Пандури си их јурили за "свој део" јер је тада и те како било легално. Закон није препознавао ино интелектуална права само локална фирми или уметника регистрованих код нас.znam da je bilo da se kupi i ja sam kupovao, ali takođe su ih jurili panduri tako da je bilo nelegalno i tada
tako da me svakako čudi što se zvanično mogla kupiti konzola, a npr bio sam u sonijevoj radnji i kod njih nije bila čipovana pa su me uputili na beosoft
Ово је било само за "сликање" а како би се задовољиле ино амбасаде које су притискали тада младу ДОС власт. Фабрика је одмах ослобођена али су задржали тада заплењену огромну серију, ако се не варам, Шакириних албума. Да би нешто урадили послали су делегацију да власник права над материјалом тужи 1 на 1 за пиратерију власнике фабрике. Власници фабрике су само послали адвоката и УСД 10.000 откупили права за Србију и регион (тада тешка црна рупа) и решили и тај проблем у дану. Чини ми се да је страним амбасадама највише сметала организована продаја ових дискова НАТО војницима у БиХ и на Космету у ненормалним количинама.Objavljeno - utorak, 9.07.2002. | 08:55
Zaplenjena vrhunska piratska tehnologija
Do sada se o muzickoj pirateriji u Srbiji samo pricalo i uglavnom nagadjalo. Proslonedeljna akcija zaplene masina za proizvodnju i umnozavanje, pokazala je medjutim da su cak i preuvelicana nagadjanja bila manja od kolicine pronadjenih masina i njihovog vrhunskog kvaliteta. I pored zebnje...www.b92.net
Oduzeto je par desetina hiljada diskova koji su se nalazili cak u 3 Bg magacina a ne samo Sakirina serija.Пандури си их јурили за "свој део" јер је тада и те како било легално. Закон није препознавао ино интелектуална права само локална фирми или уметника регистрованих код нас.
Ово је било само за "сликање" а како би се задовољиле ино амбасаде које су притискали тада младу ДОС власт. Фабрика је одмах ослобођена али су задржали тада заплењену огромну серију, ако се не варам, Шакириних албума. Да би нешто урадили послали су делегацију да власник права над материјалом тужи 1 на 1 за пиратерију власнике фабрике. Власници фабрике су само послали адвоката и УСД 10.000 откупили права за Србију и регион (тада тешка црна рупа) и решили и тај проблем у дану. Чини ми се да је страним амбасадама највише сметала организована продаја ових дискова НАТО војницима у БиХ и на Космету у ненормалним количинама.
Hvala za ovo, pisao sam u The Gamer-u, bila su to zlatna vremena, pogotovu je bilo zabavno raditi u redakciji u tim pocecima, i doziveti razvoj casopisa i odziv citalaca.Posto smo otisli malo u off,evo malo da ozivim temu sa casopisima.Danas sam dobio zanimiljivu posiljku i uz pomoc clana pokusacemo da napravimo kolekciju skeniranih casopisa The Gamer koji se bavio iskljucivo PC igricama a posle i hardverom.Za pocetak evo prvi broj iz daleke 1998 godine,skromnih 40 stranica.
MediaFire
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.www.mediafire.com
U Gameru je objavljivano,mislim da nije jedan članak nego čitava rubrika, pisao Ranko Trifković, tamo negde 1999. godine.Jel' u Gamer časopisu (mislim da je naslovna bio Homeworld) bio poduži članak o RPG i FRP igrama, nastanak i razvoj od stonih do digitalnih?
Sećam se tog članka, rado bih ga ponovo pročitao.
Edit: Po stilu bih rekao da je ipak u pitanju časopis Kompjuterske igre a ne Gamer.
Pogrešnog si atilu tagovao 😄
Drago mi je,tu sam,danas me uhvatio neki stomacni vurus pa sam sav nikakav.Znam da me nije bilo duze vreme,imao sam tu povredu oko ujeda psa pa nikako da zaraste noga.Kako mogu ja cu da skeniram.Kazi mi samo jel ok rezolucija skeniranih casopisa?@Atila88 Nemas pojma koliko si me obradovao danas sa novim skeniranim brojem. Hvala!
Onda ok,posto nemam bolji skenerMeni je apsolutno ok. Nemam problema sa citanjem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari