Šta je novo?

Beocity ADSL Flat pojeftinjenje

kalimero

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2005
Poena
319
Danas mi javljaju na mail da je doslo do pojeftinjenja cena za Beocity ADSL.

http://www.beocity.com/

Ovo mi se cini da je veoma interesantno! Pitanje je samo koliko mogu da ispostuju sve iz specifikacije koju nude, ali ako je ovako kako reklamiraju, onda je bas dobar udarac za konkurenciju.

Ocekujem uskoro zesce odgovore ISP-ova na ovo.

Lepo bi bilo a pazite na ovo:
USKORO: ADSL do 2Mb/s - samo BeocityNet ADSL GOLD sa garantovanim brzinama!

Cena se smanjuje samo za nove korisnike, tako da je ovo opet u sustini folirancija, nista novo, tako je bilo i ranije...
Zanima me sta ce ovo biti:
"Uskoro dupliranje brzina"
Za iste pare, ili ne (naravno mnogo verovatnije)?

jel zna neko malo je to konfuzno i nejasno na sajtu objasnjeno)
da li se cena od 839din odnosi na FLAT 256kb/s sa P2P i javnom adresom ?

nemoj da ispadne "koliko para toliko muzike" :)

E koliko samo teksta da procitas na njihovom sajtu da bi dosao do zakljucka da ako hoces p2p moras da platis papreno.

A vidi samo ovaj "Feature"...
*Garantovane ADSL brzine sa Agregacijom 1:1 kod GOLD/GOLD+/P2P servisa obezbedjene su koriscenjem jedinstvene tehnologije garancije kvaliteta: CISCO Service Control Engine (SCE)...:eyebrows:

Zanima me sta ce ovo biti:
"Uskoro dupliranje brzina"
Za iste pare, ili ne (naravno mnogo verovatnije)?

1) Za povećanje brzine nije zalužan nijedna provajder, jer brzinu paketa koji mogu biti dodeljeni korisniku određuje Telekom. Kad jedni pređu 768 Kbps, svi će preći 768 Kbps.

2) Verovatno će biti za iste pare. U Hrvatskoj je recimo tako, svakih 6 meseci im se povećavaju brzine, a cene čak padaju zbog konkurencije.

Moj savet nista ne verujte Beocity-ju.
Bas sam danas imao zucnu raspravu oko cenovnika sa njihovom "podrskom" koja je krajnje bezobrazna i nestrucna.
@xaver
839 din je cena samo za nove korisnike....To me je i iznerviralo.
a p2p im je ocajan u svim normalnim paketima...
njihova poruka je : uzmite p2p paket ako hocete normalan download....
Sada trazim novog provajdera, posto vise ne mogu da se nastavljam sa ovim slepcima...

Poslednja izmena:
*** ja se skinuo sa njihovog adsl-a, leto i te fore, ne terba mi komp ceo dan... Vratio sam im opremu (koja je po njima bila moje vlasnistvo) i dobio 3 meseca flat dialup-a for free. Sad, da li oni mene nesto sabotiraju ili sam ja glup stvarno ne znam, radi 2 minuta i nestane protoka i koliko god cekao nece da proradi opet, samo disconnect pa ponovo... Ja se ne bih backao sa njima opet... U podrsci mi kazu ne mozemo nista da uradimo... i tako meni propade 3 meseca neta sa ovim dziberima... na veratu radi sve perfektno...

Ma pusti ih, danas sam se ceo dan nervirao sa njihovom podrskom...Cudno pa je danas bilo ikog ipak je subota...
A konacno sam se posle 5-6 mailova i par teskih reci koje smo izmenili odlucio da predjem na drugi provajder...
Sto se tice prekidanja veze,gotovo sam siguran da oni to rade...
Ja recimo ostavljam nocu komp da radi da bih mogao da skidam ko covek jer jedino tada radi normalno download, i evo sad je pocela i nocu da mi se prekida veza....
Jedno recju sramota.

I ja samo nocu skidam torrente, ***.

Podrska im je ******, ima jedan lik koji je maximalno nadrkan i trazi batine non-stop.
Pito sam za dupliranje, rekli su da ne zavisi od njih, vec od telekoma, i da, ako imate 256kbs, bez ikakve doplate prelazite na 512... Ja iam 512, prelazim na 1mbs :bottle:

I ja samo nocu skidam torrente, ***.

Podrska im je ******, ima jedan lik koji je maximalno nadrkan i trazi batine non-stop.
Pito sam za dupliranje, rekli su da ne zavisi od njih, vec od telekoma, i da, ako imate 256kbs, bez ikakve doplate prelazite na 512... Ja iam 512, prelazim na 1mbs :bottle:

Evo, samo sto nisi presao!?:d

Kakav sajt, takva usluga?

jel zna neko malo je to konfuzno i nejasno na sajtu objasnjeno)
da li se cena od 839din odnosi na FLAT 256kb/s sa P2P i javnom adresom ?

nemoj da ispadne "koliko para toliko muzike" :)

Bio sam na Beocity-ju, pet meseci, toliko je trajao paket za nove korisnike. Paket je bio platis 3 meseca i dobijes jos 2 meseca - u ovom slucaju 3 x 1399 = 4197 pa kako daju 2 meseca besplatno onda racunica ide 4197:5 = 839. U XI.06. sablaznjavali su se na pitanje o agregaciji. Onda se mali perica dosetio pa pocetkom 2007. kupio CISCO SCE i poceo filtriranje saobracaja. Bar priznaju da koriste SCE, zajedno sa Beotel-om su jedini za koje znam da javno priznaju koriscenje istog.
Savet iz prve ruke: ako ti ne treba P2P, jeftinije od 839 dinara za 256/64 nema, besplatan setup i modem. Ovo u varijanti 3 + 2 meseca iskljucivo i nakon isteka obavezno promena provajdera. Nije Beocity za duze staza, samo pogledaj cene P2P paketa.Mala caka je sto mora da se plati unapred 3 meseca - za razliku od drugih. Po ugovoru, ako se ADSL ne realizuje u roku od 15 dana, imas pravo da trazis povracaj novca ako ti tako odgovara. Cini mi se da ne bi pravili probleme oko ovog.

@ kalimero
Ovo je Beocity-jeva letnja akcija. Ista takva bila je proslog leta i produzavali su je do, cini mi se, kraja godine. Tada je cena bila oko 1000 dinara za 256/64 mesecno za 3+2 za nove korisnike, sem PTT-a svi drugi su bili dosta skuplji. Ne verujem da ce drugi spustati cene, pogotovo ako Telekomu port placaju 660 dinara. Verat je opet uveo pristupnu taksu od cak 3000 dinara.

Beocity je jedno vreme uprkos izgledu sajta radio, u stvari, odlično. Davna prošlost.

Vrh Dno