Šta je novo?

Benchmark Vox Populi: Naj CPU u 2010.

Najbolji procesor, od ponuđenih, u 2010. godini je...?

• AMD Phenom II X6 1075T

Glasovi: 50 22.9%
  • AMD Athlon II X3 445

Glasovi: 38 17.4%
  • Intel Core i7-980X

Glasovi: 46 21.1%
  • Intel Core i5-750

Glasovi: 81 37.2%
  • Intel Core i3-330M

Glasovi: 3 1.4%

• Ukupno glasača
    218
  • Anketa je zatvorena .

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
AMD Phenom II X6 1075T
AMD Athlon II X3 445
Intel Core i7-980X
Intel Core i5-750
Intel Core i3-330M

?

Topic je premešten! Up!

C2D:DGlaso sam za i5,zato što mi deluje kao best baj za duže staze,dok Atlon ima 3 jezgra i nemora da znači da ćeš otljučati četvrto,za fenom 6 je suviše rano,za većinu korisnika,i7 preskup!a i3 ima 2 jezgra,šta više reći o tome,mislim da bi odnos cene i kvaliteta bio najbolji za fenomII x4.

Poslednja izmena:
AMD Athlon II X3 445 naravno, ko je uzeo deneb jezgro, uglavnom dobio full quad u rangu i5 750 za 60e!!! ludo je bilo koji drugi porediti s njim ;) po ceni 1 i5 promenis 3 komada dok ne nadjes dobar, prodas ostala 2 i opet u dzep

Takodje Athlon II 445. Uglavnom se dobije ili samo jezgro ili samo L3, cist phenom quad je vec malo teze dobiti, ali opet, dobijes bar athlon II x4 za 30~40e manje :).

Samo ja sam galsao za i3..zato sto ga imam xD
inace bi za i5 :p

Intel Core i5-750

Najbolji je naravno i7-980x, mada godinu je obelezio i5-750. Dvoumio sam se izmedju ta dva i na kraju glasao za i7. :)

Naj Cpu po perfomansama,sta reci osim I7-980X
Ali za nas sirotinju,zna se sto jeftinije a sve imati onda AMD
Ja nemam ni za to, jer treba i ostalo grfika ram idr,

kad su procesori u pitanju najbrze=najbolje, a to bi bio best buy ..a i celeron moze da zavrsi posao isto kao i 980x (ne sve, naravno), al za to mu treba znacajno vise vremena, sto ce reci 980x je brzi

i5 750 zbog odnosa cena / performanse, koji bre crni AMD.

kad su procesori u pitanju najbrze=najbolje, a to bi bio best buy ..a i celeron moze da zavrsi posao isto kao i 980x (ne sve, naravno), al za to mu treba znacajno vise vremena, sto ce reci 980x je brzi

best buy kod svega na svetu, racunajuci i procesore, je najbolji odnos cena/kvalitet/brzina, tako da najbrze nikad nije best buy iz prostog razloga sto ga proizvodjac-ma ko isti bio- pozicionira sa cenom tako da sto vise zaradi od reklame koju najbolji proizvod ima :D

koja kovanica u 5 redova :D

Naravno i5-750 best perf/future/price!
X3 nije los kad se gleda cena ako se: 1. otkljuca 2. zadovoljan si performansama koje je su negde u rangu Q8xx/Q9xx prosle generacija intela
AMD x6 je odlican za fenceraj i pokazivanje i za nista vise :)

loshe je postavljeno pitanje. zna se koji je cpu najbolji, to je 980X
pitanje je trebalo da glasi, koj ie cpu best by ili koji cpu nudi najvishe za ulozeni novac.

ja bih glasao za neki amd koji ima potencijal otkljuchavanja, ali s obzirom da se ne otkljuchava svaki, to bash i ne moze da se uzme u obzir uvek. tako da sam glasao za i5 750. ploche nisu toliko skupe za njega, kao ni ddr3, kome je pogotovo u posl vreme pala cena, i smatram da ima fantastichan oc potencijal i samim tim i odnos performance per dollar ;)

x4 620

Ova anketa je malo nerelana :)

Može neko ko se malo bolje razume u ovo da napiše OKVIRNE cene ovih procesora? IMHO, to je bitna stavka...

best buy kod svega na svetu, racunajuci i procesore, je najbolji odnos cena/kvalitet/brzina, tako da najbrze nikad nije best buy iz prostog razloga sto ga proizvodjac-ma ko isti bio- pozicionira sa cenom tako da sto vise zaradi od reklame koju najbolji proizvod ima :D

koja kovanica u 5 redova :D

to sam i mislio ..naslov teme bi trebalo da bude bestbuy, a ne najbolji

Prvo 1075 nije uopšte trebao da se nadje na ovoj tabeli jer ga nema od početka godine, već 1055, koji je prisutan skoro od početka 2010. I jop ko ima 1075? NIKO! Ili 1055 ili 1090. Ja sam glasao za njega ipak, jer po ceni od oko 150E šije svaki core i5. A što se najisplativijeg procesora tiče, to je X3. i5 je preskup za ono to nudi, 980ica je najbolja i najbrža, ali je taj procesor imao samo *******i i niko više.

1055t po trenutnoj ceni je ultra best buy.
cak su radjeni testovi protiv i7 920 oba na 4 GHz, i preformanse su im tu negde, ali zato cene nisu

1055t po trenutnoj ceni je ultra best buy.
cak su radjeni testovi protiv i7 920 oba na 4 GHz, i preformanse su im tu negde, ali zato cene nisu

Performanse u cemu??
Nabvroj aplikacije koje koriste 6 jezgara da ja ne nebrojim milion aplikacija/igara koje jedva koriste dva!

Zeljko, da ti kazem matori, smorio si, vidi se iz aviona da si fanboy...
a druga stvar, sta je onda i7, sve vreme spominjes da ne postoji aplikacija koja koristi 6 jezgara, a onda bacas tu neke price oko i7, pa ti mene lepo prosvetli i reci sta je onda i7, dual core!?!

Zeljko, da ti kazem matori, smorio si, vidi se iz aviona da si fanboy...
a druga stvar, sta je onda i7, sve vreme spominjes da ne postoji aplikacija koja koristi 6 jezgara, a onda bacas tu neke price oko i7, pa ti mene lepo prosvetli i reci sta je onda i7, dual core!?!

Jel mozes ti lepo da odgovoris na pitanje i da svoje tvrdnje potkrepis konkretnim testovima a ne da flamujes i pricas u prazno?
i7 sestojezgrani takodje je overkill za 99.9% kucnih korisnika bas zbog toga jer nekolicina aplikacija koristi i vidi vise od 2/4 jezgra, onaj koji ima potrebu za 6 jezgara jer koristi komp za profesionalne svrhe (pre svega rendering, virtual pc, itd) ima zasto da kesira taj iznos i zna za sta ce im to, koliko ce mu para "to" doneti ako se nesto zavrsi za 2 sata umesto za 3

Glasao za X3 445, Puno performansi za ulozen novac i velika sansa otkljucavanja ili jezgra ili L3 memorije :)

Nazad
Vrh Dno