Šta je novo?

Benchmark GOTY 2011: Najbolji RPG

Benchmark GOTY 2011: Najbolji RPG?

• The Witcher 2: Assassins of Kings

Glasovi: 14 11.3%
  • Bastion

Glasovi: 1 0.8%
  • Dark Souls

Glasovi: 5 4.0%
  • Dragon Age II

Glasovi: 2 1.6%
  • The Elder Scrolls V: Skyrim

Glasovi: 77 62.1%
  • Deus Ex: Human Revolution

Glasovi: 25 20.2%

• Ukupno glasača
    124
  • Anketa je zatvorena .

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Ovde imamo dva favorita. :)

Drugari, anketa je resetovana. Nex999 je (s razlogom) zahtevao da se Deus Ex preseli u RPG, pa bih vas zamolio da ponovo glasate. :)

Naravno da je Deus Ex RPG, isto kao i Mass Effect 2 - akcioni RPG. :D Ja sam za igru godine glasao Deus Ex ali za RPG sam dao glas Witcheru.

i ovde glas za DE: HR... pravi rpg, sa pravim c&c igranjem, kojeg je nazalost sve manje , a ne samo budzenje i presvlacenje heroja koje odusevljava samo buraniju i devojcice:p

cestitamo skyrimu , unapred :)

Ja dadoh glas Dark Souls-u, sasvim zasluženo :)

Dok sam za Goty godine morao glasati DE:HR.

Poslednja izmena:
Glasam za dragog mi Witchera.
Iz inata neću za Skyrim jer svi glasaju za njega :)

Poslednja izmena:
Moj glas ide Deus Ex:Human Revolution. Jedina igra ove godine za koju sam imao zelju da je obrnem i dva+ puta :)

Dark Souls igra za konzole u izboru za najbolji rpg godine u PC sekciji foruma ??

Sve je zajedno ove godine, nema posebnih glasanja po platformama :)

Sto se tice Bastiona, ko se pita otkud ta igra ovde moze besplatno da proba demo direktno iz Chroma, igra se nalazi u Web Store-u.

U pitanju je apsolutno originalna igra, pravi mali biser sa izuzetnom animacijom, savrseno nacrtana (iako se stil nekima mozda ne dopadne) i igra sa najboljom naracijom u istoriji video igara ;)

Mada ako mene pitate trebala je postojati kategorija najbolje indie igre gde bi birali izmedju Limbo, Bastion, Terraria, Frozen Synapse i ostali indie biseri. Naravno ja cu glasati za Terrariju, ta igra je sa svakim novim patchom sve bolja i zaraznija i pravo malo cudo.

Mada ako mene pitate trebala je postojati kategorija najbolje indie igre gde bi birali izmedju Limbo, Bastion, Terraria, Frozen Synapse i ostali indie biseri.

U pravu si. Realno nije fer da se ne pomenu sve ove genijalne indie igre. Zasluzuju posebnu listu za glasanje.

A gde strpati Magicka-u?:trust:

Uruk, b'ate minli, tebi je sve akciona avantura. :d

...meni je magicka bila odlicna igra, bolja od trine, a na slican su fazon obe. Ako mislite da magicku isto treba ubaciti ovde , moze i terraria. Sve danas moze u rpg... da, i rage isto moze jer ima rpg elemenata i kvestova.

DE: HR onda u akcione avanture:p

Poslednja izmena:
Niko nije rekao da su to RPG-evi, ali sigurno nisu ni akcione avanture. :p Ima jedan mnogo prihvatljiviji naziv za igre poput Magicke - hack & slash. Terraria ti je side scrolling platforma sa RPG elementima, Rage je (u osnovi) najobicniji FPS, a DE:HR i jeste akcioni RPG. Ironicno da upravo najbolja igra od svih pomenutih u tvom poslednjem postu ima pridev "akciona". :d

Poslednja izmena:
Ja dadoh glas Dark Souls-u, sasvim zasluženo :)

Ja isto , ali let`s face it... Skyrim ce odneti pobedu. ;)

Taj predlog za indie igre je odlican. Ali bi stvarno bila teska konkurencija tamo , posto su sve igre koje nabrojaste genijelna svaka na svoj nacin.

Poslednja izmena:
Danas je trend da kada igra sadrzi neku vrstu nadogradnje to automatski znaci da je RPG. Eto neki misle da je Batman Arkham City RPG.:d

Poslednja izmena:
Meni su odluke i posledice tih odluka najveci kvalitet RPG-eva, to je ono sto me tera na razmisljanje i gradi status lika u tom svetu, a ne samo budzenje opreme i resavanje linearnih kvestova.
Da u skyrimu postoji multi-linearnost u resavanju kvestova to bi bila mnogo bolja igra... npr. kada onog crnca treba da izvucem iz zatvora bilo bi pozeljno da postoji vise nacina da to uradim, a ne samo jedna mogucnost da platim 100 dukata strazaru. I vecina kvestova je takva, linearna.
To je samo moje misljenje. Po glasovima ovde vidim da nema vise potrebe za pravim muli-linearnim rpg-evima... dovoljni su kvestovi kao u avanturama i budzenje opreme... jos ako ostave grind lvl-ing, eto nam goty:p

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Eh taj teshki Dark Souls.

Jel znash shta je tezak RPG? Mount & Blade: Warband.

Jel znash zasto?

Iz prostog razloga shto bi ti trebalo sigurno dve nedelje svakodnevnog igranja i vezbe da bi me bar jednom povredio u duelu a sigurno oko tri meseca i vishe da bi imao sansu da me jednom dobijesh. I ne ne preterujem, a ima dosta igraca koje ja ne mogu da dobijem pa ono nikad. Nema tog talentovanog pocetnika koji moze srediti veterana a da se veteran ne glupira i pusta ga.

E to je teshka igra a ne igra u kojoj super napucani AI dobijas tako sto mu se konstantno skrivas iza ledja... (sto je lako jer je jelte u pitanju "AI")

Ali se slazem da Skyrim nije bas toliko sjajan koliko ga uzdizu, mnogo je hajpa oko igre dok ga Dark Souls nema bas puno mora se priznati.

Jedno je AI, a drugo je živi protivnik, naravno. Doduše i u DS imaš PVP, ali on nije primaran, i spaja te sa ljudima koji su sličnog lvl-a. A čak i tu presuđuje build, pošto praktično radi na principu "bunar, papir, makaze", tj, većina toga zavisi od toga kakvu vrstu dmg-a pravi protivnik i koji dmg bolje brani tvoj armor/štit i obrnuto.

I u pravu si kad kažeš da Dark Souls nema hajp. Prethodnik (Demons Souls) je prvo izdat samo za japansko/azijsko tržište i čak nije ni planiran za svetsko. Tako da marketinški hajp nije ni postojao, već se dobra vest pročula među igračima. Čak su i neki od nas poručivali Demon Souls iz Azije.

Po meni Dark Souls nije težak kao Demons Souls, ali opet predstavlja pravo zadovoljstvo. Inače ja sam instant zgotivio ove dve igre, pošto sam godinama čekao nešto sa sličnim borbenim sistemom koji je imao Blade of Darkness.

Eh taj teshki Dark Souls.

Jel znash shta je tezak RPG? Mount & Blade: Warband.

Jel znash zasto?

Iz prostog razloga shto bi ti trebalo sigurno dve nedelje svakodnevnog igranja i vezbe da bi me bar jednom povredio u duelu a sigurno oko tri meseca i vishe da bi imao sansu da me jednom dobijesh. I ne ne preterujem, a ima dosta igraca koje ja ne mogu da dobijem pa ono nikad. Nema tog talentovanog pocetnika koji moze srediti veterana a da se veteran ne glupira i pusta ga.

E to je teshka igra a ne igra u kojoj super napucani AI dobijas tako sto mu se konstantno skrivas iza ledja... (sto je lako jer je jelte u pitanju "AI")

Ali se slazem da Skyrim nije bas toliko sjajan koliko ga uzdizu, mnogo je hajpa oko igre dok ga Dark Souls nema bas puno mora se priznati.

Ma sve je to lepo kad ti imas 12-13 godina...Ljudi nemaju zelju da se zatvore u kucu i da im jedina preokupacija u zivotu bude igrica da bi postali "veterani" u njoj...Vecina populacije su "kežual" igraci koji hoce da se zabave a ne da zive igru...

Skyrime je dobra igra, mozes da se zabavis sasvim lepo i sto je najvaznije mozes da je igras koliko ti hoces - mozes da je predjes za par sati a mozes ida je igras nedeljama, a da je igra godine jeste...i one godine konkurenciju nema...

Zavisi. Ako ti je najbitnije da imaš veliki svet da se šetkaš po njemu, onda ok, Skyrim jeste odličan. Mene je smorio jer ima dosadne questove, jako dosadne. Uvek ću radije da uzmem mali zaimljiviji i raznovrsniji svet, nego ogromni koji je ispunjen generičkim questovima ("idi tamo, pobij sve, vrati se").

Sto ti kazes zavisi...npr skyrime ima bas dosta razlicitih kvestova, gildova itd, e sad sta je nekom dosta...ja sam se bas fino zabavio i imao kvalitetnih 60ak sati igranja...

Ma sve je to lepo kad ti imas 12-13 godina...Ljudi nemaju zelju da se zatvore u kucu i da im jedina preokupacija u zivotu bude igrica da bi postali "veterani" u njoj...Vecina populacije su "kežual" igraci koji hoce da se zabave a ne da zive igru....

Zbog toga su igre sve vise i vise retardirane, bas zbog tih "casual" igraca.:smoke:

Vrh Dno