Šta je novo?

Beodroid -Android aplikacija

Alex_bg

Cenjen
Učlanjen(a)
31.01.2010
Poena
154
Evo nesto i od mene za Android OS. Za download kucajte samo Beodroid u searchu u marketu.
beodroidskan.png

Beodroid je android aplikacija koju sam razvio i koja omogucava korisniku da pronađe obližnje restorane, kafice, hotele, benzinske pumpe, apoteke, banke, poste i slicno.
Za pretrazivanje objekata oko vas potreban vam je samo GPS da bi se detektovala vasha lokacija i to je to , bez interneta i slicno.
Aplikacija radi samo na podrucju Beograda i Srbije.

Inace aplikacija sortira objekte najblize vama od najblizeg do najdaljeg , i podrzava mogucnost prikaza na mapi, kao i rutiranje od vase tacke do izabranog objekta (autom i peske) i to se sve prikazuje turn by turn na mapi :) (tnx to Google maps)

Ko je koristio AroundMe app za iPhone moze ovo da posmatra kao isto samo za Srbiju.

Evo nekoliko screenshotova o cemu se radi:

beodroid2.png
beodroid3.png

U toku je ubacivanje opcije najblizih Wifi Hotspot mesta , ali se nije stiglo za verziju 1.0
Sve kritike , komentari i sugestije , dobrodosle.

Deluje stvarno OK. Za sada možda i najkorisnija aplikacija sa ovog VIP takmičenja (predpostavljam da je zato pravljena :)).

Predlog: ubaci predlog na engleski, jer ovako nešto je korisnije stranicam nego nama.

Kada je udaljenost u kilometrima, format deluje malo...neprilagođeno :)
Udaljenost 1.023 km....prvo sam pomislio da me nije dobro locirao, a onda se ispostavilo da nije ni locirao, već je poseldnja lokacija bila ovde u kraju kod mene, a ovo nije hiljadu dvadeset tri kilometra, već 1 zarez nula dvadeset tri kilometra :)

Deluje stvarno OK. Za sada možda i najkorisnija aplikacija sa ovog VIP takmičenja (predpostavljam da je zato pravljena :)).

Predlog: ubaci predlog na engleski, jer ovako nešto je korisnije stranicam nego nama.

Kada je udaljenost u kilometrima, format deluje malo...neprilagođeno :)
Udaljenost 1.023 km....prvo sam pomislio da me nije dobro locirao, a onda se ispostavilo da nije ni locirao, već je poseldnja lokacija bila ovde u kraju kod mene, a ovo nije hiljadu dvadeset tri kilometra, već 1 zarez nula dvadeset tri kilometra :)

hehe cekaj dok malo krocish iznad svog maticnog grada :) posto je cela Srbija u pitanju , a ne samo Beograd , kako mozda ime zavarava samo.
Pojavilo se sinoc dosta aplikacija u poslednji max , bice zanimljivo u svakom slucaju na vip kontestu. Nece se znati nishta do samog kraja.

Svaka čast za ovo, ima još aplikacija od naših ljudi koje su na Android marketu, kao što su beo parking, Slamarica, autoškola, sms poruke.

P.S. odlična ideja za moderatore za pod forum DOMAĆE ANDROID APLIKACIJE

Na marketu postoji samo ixMAT scaner ali on ima neku gresku i uvek se pojavi Force Close kad probam da skeniram neki barkod,aj molim te reci koji koristis i odakle si ga skino?
ja ne gledam market preko telefona uopste, postoji suvise dobrih aplikacija koje tamo nikako ne mogu da nadjem...

google, pa ili skinem na komp, ili barkodom dodjem do aplikacije...

Skeniram sa barcode i odvede me link na market i tamo kaze da ga nema.U cemu je fazon?

Bice uskoro ispravljena verzija pustena na market koja ce se videti na tatoo telefonima.

Ovako za one koji ucestvuju u konkursu potrebno je buildovati aplikaciju za 1.6 sdk i staviti sledece linije u manifest:

<uses-sdk android:minSdkVersion="3" android:targetSdkVersion="4" />

This line tells Android that your program is built for Android 1.6 (SDK
version 4) but it will work fine on Android 1.5 (SDK version 3)

i ovo:

android:largescreens=”true”
android:normalscreens=”true”
android:smallscreens=”true”
android:anydensity=”true” />

mada je ovo drugo po defaultu upaljno vec na true u 1.6 , tako da mozda i ne treba :)

poz

Poslednja izmena:
Ne bi bilo lose da...

Ne bi bilo lose da se sve aplikacije odrade za Tattoo, jer ih je bas mnogo kupljeno ovde u srbiji, a i u drugim delovima sveta (indiji recimo). A bas ima dobrih domacih aplikacija... steta...
Programeri, budite nezniji prema Tattoo-u. :)

pozdrav

Koliko se ja secam uslov za ucestvovanje na konkursu je da aplikacija radi na tatto, magic i hero.. :d

... da bude poslata na market u finalnom obliku do 31 januara :(
Iscimaj ove iz VIPa i objasni situaciju, verujem da nece biti problema.

Inace, VIP se stvarno iscimao oko konkursa. Na svaki mail sa pitanjem su odgvarali maltene expresno.

Poslednja izmena:
Pohvale za aplikaciju, korisna je.

Meni je samo nejasno da li aplikacija radi na celom podrucju Srbije ili samo Beograda?

Sto se tica VIP-a tu je sve u redu , nisam jedini bio sa ovim problemom :)

Hvala , da aplikacija radi svugde Beograd , Novi Sad , Nis , Subotica , cela Srbija (naravno neke stvari tipa kafici, restorani i slicno pokriveni su najbolje samo za vece gradove , dok su recimo sve poste , pumpe pokrivene po celoj Srbiji, zavisi shta )
Mozesh da budesh i na planincugi negde ili ko zna gde bitno je da si na teritoriji Srbije i imash GPS samo , odlicno je sto ti net ne treba uopshte za pretragu tako da je ok ma gde se nalazio. Lako je proshirljivo pa se mozda svashta ubaciti po zelji od objekata i kategorija.

Poslednja izmena:
Za sve one koji imaju HTC Tattoo , obavestavam vas da je pustena verzija Beodroid aplikacije koja se vidi na Android Marketu, tako da je mozete sad skinuti bez problema!

Screen sa tattoo-a :)

Bilo bi dobro da na Marketu dopišeš šta je promenjeno u novoj verziji.

Bilo bi dobro da na Marketu dopišeš šta je promenjeno u novoj verziji.

Nista nije izmenjeno , samo je popravljeno da se vidi na marketu kad se ide sa tattoo telefona (znaci , aplikacija je radila pre toga na tattoo-u telefonu , ali nije bila vidljiva kad se browsuje preko marketa sa tog telefona, sto prakticno znaci da si jedino mogao preko apk fajla da je instalirash) , da ne bude zabune mnogi ucesnici izazova su imali ovaj sitan problem i zato je i bila moguca ova izmena uopshte , a ne radi novih stvari.
Bice nova verzija kad prodje vip izazov i guess.:)

Poslednja izmena:
Alex, svaka pohvala i od mene. Nisam je detaljno ispitao, ali na prvi pogled zanimljiv programcic.
Nadam se da ce biti nagradjen.
A ti samo napred i nemoj odustajati sa razvojem.

Alex, aplikacija stvarno deluje korisno.

Da li je izvodljivo da aplikacija odjednom kesira celu mapu Beograda, tako da ne mora stalno da se kaci na net da bi skidala deo po deo?

Alex, aplikacija stvarno deluje korisno.

Da li je izvodljivo da aplikacija odjednom kesira celu mapu Beograda, tako da ne mora stalno da se kaci na net da bi skidala deo po deo?

Nazalost mislim da to nije moguce , on keshira navodno ono shto je ucitao vec interno samo pitanje je do kog nivoa , ali koliko sam upucen skoro sam siguran da google ne dozvoljava korishcenje svojih mapa u bilo kom offline obliku , to se kosi sa njihovim terms-ima za mape.

Nazad
Vrh Dno