Šta je novo?

Benchmark test: Motorola RAZR

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: Motorola RAZR

Motorola RAZR je ime koje je već krasilo više generacija mobilnih telefona visoke klase koji su došli iz ove kompanije. Mi smo imali prilike da se družimo sa najnovijom RAZR inkarnacijom, ovaj put u vidu Android 2.3.5 telefona sa dvojezgarnim procesorom, Super AMOLED ekranom od 4,3 inča, 8 MP kamerom koja omogućava snimanje full HD videa i telom presvučenim kevlarom (!). Na papiru zaista impresivan, RAZR nas je oduševio i u radu, sa vrlo malo stvari koje mu uopšte možemo zameriti... Kada danas kažete Motorola RAZR, skoro sigurno mislite upravo na model iz ovog testa, ali ne treba zaboraviti na to da "RAZR" brend postoji već dugo i da je više generacija telefona iz Motorole nosilo to ime, pa je tako puna oznaka ovog modela "Motorola RAZR XT910".

motorola_razr_001.jpg

Novi RAZR je već na prvi pogled izuzetno impresivna naprava. Spoljašnjost deluje izuzetno luksuzno. Kućište je metalno, sa Gorilla Glass zaštitnim staklom preko 4,3" Super AMOLED ekrana 540 x 960 rezolucije, dok je zadnja strana presvučena kevlarom. Telefon je prilično tanak, mada je pri vrhu ispupčen, verovatno kako bi stalo sočivo kamere. Motorola navodi da je RAZR "splash resistant", što bi trebalo da znači da se ne možete kupati sa njim, ali malo slučajno prosute tečnosti neće predstavljati problem.

motorola_razr_002__large.jpg

Unutra se nalazi 1.2GHz TI OMAP 4430 dvojezgarni processor, PowerVR SGX540 grafički procesor, 1 GB RAM-a i 16 GB skladišnog prostora (uz microSD slot preko kojeg se može dodati još memorije). Kamera ima 8 megapiksela i omogućava snimanje 1080p video klipova u 30 frejmova u sekundi, dok je prednja kamera rezolucije 1,3 MP. Baterija ima respektabilnih 1780 mAh i obezbeđuje sasvim pristojnu autonomiju, mada je Motorola na najnovijem CES-u najavila i MAXX verziju RAZR-a sa baterijom od čak 3300 mAh. Motorola RAZR je telefon visoke klase izuzetnog dizajna i izrade. Luksuznu spoljašnjost prati odličan hardver koji obezbeđuje vrhunske performanse i omogućava izuzetno glatko funkcionisanje interfejsa. AMOLED displej garantuje odličnu reprodukciju boja i sjajan doživljaj prilikom gledanja multimedije, sa malom zamerkom vezanom za korišćenje PenTile matrice piksela koja daje malo manje oštar tekst i grafičke elemente u odnosu na konkurenciju.

http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_motorola_razr/

Zanimljiv test. Do sada sam samo citao hejt ljudi koji nisu ni probali ovaj telefon, i sto se tice displeja, cak i brzine u realnom radu, koja je sudeci po testu i onom vasem YT videu odlicna. Za sada, meni je ovo odlicna alternativa za SGS II ali mi se Android UI i ne svidja bas..

na kratko sam ga testirao, tel inace radi opasno, brzo i izuzetno smooth..

slazem se sa hsv.stoned nije bas neki UI..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno