Šta je novo?

Beotel ili Sezam ?

Cat

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600 & Xigmatec HDT-S1284
Matična ploča
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM
2X16GB G.Skill RipJaws DDR4@3600
GPU
GTX 1650
Storage
Samsung M.2 980pro & SATA 850 EVO
PSU
CHIEFTEC GDP-650C
Posle mnogo, mnogo meseci cekanja na ADSL dobio sam odgovore od Beotela i Sezama da je ADSL instaliran na mojoj tel liniji i da samo treba da potpisem ugovor i preuzmem opremu.
Na osnovu vasih iskustava - preporucite mi koga od ta dva provajdera da odaberem. Beotel je 109din jeftiniji (flat 256/64) , ali mi nesto ne uliva poverenje. Hvala.

koja je centrala u pitanju i koliko si cekao?

Mirijevo - cekao sam 6 meseci.

Idem sutra da potpisem ugovor sa Beotelom pa cu saznati i sam - moje pitanje potice od ranijeg loseg iskustva sa Beotelom (koristio sam njihov dial-up flat) - jer im se cesto desavalo da su im modemi van pogona. I nekako su mi sve vreme delovali neprofesionalno - mislim kad bih pozvao njihovu podrsku... Ipak, dacu im jos jednu sansu.

Mozda ce nekoga interesovati - Beotel:
04.05.2007
365 dana ADSL popust za studente! [vesti detaljnije]
U želji da izađemo u susret mnogobrojnim zahtevima studenata Akcija za studente se nastavlja i traje svih 365 dana u godini.
Da bi ostvarili popust potrebno je da prilikom sledeće uplate donesete na uvid overen indeks ili potvrdu sa fakulteta. Popust se odobrava na godinu dana, odnosno 12 mesečnih uplata.

Popust se odnosi samo na flat pakete i njihova cena je:

MINI flat za studente – 1.250 dinara mesečno
MIDI flat za studente – 2.020 dinara mesečno
MAXI flat za studente – 2.650 dinara mesečno

Akcija važi i za studente koji su već učestvovali u studentskoj akciji.

hm, ja sam na tom flatu :) Elem, kod beotela sam god dana i nemam zamerke...desi se s vremena na vreme da net ne radi na pola sata-sat, ali se ne secam da sam ikada bio bez neta vishe od dan...ako sam nekad i taj dan bio bez neta :) Brzina mi je konstantna, bilo u 3 popodne, bilo u 3 ujutru, download sa npr rapidshare-a mi je 26.7 konstantno...a tehnichka podrshka je prilichno prijatna koliko se secam :D

Ja sam na Beotelu vec mesec dana(256/64 flat) i do sada imaju sve moje preporuke.Brzina konstantna u bilo koje doba dana ili noci,dobra tehnicka podrska,do sada nije pucala veza...Sve u svemu extra sam zadovoljan:wave:

Takodje Beotel, godinu dana koristim studentski popust, i sada produzavam.
Veoma sam zadovoljan.
Sto se torrenata tice sa privatnih ide max, a sa javnih ne, ali to i onako nije do beotela.

Od ova dva ponudjena Beotel bez razmisljanja.
Ja koristim VeratNET ADSL i veoma sam zadovoljan, jer ne filtriraju portove, a protok mi se na 256ci krece oko 23 kB za tornete do 30 kB kada skidam za http-a. Jednom prilikom sam skinuo 105 MB za 1h !!!
Zato bi ti preporucio njih,a inace Verat ima najnize cene !!!

Lep protok za ADSL, skoro da ne poverujes da moze 30KB... koja centrala?

Koliko se ceka na uvodjenje od momenta kada vam jave da postoje tehnicke mogucnosti tj. potpisete ugovor sa provajderom?

Poslednja izmena:
Sezam uvodi adsl nekoliko dana posto te obaveste da postoje tehnicke mogucnosti - znaci i pre potpisivanja ugovora. Ko se prijavi na Sezam nek saceka njihov adsl! Beotelu treba malo vise vremena - recimo 2 nedelje (mozda i brze) posle potpisivanja ugovora. (Sve ovo u slucaju centrale u Mirijevu).

Poslednja izmena:
Sezam uvodi adsl nekoliko dana posto te obaveste da postoje tehnicke mogucnosti - znaci i pre potpisivanja ugovora. Ko se prijavi na Sezam nek saceka njihov adsl! Beotelu treba malo vise vremena - recimo 2 nedelje (mozda i brze) posle potpisivanja ugovora. (Sve ovo u slucaju centrale u Mirijevu).

Hvala druze

Ja sam kod Beotela cekao 3 dana. U ponedeljak stigao mail, istog dana potpisao ugovor, u cetvrtak proradio net. (krunski venac)

Evo moje iskustvo sa BeoTel-om

U utrorak me zvali i rekli da imam tehnickih mogucnosti.
U sredu potpisao ugovor.
U cetvrtak povezao modem (nisam imao vremena u sredu :))
U petak ujutro pusten signal i sve radi.

U pitanju je Banjica-centrala Dedinje.

Pozdav :wave:

Nazad
Vrh Dno