Šta je novo?

Beogradska Tesla i "fair play"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovih dana sam bas izfrustriran.Na republickom takmicenju iz elektrotehnike u Leskovcu 04.06.2005 godine, momci iz Nikole Tesle Beograd su dosli opremljni nekim PDA uredjajima koji resavaju kompleksni racun.I tako lepo opremljeni su odeljali nekoliko prvih mesta bez problema.Na zalbu su jednoj profesorki (meni vrlo vrlo bliskom rodu) rekli:"I Vi perete ves u masini, a ne rucno".Kakva drskost, Boze.Ne mogu da verujem.Sta vi mislite o ovom postupku?Gde je tu fair-play.
Unapred se izvinjavam Bg.Teslasima, jer znam da ih ovde ima.Bez uvrede momci...
:mad:

pa na svakom drugom pijacnom digitronu imas kompleksne brojeve.

Jel to bilo takmičenje iz matematike? Nije. Znači bilo bi glupo da se ne koriste kalkulatori. Kakve veze ima da li su brojevi realni ili kompleksni?

Što deca da troše vreme na računanje kada to nije poenta takmičenja? :)

Poslednja izmena:
Što je problem rešavati kompleksan račun i na papiru?

Pa ako su momci koristili te spravice bez problema onda su sigurno bile dozvoljene, stoga ste i vi mogli da ih koristite! A ako nisu to je vec druga prica!
A za taj ves i masinu mogu samo da se nasmijem :D , bas su nasli lijepo poredjenje :trust:

Dobro je rekao Zeleni. Odvajkada je poznato da je digitron čak poželjan u elektrotehnici, dok je u matematici poenta računati.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Što je problem rešavati kompleksan račun i na papiru?

Ma nije problem. Sve možeš da računaš ručno na papiru. Ali zašto kada već postoje kalkulatori?

Ma ne samo kompleksne brojeve.Citav izraz unesu i dobiju resenje.A na papiru mozes samo da bajes sta li je hteo da kaze.

Pa naravno da je digitron neophodan ali ovdje je pitanje o takmicenju i pitanje je da li je bilo dozvoljeno da se on koristi ili ne !!!

Pa ocigledno je da je bilo dozvoljeno, a to sto "neki" nisu dosli spremni, to je sasvim druga stvar. Pa sve i da je bilo zabranjeno, mogli su svi da ih ponesu, i kad im kazu da je zabranjeno, onda ih lepo odloze i gotovo. A za sam kompleksni racun ti ne treba nikakav specijalni digitron (PDA), vec je dovoljan i bilo koji normalniji Casio digitron, i u krajnjem slucaju mogao si i bilo koj digitron da uzmes i da posebno racunas realnu a posebno imaginarni deo impedanse, posto pretpostavljam da je to u pitanju, mada i sa svim tim ne vidim nikakav problem u racunanju kompleksnih jednacina i na papiru. A vremena je sigurno bilo dovoljno.

Pozdrav

Nadam se da se sledeci put nece raspravljati o takmicenju iz likovnog ili ritmicke gimnastike. Ovakve price ostavite za skolske novine ako ih imate.
Katanac

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno