunara (enable gateway mode)

bez ovoga diskovima na kucnoj mrezi pristupa se sa 30sec zakasnjenja

Aktuelna verzija je 4.0.16

ZoNi je napisao(la):
nije to mnogo stara verzija (od prosle godine, ja mislim)

2.15 ima sve sto ti treba, a verzija 4 je vise neki pokusaj da od Keria naprave neko chudo koje ce liciti na ZoneAlarm 😡 (inace, preskocena je verzija 3, jer je bila odvratno nestabilna!)

evo ti link za download Kerio 2.15

nego ja sam juce skinuo verziju2.15 i ne cini mi se da je jednostavna za koriscenje. Imas li neki savet kako pojednostaviti upotrebu, tipa kako da on sam prepoznaje kad startujem neki program a ne da mu stalno dajem dozvolu i sl...

Ok,probacu sve to sto preporucujete,pa cu vidjeti.Ako ima jos predloga ili sugestija,vise su nego dobrodosli.Takodje ako neko zna za Kazaa koja je najbolja free verzija,molio bih da mi kaze.Pozdra svima!

zoran l je napisao(la):
sad cu iskociti iz teme,ali...🙂Da li da na racunar prebacim Kazaa v2,6free verziju ili ima neka bolja od nje,a da je free?
имам ја казаа лајт ++ ако о
еш да ти пошаљем на маил, јави се на [email protected].

mikac79 je napisao(la):
nego ja sam juce skinuo verziju2.15 i ne cini mi se da je jednostavna za koriscenje. Imas li neki savet kako pojednostaviti upotrebu, tipa kako da on sam prepoznaje kad startujem neki program a ne da mu stalno dajem dozvolu i sl...
ne moze jednostavnije... za programe koje uvek hoces (neces) da pustas na Net, samo chekiraj ono ispod Permit, tj. Deny...

ja sam probao kerio free pa mu gateway mode istice kroz 30 dana, sto mi se bas i ne svidja, posto mi isti treba, 45$ mi se ne daje, a ne znam koliko mi se koristi crackovan firewall... da li je ovaj 2.15 skroz besplatan?
zone free mi je blokirao gateway skroz i nije radio internet connection sharing
(iz winxp)
jos neke ideje? dakle treba da podrzava taj gateway mod...

ZoNi je napisao(la):
ne moze jednostavnije... za programe koje uvek hoces (neces) da pustas na Net, samo chekiraj ono ispod Permit, tj. Deny...
Instalirao sam ga,i radio je ok,mada je problem nastao kada sam stavio opciju da ga ja pokrecem kad zelim.Od tada,kad god sam to pokusao,on mi izbaci Wizard za instaliranje.Nakon toga ide re-start i ponovo isto.Zato sam ga makao pa cu probati opet,ali sa opcijom da se sam pokrece.Nijesam nikada ranije koristio firewall,mada je posle malo podesavanja isao korektno uz upozorenja da neko pokusava da mi posalje poruku,ali i da neko pokusava ovo ili ono,sto mi djeluje malo nestvarno jer do sada nijesam imao nikakvih problema sa upadima na racunar ili slicno.Probacu jedno nedjelju dana i javiti impresije :type: Pozdrav
P.S.-da li je Kazaa v2,6 free verzija razlicita bitno od Kazaa++ verzije ili je to mozda isto?Ako nije koju mi preporucujete?

Srbin do jaja je napisao(la):
имам ја казаа лајт ++ ако о
еш да ти пошаљем на маил, јави се на [email protected].
Da ne zaboravim,hvala na ponudi,ali mene samo interesuje koja je najbolja free verzija Kazaa,ostalo je lako🙂Pozdrav

ZoNi je napisao(la):
Posle nekih nedjelju dana mogu reci-veoma jednostavan i posle prvih cekiranja-neprimijetan.Nadam se da posao obavlja kako treba-cini mi se da je tako🙂Pozdrav

Nazad
Vrh Dno