Šta je novo?

Beotel setup

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovo mi je vec treca poruka sa istom tematikom, ali mi je hitno jer vec treci dan nemam net kod kuce :crash:

Elem, dobio sam Ruter, mislim da je ovaj

http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-td-w8910g-10-100-4-ports+adsl+modem/comp_comp_router/317/142

Sve sam povezao, samo cekam njih da mi se jave i pomognu oko tog setupa!
Ako neko zna tajnu, sta oni to treba da mi kazu, mogao bi mnogo da mi pomogne i odgovri ovde.
Inace na ruteru svetle lampice za power, adsl, wlan i lan, za net ne svetli.

Jesi li dobio nekakav CD od beotela sa podesavanjima. Znam da je ranije dolazio cd sa uputstvom i programcetom koje podesi ruter kako treba kad ga pokrenes.

Ovo je za 8901G, ali to su podešavanja
CkXCH.png

U username ukucaš tvoje-korisničko-ime@beotel

Ovo mi je vec treca poruka sa istom tematikom, ali mi je hitno jer vec treci dan nemam net kod kuce :crash:

Elem, dobio sam Ruter, mislim da je ovaj

http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-td-w8910g-10-100-4-ports+adsl+modem/comp_comp_router/317/142
Sve sam povezao, samo cekam njih da mi se jave i pomognu oko tog setupa!
Ako neko zna tajnu, sta oni to treba da mi kazu, mogao bi mnogo da mi pomogne i odgovri ovde.
Inace na ruteru svetle lampice za power, adsl, wlan i lan, za net ne svetli.

a jer si ti imao do sad beotelov adsl, ako ti ne svetli net a tek si sklopio ugovor sa njima mozda ti jos nije pusten net od strane beotela a sad uhvatili praznici,posto ti svetli adsl znaci da od telekoma imas link,tako da mozda nije do modema pa ga dzaba cackas, sto ti ne zoves njihovu podrsku sto cekas njih, meni pustili bili adsl i ja tako cekao da mi jave da je pusten i nikad mi se nisu javili tek kad sam ih ja pozvao posle 7 dana oni mi kazu, pa vama jos pre sedam dana prikljucen internet,al njima nije palo napamet da mi jave.
Zato pozovi ti njih i odmah ce da ti kazu jer ti je do rutera ili ti oni nisu ni pustili link jos.

E pa to. Nekom su bili praznici, samo ne znam kome, Telekomu ili Beotelu :smash:

Kada sam doneo opremu kuci i povezao, ulogovao se u browseru i bile su stare postavke (sa Telekomovog ADSL-a) Click4+speedup, znaci 6mbita.

Sledeceg dana, ja se ulogujem i vidim da je korigovana brzina na 4mbita, odmah okrenem podrsku, kazu nije jos pusten signal od telekoma, svetlele su sve lampice osim za internet, znaci power, adsl, wlan i lan.

Mislis, ako je svetlelo za adsl, da nije do telekoma, ne znam, znam da su se ovi iz beotela javljali na tel u svako doba dana i noci i za vreme praznika, nisu valjda toliki dziberi da nisu pustili net:zgran:

Elem, prvog radnog dana posle praznika, pustili su sms da je signal pusten. Pozvao sam podrsku i podesili smo nesto slicno kao kod RazbojNicka, znaci nista onaj CD.

Jos jedno pitanje,

kako da se namesti da bude dinamicka adresa i da li postoji skripta za JDownloader?

Tako sam i stavio, ali mi se IP nije promenio od prvog dana.
Imam skriptu za Telekomov ruter, da li samo da promenim naziv rutera u prvoj liniji?

[Edit]

Namestio sam, treba da bude
username/[email protected]

Ps

Da li ostaviti firewall u ruteru na on ili off?

Poslednja izmena:
IP se menja na neodredjeno vreme. Može i ceo mesec da bude isti...
Ne može, imaš Create reconnection script, pa napravi novu.

Vrh Dno