Šta je novo?

Benchmark test: HTC Incredible S

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: HTC Incredible S

HTC je na World Mobile Congress-u predstavio svoja tri nova modela telefona, koji su zapravo naslednici postojećih Incredible, Desire i Wildfire modela, a u imenu se razlikuju samo po tome što im je dodat sufiks "S". Incredible S je najupečatljiviji od te trojke, prvenstveno zbog svog velikog ekrana od 4 inča, kao i zbog interesantnog detalja u vidu rotirajućih tastera za navigaciju. Prava vrednost ovog telefona zapravo ispliva na površinu onog momenta kada počnete da ga koristite, a ne samo da gledate brojke u tabelama. Izvanredna hardverska celina koju je HTC majstorski sklopio, vrlo solidan ekran, funkcionalan Sense UI koji nigde ne štuca i dodaje prepoznatljive sitnice koje život znače, kao i odlično trajanje baterije, čine ovo telefonom koji prosto... radi.

htc_incredible_s_001.jpg

Sense UI koji dolazi u verziji 2.1 uz Incredible S je vrlo ispeglan i funkcionalan. HTC ima definitivno jedan od najboljih, ako ne i najbolji custom shell koji daje njihovim telefonima specifičan izgled, ali dodaje i dosta novih mogućnosti, koje često čak i razvojni timovi za custom rom-ove ubacuju u nekom obliku u svoja rešenja. Procesor i hardverska platforma na kojoj je Incredible S baziran, nije više ni nova ni preterano impresivna, ali telefon je sasvim dovoljno živahan da to uopšte ni ne primetite, osim ako niste opterećeni brojkama ili ne radite neke zaista zahtevne stvari na telefonu.
Incredible S je telefon kojim retko koji korisnik neće biti zadovoljan i ako vam treba solidan telefon odličnih performansi, sa kojim ste sigurni da vas baterija neće izdati na pola dana, nećete pogrešiti ako ga izaberete.

http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_htc_incredible_s/

"Vrlo kvalitetan" i "Super LCD ekran" ne idu zajedno :S
dobar review, dobro je da se htc pomera iz mrtve tacke na polju kamere i duzine trajanja baterije

Pa koliko sam razumeo i ne pomera se bas po pitanju kamere :d
Za autonomiju pohvale ali mislim da je i dalje kameri jednog htc-a mesto u ''manama''.

Ekran je zapravo iznenađujuće dobar. Nisam ni ja verovao dok nisam video uživo
Kamera stvarno nije ništa specijalno, pogotovo kada se uporedi sa Arc-om ili Optimus-om 2x, ali nije toliko tragično loša. Video sam dosta telefona sa lošijom kamerom.

Ocekujemo sledeci test SGS II by Benchmark :smoke:

Dandy, a koliko si vidjao telefona u ovoj klasi sa losijom kamerom ?
E pa to je sustina, test ne izgleda realno kada u zakljucku pise- nema vecih mana. A kamera na ovom telefonu je gora nego 3,2 i 5mpix sa cybershot SE od pre hrista :d
Vidjao si ti losije kamere, naravno ali pre par godina ili u skorije vreme ali na wildfire-u ili nekim niskobudzetnim Nokijama, LG itd od 50e.

Ovaj telefon kosta dosta bre, i ovakva kamera je sramota- koristio neko ili ne, potcenjivali vi cmos senzor ili uopste upotrebljivost kamere na mobilnom telefonu, konkurencija nudi vise i ovo treba da stoji u Cons.

Sa gsmarene :

Main disadvantages

* No dedicated camera key and no lens cover
* Runs Froyo on launch, instead of Gingerbread
* Poor video recording, 720p footage is pretty jerky
* Uninspiring audio quality

Ne shvatajte ovo kao hejt test ekipe ili omiljenog mi IT foruma, samo savet da cela ova prica dobije malo profesionalniji smek ;)

Ovo za Froyo više ne stoji, pošto je izašao Gingerbread update.
Za nedostatak tastera za fotografisanje nije ništa čudno, ni jedan HTC telefon to nema, a iskreno nisam primetio da mi je nedostajao. Koji mobilni telefon ima lens cover?
Za video sam naveo u tekstu, stvarno je seckav.
Šta znači "uninspiring audio quality"? Zvuk nije ništa specijalno, ali je sasvim ok.

edit: U pravu si doduše, trebalo je da navedem to kao manu, čisto zbog ljudi kojima je to bitno merilo kod kupovine telefona.
edit2: Dodato u mane.

Poslednja izmena:
teško da je zaslužio EC, telefon ni na jednom ozbiljnom stranom sajtu nije dobio ništa osim preporuke, često uz napomenu da postoji dosta boljih telefona... sramota je da nisu mogli da naprave ni kršten 720p video recording, a polako izlaze i telefoni sa 1080p modom...

Pa to znaci da je zvuk/audio kvalitet [primarna funcija telefona] los, da test ekipa koja je ozracena koliko je telefona probala navela ovo kao minus. Za gingerbread ok, taster za fotografisanje je mana, zamisli zimi slikas na skijanju ili snimas a imas rukavice ? jel reaguje kapacitivni ekran na rukavicu- ne. Samo na ljudsko telo, tj elektricitet iz njega, bio to prst, nos, ili duda :d

Ovo je mana npr i savrseno ocenjenog Galaxy s. Sta im je tesko da ugrade camera button, nije mi jasno.

a za lens cover.. pa ovo je pozeljno, zasto su skoro svi izbacili ovaj detalj ali ajde- nema ni konkurencija.

Ne shvataj kao licnu uvredu nego kao sugestiju [a ne kao oni sa sk foruma], ja ovaj forum/sajt kapiram kao nesto najbolje u IT svetu u Srbiji.

Ne postoji novi model telefona koji nema neku manu, pa makar to bio i Galaxy s II.

Dakle, morao bi da prepoznas audio kvalitet koji je losiji od konkurencije. Nabacis neke Senn inear slusalice i uporedis sa jos par modela. A HTC je poznat da se vec ogroman niz modela ne proslavlja sa audio kvalitetom.
A i sta znaci to za kameru, ja je na mobilnom ne kapiram ozbiljno ? :d
Pa ti kao onaj super moderator sa sk foruma koga sam ucutao inace, u testu Samsung Galaxy S, u fazonu : ''Aaa, sta je bre ovo, telefon ne moze da izdrzi 7 dana kao moja Nokija 1100, ocajan je bre, Aaa, wi-fi nije dobar kao na mom lap-u od 1000e- ocaj bre, Aaa, ekran sam reaguje na kapi kise [sto je umobolno, jedino ako je drzao kapacitivni ekran pod rasplakanim bibom strujom :d] iit, itd ;)

Kao kad bi ja mom Calu dao da radi review, lik oce sto jacu bateriju, ponekad kameru kada peca negde, rostilja pored Drine itd, ne treba mu ni mp3 player itd [zato nosi 2700] i sta sad on treba da napise : ''ma bruka je ovaj htc, nema ni jednu manu'' ? Nemojte da se lazemo, danas su konkurencija i standardi jaki, pa nesto treba uporedjivati i ocenjivati, kvalitet i interfejs mp3 player-a cak i ako ga ne koristis- opsta neophodnost godine u godine/veka u kojem zivimo ;)

Poslednja izmena:
Pa bas ti sa 1080p su svuda dosta popljuvani :) Bolje krsten 720p nego ''jerky'' 1080p ;)

Zar "jerky" video nije zbog lose mem kartice koje stavljaju u htc-ove?

Ne znam kakve ovo veze moze da ima, class 4 savrseno odradjuje posao na svim telefonima, a cak i class 2 izgleda nije neodgovarajuca kartica za 720p sa 30fps koje snimaju aktuelni modeli.
Jedino ako ugradjuju bas neke ultra spore kartice, u sta sumnjam, a i to se manifestuje primetnim seckanjem u neslaganjem ''slike i zvuka''. Tj nesto kasni.
A ovde je video mutnjikav i trzav, ovo nema bas veze za memorijskom karticom vec je to izgleda glavni problem htc-a, kamera i kamkoder. Sofver/hardver- nemam pojma.

Možda sam ja malo pristrasan, jer ionako vučem stalno foto aparat sa sobom, pa nikada ni ne posežem za telefonom u te svrhe, ali meni su mnogo bitnije ostale karakteristike telefona od kamere.
Trzavo snimanje sigurno nije do brzine kartice, nešto drugo tu škripi.
Inače, ni konkurencija nije savršena po pitanju snimanja videa. SE Xperia Arc recimo ima problema sa desinhronizacijom zvuka i slike kod videa.
Za Galaxy S II ne znam, nisam još video kako radi.
Jedino gde me je snimanje videa zaista impresioniralo, je bilo kod LG Optimus 2X.

Pa ok, ali imaj u vidu sve ovo u sledecim testovima ;) Ne pises ovo za novine tehnicke skole nego za bench :smoke:

Kao kada bi ja pisao test napajanja [u koja se nista spec. ne razumem], lepo je na oko, ne cuje se, ima neonku - 10/10 :d

A sto se tice 1080p koje sam video do sada.. pa svi su u pocetku imali odredjene probleme, u sustini nije neka specijalna razlika izmedju 720p i 1080p jer je ovo obicno odnos 30 fps vs 24 fps koji cak i opada, mada su poceli svi masovno ovo da sredjuju..

Ali definitivno najbolji 1080p je imao Galaxy s II, e ali dobro si me podsetio da pogledam i od LG Optimus 2X, mada sam citao da i nisu bas za pohvalu, bar ne u prvim verzijama softvera..

evo, odgledao sam po 2 klipa.. pa recimo da su tu negde Optimus 2X i Galaxy s II, samo mi na oba klipa white balance nesto bio cudan kod LG-a.. mozda je i taj ko je snimao to poremetio ali u pitanju su razliciti snimci.

Poslednja izmena:

pogledao sam sample i čini mi se da mu je bitrate nizak dosta a i htc 30fps-a snima samo na papiru dok u realnom životu oko 25. takođe boje su katastrofa, pogledajte samo nebo na onom snimku, ko da je supernova eksplodirala :D

pogledao sam sample i čini mi se da mu je bitrate nizak dosta a i htc 30fps-a snima samo na papiru dok u realnom životu oko 25(MPC Properties mi govori 20fps-a). takođe boje su katastrofa, pogledajte samo nebo na onom snimku, ko da je supernova eksplodirala :D

Poslednja izmena:
A i malo su se usrecili sa imenom. :d Nikad mi ne bi palo na pamet dok nisam procitao na gsmareni. Sada ne mogu normalno da izgovorim S, uvek nekako odvuce na Ass. :d

Čim sam video .3gp eksteziju smorih se i nisam ni gledao.

Ako telefon zaista ima i lošiji audio (čim se to lako čuje na prvo slušanje, onda kapiram da bi sa in ear sluškama kakve ja imam ili sličnim 150+eur slušalicama bila baš velika razlika), lošu kameru, a pored svega je praktično ništa bolji od Desire HD-a, recimo... onda ne znam što se Dendiju toliko dopalo. S druge strane, Dendi nije teška picajzla kao većina nas ovde, tako da je i to možda ok :) Ionako je to nagrada izbora urednika, ima čovek pravo da izabere za sebe šta smatra da je najbolje...

Poslednja izmena:
Možda sam ja malo pristrasan, jer ionako vučem stalno foto aparat sa sobom, pa nikada ni ne posežem za telefonom u te svrhe, ali meni su mnogo bitnije ostale karakteristike telefona od kamere.
Trzavo snimanje sigurno nije do brzine kartice, nešto drugo tu škripi.
Inače, ni konkurencija nije savršena po pitanju snimanja videa. SE Xperia Arc recimo ima problema sa desinhronizacijom zvuka i slike kod videa.
Za Galaxy S II ne znam, nisam još video kako radi.
Jedino gde me je snimanje videa zaista impresioniralo, je bilo kod LG Optimus 2X.

iPhone ima impresivan video mod. Ja se ne slažem sa Banetom koji je u testu naveo da je tu SGS isti ili bolji - iP4 i dalje ima najbolji low light video. Mogu da ti pokažem (uploadujem na Vimeo recimo), snimak od pre 11 meseci sa beer festa, totalan mrak ili sa konceta Gansa.. zvuk i slika skoro savršeni, a plus sam imao i foliju preko. Nije samo oštrina, sinhronizacija i brz rad (snimanje u memoriju nakon prestanka snimanja je trenutno), nego što oduševljava low light video. Recimo samo da ni sadašnji novi IXUS aparati više klase koji imaju 720p i 1080p video modove, nemaju "svetliji" tj. bolji, vidljiviji po mraku video... Po danu su, naravno, nešto bolji, uz manji rolling shutter, ali noću je ip4 bolji. Sigurno najbolja kamera, i dalje...

SGS II sigurno nema jerky 1080p, al ok, on još nije izašao...

Pa nema, on je izuzetak ali su ostali imali probleme, ali bice to sredjeno [valjda].

Inace, gledao sam low light video klipove snimane s IP4, pa recimo da je u rangu sa GS/Wave. Onako najiskrenije kazem. Nekako je mutnjikav video sa IP4 u poredjenju sa GS ali nista strasno.

Mrzelo me sad da trazim priblizno iste uslove pri snimanju ali moze i ovako da se uporedi..

http://www.youtube.com/watch?v=eTYkcJ5pFrA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=QHlIzKTfJLI&feature=related

Poslednja izmena:
Meni bi Incredible S zaista odgovarao i to bi bio moj izbor kada bih kupovao sada novi telefon. Zato je i dobio tu nagradu :)
Ono što je meni bitno ima. Dovoljno je brz za sve što mi treba, trajanje baterije mu je dobro i može eventualno da se ubaci duplo jača baterija sa drugom zadnjom maskom, ekran je odličan (nije na nivou AMOLED-a, naravno, ali je i dalje super), izrada je vrlo kvalitetna i telefon deluje kao da može da izdrži akanje godinama bez ikakvih problema, a i navikao sam na Sense i sviđa mi se :)
Kamera meni nije bitna, jer već rekoh, nosim uvek foto-aparat sa sobom. Zvuk verovatno nije kao na nekim drugim telefonima, ali ono malo što sam puštao muziku, meni je bilo sasvim zadovoljavajuće.
Dolazi sa softverom za čitanje i editovanje Word i Excel fajlova, ima sada i Gingerbread... baš mu ništa ne fali što se mene tiče.

Poslednja izmena:
Aj pozovite mene da vam odradim jedan review.. za dz cu :d :smoke:

Pa nema, on je izuzetak ali su ostali imali probleme, ali bice to sredjeno [valjda].

Inace, gledao sam low light video klipove snimane s IP4, pa recimo da je u rangu sa GS/Wave. Onako najiskrenije kazem. Nekako je mutnjikav video sa IP4 u poredjenju sa GS ali nista strasno.

Mrzelo me sad da trazim priblizno iste uslove pri snimanju ali moze i ovako da se uporedi..

http://www.youtube.com/watch?v=eTYkcJ5pFrA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=QHlIzKTfJLI&feature=related

iP4 sigurno ima bolji lowlight video od Wave-a. Provereno!

Dobro, okacio sam ti low light video sample sa IP4 i ispod sa GS [pljunuti kao i sa Wave-a]. Nigde ja ne vidim prednost IP4. Ajde da budem realan prakticno su istog kvaliteta.
Ali ako si vec IP4 vlasnik mozda je bolje da popustim i kazem da je bolji ? :d ;)

Svejedno, najbolje kamkodere u toj generaciji imaju IP4, Galaxy s, Wave a ne sumnjam da ce i naslednici ovih modela odrzati lekciju konkurenciji.. Mozda se samo Lg prikljuci.

Korisnik iP4 i Wave-a, tako da nema razloga da zezam :)

izvinjavam se sto budim temu iz "mrtvih" ali, ukazala mi se prilika da uzmem ovaj telefon preko MTS uz paket Mix Net L, (oko 2100din mesecno, sa pretplatom i obaveznom 3g uslugom), za 20400 din, pa me interesuje da li ovaj telefon vredi tih para ili ne? Chuo sam da je ovo maltene Desire HD sa par nekih izmena(manji ekran, jaca baterija itd). Ja sam imao prilike da se sretnem sa DHD, i na prvi pogled sam se odushevio. Inache sad trenutno imam Nokiu 5800, uzeo bih neki dobar i funkcionalan Android, kupovina u prodavnici trenutno nije moguca(finansije :( ) pa jedina opcija je MTS. Dakle da li ovaj telefon vredi tih para?

Ako ne, u ponudi su josh i Samsung i9000 Galaxy S i Lg Optimus 2x P990 za iste pare na istom paketu, pa preporucite

Nazad
Vrh Dno