Šta je novo?

Besmrtni Q3 endzin!!!

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Ljudi ovo mnogo dobro izgleda!

http://www.apocalyptica.net/

A sto je najbolje eto toga za koji dan!
Drajveru obrati paznju ;)

pa znate kad id-soft odradi posao to je perfektno neto
zato ce i dIII biti igretina
inace po sotkama ovo je sjajno

Molim da se topic zatvori posto Nedjo nije pazio na casu i bespotrebno otvara nove tredove :d :p :twisted:

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=35046&highlight=apocalyptica

Salim se, naravno ;P

c3 je napisao(la):
pa znate kad id-soft odradi posao to je perfektno neto
zato ce i dIII biti igretina
inace po sotkama ovo je sjajno

Vidim i dalje se pecas na Q3 ko riba na mamac :mrgreen:
Shalu na stranu, ovde grafika razbija ... a i vidi se da potice od istog endzina, uostalom lepotu pojedinih mapa za Q3 i dalje ne mogu da zaboravim (mislim na neke naknadno uradjene mape) pa se bas spremam da ponovo instaliram Q3 i te mape, da obrnem koji krug - cisto da me zelja mine :D (samo da znas da imam blagi milion mapa).
Jedino se nadam da ovde nece biti onog djipanja kao u Q3 jer me je to stvarno nerviralo (ko ne razume o cemu pricam: mislim na sumanuto skakutanje u multiplay-u koje ti je omogucavalo da duze prezivis na bojnom polju).

maxer je napisao(la):
...

Vidim i dalje se pecas na Q3 ko riba na mamac :mrgreen:
Shalu na stranu, ovde grafika razbija ... a i vidi se da potice od istog endzina, uostalom lepotu pojedinih mapa za Q3 i dalje ne mogu da zaboravim (mislim na neke naknadno uradjene mape) pa se bas spremam da ponovo instaliram Q3 i te mape, da obrnem koji krug - cisto da me zelja mine :D (samo da znas da imam blagi milion mapa).
Jedino se nadam da ovde nece biti onog djipanja kao u Q3 jer me je to stvarno nerviralo (ko ne razume o cemu pricam: mislim na sumanuto skakutanje u multiplay-u koje ti je omogucavalo da duze prezivis na bojnom polju).

jesi video mapu chartres meni nikad nemoze vise od 10fps-a

Nedjo je napisao(la):
A sto je najbolje eto toga za koji dan!
Drajveru obrati paznju ;)
a inace mrzi me da kutam kad izlazi i na koliko je cd-ova

Probao sam demo i sta reci, izgleda ruzno kao i svaka igra bazirana na Q3 engine-u. Jos gore, i podseca na Q3.

max9998 je napisao(la):
Probao sam demo i sta reci, izgleda ruzno kao i svaka igra bazirana na Q3 engine-u. Jos gore, i podseca na Q3.
S sta je po tebi lep engine i zasto ti je Q3 ruzan!? bas mezanima!

c3 je napisao(la):
...jesi video mapu chartres meni nikad nemoze vise od 10fps-a

Ne mogu ni da se setim a ni da je pronadjem u Arhivi ... verovatno je nemam. Koja je to mapa (tacan naziv fajla ako je moguce) i da nije deo nekog mod-a za Q3 ?
Evo sad se bacih na pretrazivanje po internetu ali za sada nista ?
Gde da je nadjem ?

Posto imam "zver" mashinu, to bi trebalo da radi super, javi mi obavezno sve sto mi moze pomoci da je pronadjem na internetu.

Evo koje su moje omiljene mape u Q3:

Nezavisne (solo) mape:
- DMMQ3DM1B.pk3 (~ dmmq3dm1.bsp) "Asunder-Laerth" (9.62MB) ocena: 5+
- SACRIFICE.pk3 (~ sacrifice.bsp) "Russkull's Domain" (4.5MB) ocena: 5+
- WDF.pk3 (~ wdf.bsp) nisam zapisao naziv (3.64MB) ocena: 5+
- Q1DM7.pk3 (~ q1dm7.bsp) "Acrophobia" (1.9MB) ocena: 5+

RocketArena 3 (v.1.0):
- RA3MAP4 "The Citadels" ocena: 5+
- RA3MAP6 "Avatar" ocena: 5+

Ovo su mape koje sam zapisao i ocenio (naravno nisam ovde stavio one sa nizim ocenama pa cak ni sa cistom 5) a ima onih koje nisam nikada stavio na papir, verovatno sam ih vec i zaboravio.

c3, da li su ti poznate neke od ovih mapa ?

Q3...legendarna igra legendaran engine.
Kome smeta sareno...pa konzola je tu ,)
A grafika je opet bolja (meni) nego sve nove igre sa "velikim otvorenim mapama" (a to podrazumeva i glupavu travu, zbunje i slicno :) )
I da ova apocalyptica lepo izgleda.
Omiljena q mapa - dm4 za q1 (bad place), ztn3tourney1 za q3

Nedjo, stize igra sutra oko 13h :)

Siroma driver kad ga savatamo :)

igor2 je napisao(la):
...ztn3tourney1 za q3

Slazem se. Mapa za cistu 5.
Nju sam najcesce igrao od kada se je pojavila. Ova mapa je "igracka" mapa a one koje sam ja nabrajao su pre svega "good looks" mape.

TA MAPA JE
chartres.pk3 5.5mb
preuzeta je ja mislim sa quakeplantea
nije brate obicna mapa mozda je osp nisam siguran
u pitanju je neki zamak unutra
mapa je mala bez botova ali grafika razbija
inace nisam ja bio preterano bio fana mapa
igrao sam stnadardne dm6 dm17 turney4 i znt i posle ops1,2,3,4 itd.
chartres mi je samo dao drug da pogledam i zapala mi je za oko i zapamtio ime
i zaista q3 ima besprekoran engin koji jos moze da dominira
mohaa:spearhead

Nedjo je napisao(la):
...

S sta je po tebi lep engine i zasto ti je Q3 ruzan!? bas mezanima!

Ne mogu tacno da ti kazem sta mi to smeta, ali mi je dovoljan jedan pogled na neku igru da bih provalio da li se radi o Q3 engine-u; verovatno mi zbog nekih detalja slika izgleda neprirodno. Znaci ne pljujem po njemu zbog toga sto mrzim sam Q3, nego sto je osecaj u igri nekako cudan, pored grafike. To vazi za sve Q3-bazirane igre, od SOF preko Jedi Knight do Call of Duty. I nisam jedini, vidim po stranim forumima da mnogima smeta taj engine.

Sto se drugih engine-a tice, ubedljivo mi je najlepsi onaj koji tera Battlefield:1942.

driver je napisao(la):
Nedjo, stize igra sutra oko 13h :)
Aaa! Drajveru ti si car!!! Svetski Mega!
Cujemo se! Majstoreee!!
cheers

Da da, samo ces lakse stici do Djelica nego do Drajvera... Cimaj ti mene Nedjo, a Mazi ce Drajvera ;)

Sto je problem naci drajvera ? Kad god sam uvece zvao coveka diskove sam dobijao do sutradan (sem jednom prilikom kad sam narucio 50 komada pa sam cekao 2 dana), jedina je fora sto covek spava do kasno, pa ga valja zvati malo kasnije...(malo :mrgreen: ...kasnije)

Inace evo, za 10 min. krecem da pokupim Apokaliptiku, Empires: Dawn Of the modern world, Hidden & Dangerous 2 i T3...Naravno, sve legalno, u kutiji ! ;) :beat:

shta beshe da apokaliptika? neshto mi poznato al nikako da mi se javi shta je to :)

UZETO !!! I isprobato.

Dakle, Apokaliptika...

Grafika izvanredna i sasvim odgovarajuca. Nije u pitanju klasican fps vec ima pogled iz 3. lica. Prica je super i totalno je is3povana. Kao u 2x veku dosao Satana i zavladao zemljom, a mnogi ljudi su se spasili otisavsi u svemir i osnovavsi kolonije. E sad, opet dolazi Djavo po svoje :mrgreen: a ljudi prave elitne jedinice od DNK najmocnijih svetaca da bi im se suprotstavili.

U svakoj misiji imate saborce (makar jednog i makar u prve 2 misije koliko sam igrao) koji imaju razlicite prednosti i mane.
Imate borce sa razlicitim karakteristikama (melee, ranged, spells) i sve u svemu, rekao bih da igra generalno podseca na evoluciju Requiem-a.

Gameplay je izuzetan, dosta je igriva,
Mane:
1) nema sejva nego po misijama ctp;
2) misije su (makar ove 2) vremenski ogranicene :cuss: sto je katastrofa !

optiplex na koliko je cd-ova igra

Dva

c3 je napisao(la):
TA MAPA JE
chartres.pk3 5.5mb
...
u pitanju je neki zamak unutra
mapa je mala bez botova ali grafika razbija
...

Jel to ovo: http://www.quake3bits.com/htm/maps/chartres.htm odn. http://www.planetquake.com/qkennyq/Maps.htm

Velicina nije 5.5 vec 10.5MB ali evo skidam (pih, to je za ext.USR sitnica :mrgreen: )

Citat:
"info Inspired by Chartres Cathedral in France, this is a showcase map to show off the Q3 game engine at it's limits. You do need a seriously powerful system to run this map and get more than 20fps."

Da dodam da na osnovu vidjenih slika sa prvog linka ... skidam kapu. Odradio ga je za 10+.

c3 je napisao(la):
...jesi video mapu chartres meni nikad nemoze vise od 10fps-a

Sad jesam i ima sta da se vidi. Ovo je definitivno umetnicko delo.
Sto se tice FPS-a ... nema toga iz Q3 sto danasnje masine ne mogu da poteraju do maksimuma. Ukljucen AA4x, AF16x, ne overklokovana graficka (9500 mod u 9700) i CPU na 2344MHz ... FPS ne pada ispod 50 a cesto je i preko 100 ... kad bi ovako mogao i Doom3 :beat:

maxer je napisao(la):
...
Sto se tice FPS-a ... nema toga iz Q3 sto danasnje masine ne mogu da poteraju do maksimuma. Ukljucen AA4x, AF16x, ne overklokovana graficka (9500 mod u 9700) i CPU na 2344MHz ... FPS ne pada ispod 50 a cesto je i preko 100 ... kad bi ovako mogao i Doom3 :beat:

Ajde poteraj tako Smorenu Akademiju (JK3) i ako uspe imas pice ! ;)

I ajde dosta vise o lepoti mapa iz Q3, ovo je tred o apokaliptici :mrgreen:

Pozdrav :wave;

OptiPlex je napisao(la):
...Ajde poteraj tako Smorenu Akademiju (JK3) i ako uspe imas pice ! ;)
Ma potero bi ja njega al'ga nemam :mrgreen:
Sam si rekao da samo drzis taster (tamo neki) i mases macem i "silama" i picis pravo ... sve dok ne stignes do kraja ... igre :beat:
Pa koj ce mi moj takva igra :beat:

OptiPlex je napisao(la):
I ajde dosta vise o lepoti mapa iz Q3, ovo je tred o apokaliptici :mrgreen: ...
Pa dat nam je povod: Q3 eng. ... pa da malo evociramo uspomene na davna vremena :wave;

P.S.
Obecavam necu vise ... do sledece prilike :beat:
A i sta mogu kad se "palim" na lepotu a ne na priču. Ja sam, što bi se reklo, vizuelni tip. Žvaka mi nije važna.

maxer je napisao(la):
...

E da.. Ono što ljudi ne znaju.. Kucajte ručno r_picmip 0 i vid_restart posle toga, taj mod za teksture je najdetaljniji, ali koliko se sećam ne može da se izabere ovako iz menija. Dalje, probajte cg_shadows 2, to dodaje senke koje odgovaraju modelima i njihovim pokretima, a ne one tamne kružiće ispod.. Tad tek izgleda dobro.. :)

Nazad
Vrh Dno