Šta je novo?

Beocity garantuje...

Stilgar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
620
Flat GOLD servis za fizicka lica garantuje:
- Web browsing, FTP, Gaming, e-banking, VoIP (Internet telefon) i Instant Messaging, Audio/Video & Flash streaming, eMail (POP3, SMTP, IMAP i secure eMail)...

da bih ja sa sezama presao kod njih jer su jeftiniji, kad ne lezi vraze. Uprkos lepo srocenoj garanciji za web i ftp kad pokrenem newz download imam 15-20 kb/s iako imam 1024 kb gold paket. Zovem podrsku a oni kazu: samo gold biznis imaju garantovane brzine za newz i usenet grupe za gold paket idu 10 korisnika na jedan kanal. Sto niste to rekli prilikom uplate pitam ja kad oni kazu pise. Gde pitam ja kad mi je ftp garantovan download je download ovako ili onako. I tako cu ja da se vratim na sezam posle samo mesec dana koriscenja njihovog "zlatnog" servisa. Zaobici u sirokom luku ko hoce da koristi torente ili newzbin-ove.

p.s. no bad filings samo dobro pogledajte sta ko daje i gde je catch 22 u celoj prici.

To je kod svih providera tako, na Sezamu si verovatno bio sa korisnicima koji ne koriste preterano net.

Ja sam na Sezam ADSL-u već dve i po godine i ni jednom mi se nije desilo da ne mogu da iskoristim maksimalno brzinu koju sam platio.
Do sada sam sigurno skinuo par TB podataka kada se sve sabere...

Poslednja izmena:
Ja imam jednu loakciju na kojoj imam 768k wireless, a nikada mesecno ne prenesem vise od 1GB podataka. Prebacio sam sada na mereni protok, pa placam koliko prenesem.

Kod kuce imam 256k i poslednjih 6 meseci sam preneo maximalno 10GB sa neta.
Onaj sa kim delim link moze da bude vrlo zadovoljan :)

Primere sam naveo da bi se videlo da ima i korisnika koji su svakog dana satima online, pa ne prave veliki protok i omogucavaju heavy DL-erim maximalan protok.

Govorimo o ADSL-u? Kako se to prelazi sa Sezama na Beocity pa ponovo na Sezam, ako nije tajna?
Ja sam shvatio da je to malo teže za izvesti, ili se nešto u međuvremenu promenilo?

Onda ja moram da pohvalim SBB :)
Ranije sam bio na merenom protoku i download je bio 2048 (merio sam), a upload 128 ili 256 ne secam se.
Odlucim se ja da uzmem jedan mesec flat (512/64) i evo sad gledam grafik:

Prilozi

• grafik.png
    grafik.png
    15.5 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
To je kod svih providera tako, na Sezamu si verovatno bio sa korisnicima koji ne koriste preterano net.

bio sam na sezamu od kad je uveden adsl i nikad ali nikad mi nije tako lose isao download. Problem kod beocitija je sledeci: kad sam ja poslao mail i pitao zasto mi se vuce download dobio sam sledeci odgovor: gizicka lica u gold paketu nemaju garantovanu brzinu downloada sa newz grupa. to nigde nepise u ugovoru nije receno prilikom potpisivanja ugovora. Da bi mi covek na moje nerviranje i pitanje kakve veze ima da li ja downlodujem preko ftp-a ili preko newz on mi je odgovorio da 10 (DESET) korisnika koristi jedan port. Da su rekli sto je normalno "kod nas nemoze download" ja ne bi ni prelazio sa sezama. Kad sam ja rekao da to nije u redu i da cu ih kritikovati dobio sam mail koji se zavrsava:

"ali igraca i onih na viopu ili streaming mediji sasvim je dovoljno za nase skromne aptete."

Mislim sta reci?

Govorimo o ADSL-u? Kako se to prelazi sa Sezama na Beocity pa ponovo na Sezam, ako nije tajna?
Ja sam shvatio da je to malo teže za izvesti, ili se nešto u međuvremenu promenilo?

Najavis im 15 dana ranije i nema problema. Ja sam na dunav centrali a ona ima dovoljno portova tako da nije problem, preso bih odma na telekom da nije onih njihovih 5200 din uspostava tj da prisrafimo zice. Na poslu imam telekom koji fercera ko lud. Do sad sam imao srece ali ako mi neko ovaj put ugrabi port sta da se radi u red pa cekanje. doduse samo jednom sam se selio na sezamu sam tek podneo zahtev tako da jos nisam dobio odgovor.

Nazad
Vrh Dno