Šta je novo?

Bending TN panela

Placebo

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
320
Kakav je bending na vasim monitorima sa tn panelom? Kod mene je jako izrazen na zelenoj boji ali se primeti na svim prelivima (CYMK i siva a najmanje plava i crvena). Monitor je Samsung 223bw a bending izgleda otprilike ovako:
postepeni prelazi su primetni na tri-cetiri milimetra( ali ne bas uvek ravnomerni preliv vec se ponegde javi neka svetlija nijansa) a ono sto se najvise primecuje i smeta, su tamne pruge na svaka, recimo, dva santimetra u tamnijem uglu slike. U igrama se dosta primeti u tamnijim prostorijama, po uglovima ili kada ima dima. Da li je ovo normalno, posto ne deluje bas bezazleno?

Poslednja izmena:
Proslo je vreme za edit pa moram da pisem drugi post.

Kada je ukljucena test slika sa prelivom i menja se kontrast, vidljive dijagonale razlicitih nijansi kao da se pomeraju, tj tacno se za svaku vidi kako postaje tamnija. Ne znam ni da li je ovo normalno a jos manje da li je dovoljno za reklamaciju. Da je samo do testa ne bi mi smetalo ali kao sto sam vec pomenuo dosta je vidljivo u igrama i u navedenim situacijama preliv izgleda otprilike kao da je primenjen Posterize level 30 u Photoshopu. Ako neko moze da se potrudi da proveri mnogo bih mu bio zahvalan.
Da se ispravim - nije bending nego banding

Poslednja izmena:
Vrh Dno