Šta je novo?

benq gl2460hm

imahek

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2013
Poena
154
ljudi de pomozite mi 24 inchi je monitor, kad stavim u igri rezoluciju 1024 bude slika jako mutna takodje i na desktopu je mutna moram da stavim 1920 da bude bistro, jel postoji neka sansa da je izbistrim na 1024??... a kad stavim na vecu rezoluciju onda mi fps bude maji pa ne mogu lepo da igram? i jos jedno pitanje kako da stavim black barove sa leve i desne strane u igri ?

@edit evo jos jedno pitanje, dobio sam neki cd uz monitor da li treba da ga instaliram ili ne treba?

Poslednja izmena:
Pa 1920 mu je "native" rezolucija, za očekivati je da bude najbolje tu. Proveri drajvere za grafičku verovatno ima neka nameštanja još. Za desktop se poigraj sa "Clear Type Text"-om, to može da zabrlja sa LCD monitorima. Neverujem da možeš nešto da zabrljaš sa tim diskom za monitor, verovatno samo drajveri za njega a možda i neki program za nameštanje.

da, nego de mi reci brate.. ja ceo svoj zivot sam koristio crt 17inchi i pre 3 dana odlucim se za korak napred reko aj kad svi uzimaju i ja cu... uzmem taj moitor i evo vec 3 dana me boli glava od njega, ima prejak kontrast, pazi ja sam smanjio sve na 0 .. i dalje mi svetli jako ne znam sta da radim ... i tih 60hz su mi ubitacni na desktopu, sve nesto tanko, sija .. ubija ...nije kao na crt od 85 hz .. bas mi je prijalo za oko i za gledanje ...a cujem da kod led-ova generalno na desktop nema razlike kada je u pitanju 60hz i 120hz desktop ...dakle kad gledas u desktop sa 60hz i 120hz .. jel istina da nema razlike preterane ? i kazi mi kada bi kablove sa d-sub stavio na dvi , hocu li dobiti neki drugi kontrast, i neku drugu sliku samo da ne sija tako jako i da nije tako jako izostrena slika jako mi smeta za vid... ?

Poslednja izmena:
Sorry, nemam baš taj monitor nego 2 Acera i obadva su na 60Hz što ništa ne smeta na desktopu, nije to kao CRT, drukčije radi osvežavanje. Ja sve nameštam preko drajvera za video kartu, tako sve ostaje namešteno isto na svim rezolucijama. Mada nije toliko naglašeno kao kod CRT monitora ipak nemoj da radiš pod fluoroscentnim osvetlenjem, ona rade na 300KHz pa može da naiđe na interferenciju koja se ne primećuje lako ali ume da zaboli glava od toga. Ako ti DVI video kabl nije došao sa monitorom vidi da nađeš neki sa svim konektorima (iglicama ) povezanim, neki kablovi imaju smo neke, ne sve.
Za nameštanja preko drajvera, smanji osvetlenje i igraj se sa kontrastom i saturation. Neznam dali taj monitor to ima ali ako ima, isključi automatsko podešavanje po jačini ambijetalnog osvetlenja, pa probaj nameštanja onda.
I ja sam skoro prešao sa 21" CRT monitora i trebalo mi je neko vreme da se naviknem. Nekako "toplije" izgleda na dobrom CRT-u a specijalno je velika razlika između CRTa i LED pozadinskog osvetlenja.

Poslednja izmena od urednika:
vazi druze probacu, evo ponovo cu da ga prikacim i da smanjim dodatno preko drajvera ... ali kapiram da je sve u glavi .. dok se malo oci i glava ne naviknu na 24 inchi i na tu rezolouciju, ja sam kontao da kod lcd motiora igra uloga 60hz i 120hz na desktopu kao kod crt-a, tacnije da se vidi razlika... nista, hvala ti na odgovorima , kazi mi samo sta bi mi predlozio da ostavim ovaj d-sub ili da uzme dvi ulaz ? pa na njega da koristim monitor ?

Poslednja izmena:
Pa bolje DVI, to je digitalni ulaz sa više kontrola a i kompjuter tj. drajveri će ga bolje prepoznati jer je dvosmerna veza.

Nazad
Vrh Dno