Šta je novo?

Benchmark Test: PlayStation Portable test...

Pa da, ali sta onda stedim??? Evo drajver kaze da moze da se nadje i za 270€... mislim da je mala razlika da bih se zezao sa porucivanjem iz Hong-Konga. U Big Apple-u imas za 300 plus ukljuceno u cenu Wipe Out Original! Nije losa cena, kazu da ce biti igrice biti oko 70€!
Jedino nisu znali da mi kazu koji je firmware unutra :(

Firmware u evropi je 1.52 tako da ako je u pitanju EU verzija zna se sta je u kutiji.
A za igru dati 70 evra.... sta reci :)

testthenext je napisao(la):
Pa da, ali sta onda stedim??? Evo drajver kaze da moze da se nadje i za 270€... mislim da je mala razlika da bih se zezao sa porucivanjem iz Hong-Konga. U Big Apple-u imas za 300 plus ukljuceno u cenu Wipe Out Original! Nije losa cena, kazu da ce biti igrice biti oko 70€!
Jedino nisu znali da mi kazu koji je firmware unutra :(
Uh..nece valjda da budu 70e...da to nije maaaalo mnogo?

Tako kazu ljudi u radnji preko telefona, a sada, ako i ne bude 70, bice 60 ili 65!
Ako je cena napolju oko 50, znaci na veliko je oko 35-40 pa carina, pa PDV, pa domaci halapljivi distributeri i eto zabave :)
U prevodu, originalne igre za PSP ce kupovati samo malobrojna nestrpljiva deca inostranih diplomata :)

@Kraken
Znaci, nista od kupovine ove domace evropske verzije do daljnjeg?

Poslednja izmena:
Ili oni koje ne mrzi da cekaju da im stigne preko okeana. Jos ako su polovne :)

Moze da se kupi i eu verzija ali ima "ogranicenja" :)

Narode, poznata je stvar da se carina plaća za robu preko 100 EUR vrijednosti. Slanje paketa iz inostranstva se svodi na igranje sa srećom i raspoloženjem carinika.

Mada, kod nas se sve to izgladi i ispravi za 10/20 EUR. :)

Pozdrav.

Ali mora da bude oznacena vrednost robe, zato i rekoh da treba da stoji kao poklon.

I na kraju koje kartice idu u PSP da li Memory Stick Duo (kao sto pise na njihovom oficijalnom sajtu) ili Memory Stick Pro Duo (kao sto pise na Bench testu) ?

POZ :wave:

Poslednja izmena:
I MS Duo i ms Duo Pro-naime ms duo pro je samo brza verzija ms duo kartica.

Hvala na odgovoru.
Na sta treba da obratim paznju ako se budem odlucio na kupovinu doticnog gadget-a? Video sam nesto spomenjete eu i us verziju?

Poslednja izmena:
US verzija je bolja zbog onoga :), a JAP najbolja (ima josh i sharpov ekran, koji je najbolji)...Znachi bitno je da uzmesh 1.0 ili 1.5 verziju, sve preko toga, spremi kintu za igre :)

Kako da prepoznam 1.0 i 1.5 verziju, a da se ne otvara (mislim na kutiju, ako kupujem novo)?

U evropi se prodaje iskljucivo 1.52 tako da ako ovde uzimas ne nadaj se da ces naci 1.5 novu u radnji. Ako nabavljas iz us tamo je dosta tesko prepoznati 1.5 verziju- jedine 100% 1.5 verzije u americi su one sa nalepnicom spidermana sve ostalo je kocka (na netu sam nalazio nacine na koje mogu da se razlikuju po serijskom broju na kutiji ali ne bih da se ispostavi da ti info-i nisu bili tacni).

Doduse dosta radnji tamo istice koje verzije trenutno prodaju za one kojima to znaci, pa ko zna zna :)

Drugim recima, ako uzimam ovde, dobijam 100% noviju verziju, sto znaci da cu morati da igram-igram.... :D
A sta donosi novija verzija? Da li ide jaca baterija kao sto je driver spomenuo na pocetku teksta (tj. nije vishe downclock-ovan cpu)?

Poslednja izmena:
Ne, nova verzija kada se upgraduje donosi samo neke zezalice tipa promena wallpapera, internet podrsku ali ne i GLAVNU stvar :) Takodje procesor se de-klokuje (kakav termin :) u nekim igrama tipa burnout na svim verzijama firmware-a dok najava za vecu bateriju ima ali jos uvek ih nema ni u prodaji:(

Poslednja izmena:
A kada mogu da se ocekuju PSP-ovi :D sa procesorom na punih 333MHz-a?

Svi psp-ovi imaju procesor na 333 samo ga trenutno vecina igara ne koristi vec samo trosi 222 :) Inace, postoje programi (oni za sada rade samo na 1.0 i 1.5 firmveru) koji otkljucavaju procesor tako da pri igranju bilo koje igre psp radi punom parom :)

Hvala na ovako brzim i iscrpnim odgovorima. Vidim da se razumes u materiju. :)
A, jel postoji nekih izgleda da ce i sa 1.52, moci da se uz pomoc nekih programa potera na 333MHz-a, kao i da ostalo radi kako treba (zna se na sta mislim)? Da li on ima kao neki veci stepen zastite, ili sta?

Poslednja izmena:
Kraken je napisao(la):
I MS Duo i ms Duo Pro-naime ms duo pro je samo brza verzija ms duo kartica.

Pro moze preko 256, obicne ne mogu.

Gidra85 je napisao(la):
Hvala na ovako brzim i iscrpnim odgovorima. Vidim da se razumes u materiju. :)
A, jel postoji nekih izgleda da ce i sa 1.52, moci da se uz pomoc nekih programa potera na 333MHz-a, kao i da ostalo radi kako treba (zna se na sta mislim)? Da li on ima kao neki veci stepen zastite, ili sta?

A sad malo ja :)

Naravno da ima izgleda za 1.52 i 2.0, samo treba vremena, radi se :)

333Mhz ti uopshte nije toliko bitna stvar, a usput i jede vishe bateriju, ali vecina igara rade lepo i na 222, i kao shto rekoh, bice i ta mogucnost uskoro...Naravno ima jachu zashtitu, a trenutno se radi na 2.0 koji ima najjachu, a dobijesh i browser i josh neke zezalice...

Poslednja izmena:
1.52 i narocito 2.0 su ispravili sve propuste iz 1.5 i 1.0 tako da je pitanje kada ce doci do ... resenja :) Ali verujem da ce se najkasnije do nove godine naci neko... resenje :)
Vc kruzi josirova beta verzija...resenja i izgleda da uspeva da izvrsi vracanje firmvera sa 1.52 na 1.5 mada u nekim slucajevima se desava spaljivanje konzole (to ja zovem klasicnim primerom beta verzije). Dakle samo je pitanje vremena.

Vrh Dno