Šta je novo?

Benchmark: Kako do boljeg i funkcionalnijeg Firefox-a

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Kako do boljeg i funkcionalnijeg Firefox-a

Firefox je u toku protekle decenije osvojio titulu drugog najpopularnijeg web browsera na svetu iz više razloga – među njima je daleko bolje poštovanje web standarda u poređenju sa nekada neprikosnovenim Internet Explorerom. Ipak, ono što je nepovratno osvojilo srca mnogih korisnika jeste podrška za ekstenzije, odnosno programske dodatke koji drastično proširuju funkcionalnost Firefoxa i tako olakšavaju surfovanje i svakodnevni rad svima koji provode dosta vremena na Internetu. Ekstenzije već neko vreme podržavaju i drugi web browseri, ali je broj dostupnih dodataka najveći za Firefox...

ff4.jpg

Cilj ovog teksta jeste da damo brz pregled nekoliko najinteresantnijih i najupotrebljivijih dodataka za Firefox. Naravno, svako ima sopstvene potrebe i u skladu sa tim će listu dodataka koji su njemu najbitniji modifikovati i menjati, ali ovde se radi o svojevrsnom pregledu iz iskustva autora na osnovu koga se daje preporuka za najširi auditorijum naših čitalaca. Nema sumnje da postoji mnoštvo najrazličitijih dodataka, ali ne treba misliti ni da ćemo stati na ovom prikazu. Pogledajmo neke od najupotrebljivijih dodataka za Firefox browser – ne sumnjamo da ćete makar nekoliko njih ostaviti instalirane za stalnu upotrebu.

http://software.benchmark.rs/softver/kako_do_boljeg_i_funkcionalnijeg_firefox_a

Sinoć sam pročitao ceo tekst na sajtu. Sjajan tekst i hvala na preporuci za Screengrab! add-on. Odlična ekstenzija koja mi već duže vremena treba.

Ja nisam uspeo da pronadjem "extended copy menu" i "WikiLook" :-/
Koristim Firefox 4.0, a na kraju pise da sve ekstenzije rade u poslednjem firefoxu.
Moze da bude bitno, ali ne vidim razlog, koristim Linux. Shvatam da IE tab ne radi, ali ovo ne razumem :)

Odličan tkst, sve pohvale! Tačno mi je nekoliko stvari odatle trebalo a sve me mrzi da sam tražim ili da smaram po forumu. Posebno će mi onaj download helper i tab utilities olakšati život da se ne cimam više sa keepvid i javom, a i ovo sivilo u firefox četvorci... užas sve izgleda jednako i stopljeno, ne znam koji je to fazon, furanje crno-belog izgleda :p:d:-devil-:.

Nazad
Vrh Dno