Šta je novo?

BenQ E2200HDA vs ViewSonic VA2226w

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
OK imam 17k din u dzepu i sledece dve opcije.

1. Da uzmem BenQ E2200HDA cije su prednosti meni lepsi dizajn nego VS, Full HD rezolucija i 16:9 odnos j*beno savrsen za filmove/serije, manja cena. A mane su sto bi mi igre ili radile sporije kada bi igrao u max rezoluciji ili bi izgledale malo mutnije/deformisanije kada ih ne bi igrao u native.

2. Ili ViewSonic VA2226w cija je prednost DVI i standardna rezolucija pa stime manje zezanja kod igranja igara. A mane su veca cena, ruzniji izgled, manja rezolucija i manja slika kod gledanja 16:9 materijala od BenQ-a gde nema crnih traka iznad/ispod slike.

Cena BenQ-a je oko 13k, a VS-a oko 16k, tako da ako uzmem BenQ mogu da skontam i neke 2.1 zvucnike i zamenim ove moje Genius od 500 din :D

Help me decide please :xsaint:

PS
Komp ce se koristiti najvise za filmove/serije,igre i standardan rad u winu.

Ja bih uzeo BenQ.
Lepshi je a DVI ne vredi te razlike u novcu.
Slika je savrshena na analognom BenQ-u a shto kazesh ostane ti za pristojne 2.1 zvucnike i gledash filmove ili serije u fullu na 16:9 i kvalitetnom zvuku.

@matrixxsu
Kontam i ja da je teska dilema zato i pitam ;)

Idem sutra ujutru u setnju po gradu pa cu malo da razgledam monitore mozda mi to pomogne da odlucim.

Trenutno je situacija da sam na 60/40 u korist BenQ-a :D

Spavam u sobi u kojoj je PC, ali kada mi buka 3-4 fana iz njega nesmeta (komp je ukjucen 24/7) valjda nece i to pucketanje :D

Jer ima neko mikrofon da snimi to pucketanje pa okaci fajl da cujem kako zvuci :D

Ja sam ipak za nehybrid varijantu, tj. ViewSonic...

Ja stvarno ne znam za to pucketanje, ovaj moj monitor je ocigledno SILENT :D

Kod mene nema nikakvih pucketanja...

Necu vise da lupam glavu idem danas da uzmem BenQ taman imaju jos jedan na mestu gde ga je Sam Fisher uzeo pre neki dan, cena je 12900din sto mi je skroz OK. Posle toga nadjem jos neke zvucnike za 4000 din i na konju sam, zabava moze da pocne :banana::banana::banana:

Ako uspes da dodas 2500 dinara, odes do prvog metoa i kupis Genius 5.1... Mislim da su bili toliko tamo,ako nisu poskupeli u medjuvremenu... A za BenQ-a ne verujem da ces se pokajati...

Poslednja izmena:
Ako planiras Xbox 360/PS3 idi na ViewSonic.

Upravo sam stigao kuci sa BenQ-om, i sta drugo reci osim :banana::banana::banana::banana:

A u isto rardnji sam uzeo i Logitech X-210 2.1 zvucnike i napokon zamenio moje male Genius od 5 evra i za njih sta drugo reci osim da vrede svakog dinara !!!

PARTY PEOPLE :banana::banana::banana::banana:

i ja sam uzeo benq-a, nema mrtvih piksela, nema probijanja uopshte, boje su dosta dobre, slova i ikonice u full hd-u se vide ko bog bez ikakvih dodatnih podeshavanja i naravno ne cvrchi. jedino shto sam uradio je to da sam zadrzhao kablove od starog samsung crt-a. shto se izgleda tiche bash se vidi da je monitor, ne izgleda ko tv i to mi se bash dopada. ukusi jesu razlichiti ali meni je svakako lepshi i od viewsonica i od t220. mislim za te pare (pogotovo ko je uspeo da ga uzme po 10.5k) ne treba uopshte razmishljati o drugom monitoru, osim ako vam ne trebaju dvi i hdmi.

Dok je ukljucen sa vremena na vreme zna da pucne :D Ali to kontam samo dok mi nikakav zvuk neide iz zvucnika, cim slucam mjuzu,gledam film ili igram nesto nemoze da se skonta to puckanje.

A kada se ugasi jedno pola sata/sat dok se hladi se isto zna pojaviti to puckanje i posle toga cuti, tako da nesmeta ni ako je u sobi gde spavate ;)

E *** sad :D
Pucketanje se desava jednom u pola sata, nekada jednom u sat vremena, bas treba biti sreckovic pa to uloviti i snimiti :D

Zvuk je identican "namestanju" plastike usled grejanja/hladjenja.

Vrh Dno