Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ako nisi znao Sediste:

• moze napred - nazad,
  • gore - dole,
  • i ugao se moze podesavati:rolleyes:
Mozda je ugao bas pogresan pa klizis na ruke.

Stigla apratura. Sa adapterom i podignutim guvernalom kao potpuno drugo biciko. Vozao sam po ravnom i daleko bolji osjecaj. Nisam probavao uz brdo.
Sa pomjerenim sicem unazad pun pogodak.

Meni je trenutno bajs kod servisera, bas kad ga preuzmem probacu da pomerim sediste u nazad da vidim da li cu da rasteretim ruke.

Gde si kupio adapter?

Iz BiH sam pa sam nasao na OLX neku radnju biciklističke opreme (olx = kupujem prodajem). 15e cijena. Zanimljivo sto u 5 radnji "uživo" niko nije imao kao da trazim ne znam sta

Ja licno vala kazem volan ali kod mene ovi sto se kao razumiju (a i po radnjama i sajtovima) svi govore guvernal, pa reko da se pravim pametan.... 😅

inace zna i od kormana da trnu sake, sve zavisi koliko dugo vozite, ali sirina kormana bi bila najbolja da je kao sirina ramena.
osim ako mtb koristitie za ono za sta je napravljen a to je za voznju po planini gde je bitnije da je korman sirok zbog bolje kontrole

zato recimo sada na mtb idu sve siri i siri kormani, ali to nije predvidjeno za road :)

NSFW

Pre neki dan odem u PB u Bulevaru na redovan servis, kažu još su u sezoni skijanja, pa da odem do Juge, tamo rade bicikle. Sednem na bajs juče, odem tamo, kaže lik nema mesta u magacinu, pa da dođem nekog radnog dana. Čisto da znate ako planirate servis.

Znam da su u Smederevu zvali tako a nisu znali sta je korman

Iz BiH sam pa sam nasao na OLX neku radnju biciklističke opreme (olx = kupujem prodajem). 15e cijena. Zanimljivo sto u 5 radnji "uživo" niko nije imao kao da trazim ne znam sta
Možeš li da slikaš kako je ispalo na kraju?

edit: jedno je kada skaces po njemu, a drugo kada odvalis menjacem o kamen neki, videcemo sta se desi onda :D

Poslednja izmena:

Prilozi

• IMG_20230213_154932.jpg
    IMG_20230213_154932.jpg
    113 KB · Pregleda: 70
  • IMG_20230201_153608.jpg
    IMG_20230201_153608.jpg
    289.2 KB · Pregleda: 75

Hiland Bicikl Dirt Jump HIS008BK-26 da li ima neko info da li je ovaj bajs pogodan za 195cm i 120kg?​

ima ga na akciji nekoj pa se razmisljam da uzmem

To je najjeftiniji mogući bicikl i pitaš da li je pogodan za nekog od 120kg.

Pogodan je za neko dete.

Ja bi rekao da taj Hiland nije pogodan ni zakoga, zaobici u sirokom luku. Pogotovo sto je ovo kao akcija, 49900 nije ni u ludilu, za 150e nesto polovno traziti je 5 puta bolja opcija.

Da ne ulazimo u priču o kvalitetu i finansijama

Što se tiče težine, bilo kakav ram, u kompletu sa odgovarajućim točkovima, može da podnese više nego što većina misli. Ram nikada nije problem za težinu jahača pri standardnoj upotrebi.
Za odgovarajuću visinu i dužinu udova, već, veličina rama je jako bitna. Za 195 i 26-cu, trebao bi XXL ram (nekom je XL ok, ali manje od toga nikako), npr

Ne treba se paliti na ful suspension bajseve u ovakvoj kategoriji. To je blagi užas. Bolje izabrati bez amortizera ili eventualno sa prednjim.

Ako baš gleda jeftino, ovako nešto, čaki niža cena.

Poslednja izmena:
Za te pare sa disk kočnicama... Bolje da prokomentariše neko ko se bolje razume od mene, ali ja za sebe to ne bih uzeo. A ja vozim bezbednu starudiju sa v-kočnicama čije je održavanje jeftino.

I mora menjas pakne non stop, imam kineza ne fali mu nista samo zamena lanca u startu je preporucljiva kmc z7 oko 800 din

Nazad
Vrh Dno