Šta je novo?

BENQ - EW2420 / VW2420(H) / BL2400PT

DjoX

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2007
Poena
330
U pitanju su monitori sa VA panelom i LED pozadinskim osvetljenjem.(!)
Malo za sad ima na netu, mada se suska o veoma lepim cenama. :D
BL2400PT mi se veoma svidja, a negde se pominje cena od 240E za doticni sto mi malo zvuci nerealno.
------------------------------------------------------------------------------------------------
VW2420:
http://www.benq.com/products/product_detail.cfm?product=1706
lcdm_VW2420.jpg

EW2420:
http://www.benq.com/products/product_detail.cfm?product=1705&pltag=49&ptag=104
lcdm_EW2420.jpg

BL2400PT:
http://www.benq.com/products/product_detail.cfm?product=1735&pltag=3&ptag=273
lcdm_bl2400pt.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------
I jedna se tema vec zahuhtala na netu:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1529765

POZ

Poslednja izmena:
Hmm lepo...ja nešto ne pratim u poslednje vreme tržište monitora, ali jedno mi je zapalo za oko - 8ms GTG!? Pa kako to može biti dobro? Pa ghosting se vidi i sa 2 ms (TN panelima) na 22 inch i većim panelima... "Koliko" je ovih 8 ms u odnosu na 2 ms kod TN panela? Mada kakve to veze ima kakv je panel, 8ms je 8ms = mnogo za igre pa čak i filmove, zar ne? :)

To nema veze sa zivotom , ja imam sMVA sa nazivnim 16ms i tvrdim da ima manji gosthing od dosta TN panela sa agresivnim overdrivom od 2 i 5 ms

Verujem (znam) da nije sve u specifikacijama i da najčešće je praksa prava stvar. ;) Ali opet, teško mi je da poverujem (dok to i sam ne vidim) da je 8+ ms bolje u igrama i filmovima od trenutno najkvalitetnijih TN monitora..

Btw u prethodnom postu sam hteo da dodam pitanje, ali je već isteklo vreme za edit, da neko napiše svoja iskustva ko ima sličan monitor tj neki kvalitetniji sa boljim panelom od 8+ ms u igrama, filmovima itd. To će biti korisna informacija, ali ja moram to sam da vidim na nekom monitoru ako budem imao prilike, jer ne želim da se razočaram kao kad sam sa CRT-a prešao na 2 (5ms) TN pre 2-3 godine.. ;)

Poslednja izmena:
Verujem (znam) da nije sve u specifikacijama i da najčešće je praksa prava stvar. ;) Ali opet, teško mi je da poverujem (dok to i sam ne vidim) da je 8+ ms bolje u igrama i filmovima od trenutno najkvalitetnijih TN monitora..

Btw u prethodnom postu sam hteo da dodam pitanje, ali je već isteklo vreme za edit, da neko napiše svoja iskustva ko ima sličan monitor tj neki kvalitetniji sa boljim panelom od 8+ ms u igrama, filmovima itd. To će biti korisna informacija, ali ja moram to sam da vidim na nekom monitoru ako budem imao prilike, jer ne želim da se razočaram kao kad sam sa CRT-a prešao na 2 (5ms) TN pre 2-3 godine.. ;)

Moj ti je savet da ipak vidis sam i odigras malo na nekom monitoru sa sporijim odzivom, jer svako od nas ima razlicite kriterijume! ;)

Napomenuo bih da se mnogo spominje na hard forumu da su ekrany glossy, i da se ne nadate ako je to stvarno istina.

U sustini glossy ekrani su jako nezgodni i nezdravi, jer kod njih postoji dupla fokalna tacka (nad i pod ekranom), drugo u svetlijim prostorijama i u toku dana rezultati su porazavajuci.

Upotreba ovakvih panela je jedino moguca u zamracenim prostorijama.

Bzvz..A te glossy ekrane prave zašto?! Zato što lepše izgledaju? Verovatno zbog glupe estetike, dizajna itd koji je previše često ispred funkcionalnosti i zdravog razuma..

@Vuk
To mi je promaklo, jel ista prica vazi i za BL2400PT?
Pogotov sto se za doticni navodi da ima 'Anti-Glare Display'.

POZ

Poslednja izmena:
Lepo sto ce biti 185 e u Evropi, valjda nece biti mnogo skuplji kod nas. Po opisu sa sajta BL2400PT ima odlicnu ergonomiju bice best buy sigurno samo da nasi ne preteraju sa cenom.

BL2400PT ako ovaj stvarno bude ispod 200e kod nas odmah kupujem! Nadam se da nece da odcepe cenu!

U EU je do skoro postojao porez od 14% na DVI modele veće od 22", pa smo bili tu negde sa cenama, budući da se kod nas plaća taksa na DVI od 15% prilikom uvoza.
Od pre nekoliko meseci je EU to ukinula, tako da definitivno možete da očekujete kada distributer to ovde uveze, plati taksu 15%, pa da doda i minimalnu maržu plus PDV...teško da će biti ispod 200€.
I distributeri i prodavnice u Srbiji rade sa smešnim maržama u poređenju sa npr. Slovenijom, o jačim EU zemljama da ne pričamo...problem je država koja tretira DVI kao luksuz ili konkurenciju televizoru...šta li već!

Hoce li biti modela iz nove serije u odnosu stranica 16:10?

I nisu nash odusevljeni ostali na testu, mada sa obzirom na cenu milsim da su nedostaci sasvim ok.

Steta ako ne bude 24inca ili vecih modela sa 16:10 odnosom strana tj rez 1920:1200

Specifikacije Benq monitora i realno stanje u normalnom radu = babe i zabe.

Vrh Dno