Šta je novo?

BenQ FP222W - jako los prikaz video/igara, los primerak ili model??

M!ST!CX

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD TR2 2920X @4.3GHz Full Custom Watercooling
Matična ploča
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
GPU
Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Storage
Samsung M.2 NVMe 950 PRO 512GB + GIGABYTE M.2 NVMe 512GB + Samsung SSD 850 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + QNAP TS-431P2 @ 12TB
Zvuk
Logitech Z-5500 Digital
PSU
EVGA SuperNOVA G2 850W
Kućište
NZXT H9 Flow
Monitor
27" 27GP850 Nano IPS 180Hz + 27" LG 4K UK650-W + 27" ACER V276HL
Miš & tastatura
Corsair K70 MK.2 & Razer Lancehead Tournament Edition @ Razer Gigantus
Ostale periferije
Razer Nari 7.1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A34 5G
Pametni uređaji
Samsung Galaxy watch 3 45mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ortak je pre par dana kupio BenQ FP222W i sav srecjan zovne on mene da vidim monitor.Ja dodjem do njega,on u tom trenutku igrao Oblivion,i umalo se nisam slogirao,slika katastrofa,tamne nijanse skroz razmrljane,kao da su 16bit-ne,jasno se vidi pixel grid a pixeli skacu li skacu(jasno je izrazeno njihovo kretanje).Pustih neki video,reko da vidim mozda to radi kako treba,kad ono ista prica,uzas zivi.Pokusavao sam da provalim u cemu je problem ali uzalud,ja tipujem da je los primerak monitora.Ovim putem molim sve vlasnike doticnog monitora da mi[tj mom drugu] pomognu u rasveljavanju misterije.
Hvala unapred

Video sam taj monitor kod drugara pre nedelju dana, verziju 222Wa (bez DVI), i slika je korektna, mogu reci cak bolja nego na mom LG1919s. Doduse ima malo probijanja po gornjoj ivici, sve ostalo je bilo ok.

Ne treba previse ocekivati od monitora koji kosta 20000din...

Ne treba previse ocekivati od monitora koji kosta 20000din...
Da ,ali normalna video projekcija ni slucajno nije preveliko ocekivanje,to je nesto najmanje sto moze da se ocekuje od nekog monitora,ma koliko bio jeftin.

Mozda je los primerak, ali ono sto sam ja video je delovalo ok.

glupo pitanje ali ... da li je monitor podesen sa svoju native rezuluciju?:d

A mozda je i samo primerak lose graficke? (ako je sve u redu kad gledas fotografije, i mrdas prozore, tj kad ne koristis 3d i overlay)

Pre će biti da treba malo čačkanja po brightnes/contrast(koji je verovatno nasviran) ili R/G/B podešavanjima.
Evo dva dobra programa za "štelovanje" (bez diranja gamma vrednosti) i trestiranje LCD monitora.

Pogledajte prilog DPT i TestScreens.zip

U principu cilj ti je da nijansni prelazi (gradijenti) budu glatki(što je više moguće) i da siva bude što "sivlja".

Kreni iz TestScreens-a -> Color Scales (F6) pa u meniju monitora namesti prvo contrast tako da prelazi budu što "glatkiji", pa onda brightnes, tako da se gubi minimalno svetlih i tamnih nijansi, a onda R/G/B za sivu sivu u celom spektru.

DPT isto ima dobre TestScreen-ove iako je prvenstveno za traženje dead pixel-a

A mozda je i samo primerak lose graficke? (ako je sve u redu kad gledas fotografije, i mrdas prozore, tj kad ne koristis 3d i overlay)
U medju vremenu je promenio par kartica i nista se nije promenilo.

Poslednja izmena:
M!st!cx, ja sam uzeo sestri isti monitor, isprva je radio fest (prvih par dana) posle je poceo da dobija neke horizontalne shtrafte, pomerao sam kabal pa je slika bila malo bolja, ali sve je vise izrazen problem, ili su kablovi ochaj, ili je cela serija ovih monitora ochaj.

Blago recheno, razocharenje.

Odlichan monitor za pare.
Video sam 4-5 primeraka i na svakom je slika pristojna.

Da li ste instalirali drajver za monitor?
Da li ste instalirali pravi drajver za monitor odnosno bash za D-SUB model?
Drajveri za grafichku?
Da li je poslednja stabilna verzija?
U kolikoj rezoluciji pokrecete igru?
Sa kolikim osvezavanjem?

Moguce je da ako ste promashili rezoluciju, i pogotovo dozvoljeno osvezavanje, menjate ne samo sliku, geometriju, monitora vec i kolorit.
Dalje tako moze monitor trajno da se oshteti.
Sledece je da taj monitor ali NIKAKO ne radi dobro BEZ pravog drajvera. Drajver sa diska je OBAVEZAN. I kad ga instalirate obavezno proverite u Device Manageru da li se slozio sa drajverom za grafichku, tj. da li se prijavljuje monitor kao BenQ 222W preko D-SUB konektora.

Moguce je da je losh primerak, ili da ste se igrali i sa menijem, ili neko pre vas ako je probao.
Vratiti podeshavanja u meniju sva na default.
Noviji monitori podrzavaju i chak autodetektuju modove prikaza slike i prema tome uchitavaju podeshavanje boja itd.
( npr. razlichito za overlay modove - film, tv, za 3d modove - igre, app. i desktop - office, surf.. )

Noviji monitori podrzavaju i chak autodetektuju modove prikaza slike i prema tome uchitavaju podeshavanje boja itd.
( npr. razlichito za overlay modove - film, tv, za 3d modove - igre, app. i desktop - office, surf.. )
Ako se ne varam ovo je mogucje samo pre DVI izlaza ne i preko analognog.

daj okaci par slika da vidimo o cemu se radi..

Poslednja izmena:
Moj BenQ FP222W a evo radi 2 meseca i slika je super narocito posle Samsunga 740n koji sam imao pre.

Više od 4 meseca i nikada ni najmanjih problema.
Pokušaj sa zamenom kabla, a posle i sa zamenom monitora. Morao sam mušteriji da menjam 225BW zbog očajno mutne slike. Nešto su u servisu posle govorili o loše podešenim Phase i clock setovanjima u samom firm. monitora...ali to već nije bila moja briga. :D
Pozdrav.:wave:

Nazad
Vrh Dno