Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Trenutno koliko vidim nema nigde neki od tih sklopivih a da ima disk kočnice. Kraj sezone je (što se tiče uvoza kao da je nije ni bilo), pitanje je hoće li ih dobijati ove godine više
 
gledao sam taj link, practic 10 je pristojan, aluminijumski ram, diskovi, 20 inca tockovi, izrada mi deluje kvalitetna pogotovu za centralni zglob, malo skuplji ali umereno

rekao bih i ovako upotrebljiv kao neki bmx
 
Tempo link ti je crnogorski.
Znam, pa i napisao sam da ti neko donese odande (kupi tamo).
Neće ih zasigurno biti pre sledeće sezone, pitanje i tada. Razloge sam naveo.
Ili poruči odande ili se okreni alternativama. One čiste kineze lično bih zaobišao naširoko. Brzo ćeš shvatiti zašto ako kupiš neki.
 
Mehaničke disk kočnice baš i nisu neka prednost, mogu lako biti lošije od kvalitetnih v-brake. Dodatno, sa prenosom kakav dolazi na biciklu, nećeš se baš navoziti po brdima tako da nema opasnosti da dođe do pregrevanja na dugačkim nizbrdicama.
 
Ali u kombinaciji sa losim felnama i losim vbrake kocnicama, cak i te lose disk kocnice su mnogo bolje, iz prostog razloga sto bar nece cesati cim tocak ode u osmicu
 
Imali neko ovaj Xiomi Mi kompresor, cena mu je sada 3000 hiljade
To je kao neka akcija


1632873195927.png
 
Imali neko ovaj Xiomi Mi kompresor, cena mu je sada 3000 hiljade
To je kao neka akcija


Pogledajte prilog 319031
Imam ja, korisna spravica, mada je baterija bezveze. Iako je litijum, svaki put moram da planiram kada cu ga koristiti. Ja sam uzeo za precizno naduvavanje na bajsu. Napunim vece pre voznje i ujutru iskoristim, ali kada sam mislio da mogu da posle mesec dana upotrebim, bas sam se razocarao. Za auto nisam siguran da je korisno. Nije problem pritiska, na kolima 2.2bara je nista za njega (na bajsu pumpam na 7bara), ali kapacitet je mali jako. Za testiranje smo kod kolege doduvali i to je trajalo par minuta, a za praznu vidi na yt klipove.
Ako ti je ideja za gepek, preskoci, ispalice te
 
Potrebno mi je misljenje koliko otprilike vredi ovaj bajs, planiram da ga prodam ali ne znam koju cenu staviti i ne bih davao u bescenje preprodavcima. Sto se opreme tice, 9-faz, mehanuka full Shimano Diore, hidraulika Avid Juicy 5 (180mm rotori) , sic Selle Royal , vila Suntour Epicon. Uz bajs bi isla sva oprema sa slike ( dva budona, lanac, torbica, zadnje svetlo, pumpa, velika pumpa, wahoo bluetooth senzor brzine i kadence). Eventualno koja je realna cena bez opreme. Inace bajs je u tip top stanju, 2009 godiste ali jako dobro ocuvan sto se vidi i po farbi i laku, maltene bez ogrebotina i ima papire, nije niko zakukao za njim u Nemackoj ili Austriji.
 

Prilozi

  • IMG_20200509_153430.jpg
    IMG_20200509_153430.jpg
    968.6 KB · Pregleda: 81
To je Ghost? Model? 26", veličina rama? Vredi više negp što mu je vrednost u novcu. Samo što sada nije sezona za prodaju.
Baciš pogled na CB, nađeš neki sličan i vidiš kako se kreću cene.
 
Da , Ghost SE 2002 model, 26", L velicina. Inace drugi vlasnik, prvi kao da ga je drzao pod staklenim zvonom,lol.
 
Moze li se pitati za savjet ovde vezano za servis?neka moderatori uklone post ako smatraju da treba...ili ne pristoji ovde.
Ovako...
Slao sam bajs na veliki servis i dao finu cijenu za to,medjutim dobijem bajs nazad i primjetim da su konusi malo vise pretegli te oba tocka koce/zaustavljaju prerano,kocnice nisu bile nastelovane kako treba...i pored toga prasinari uopste nisu vraceni/nabijenu kako treba uz nablu moze se vidjeti OVDE (a prije toga bili normalno nabijeni),zovem ih kazu da vratim nazad,tako uradim i cekam ih blizu mjesec dana,dobijem opet bajs nazad ovaj put konusi fino namjesteni vrte fino,ali kocnice ovaj put jos gore nastelovane,celjusti se malte ne i ne micaju...tj jedna strana se uopste ne pomjera i opet prasinare ostavili ovakve kakvi su slike,i razlog toga kazu "Ti prasinari stoje tako kako stoje",po njihovom nisu mogli napraviti kako treba pa ajde kao...nece ni primjetiti necemo mu ni reci samo ce mu poslati nazad.Jos da napomenem na oba tocka i strane su prasinari takvi "razvaljeni" i kada se skinu tockovi sa rama prasinare mogu jos vise razmaknuti tako da ono....smisla nema uopste kako su uradili.

Sta da radim sada,ljudi mi bukvalno fine pare uzeli a vratili polu popravljen bajs....Paa moze koji savjet?Hvala :).
 
Najbolje što možeš je da nama kažeš gde da ne idemo.
 
Ako su vbrake kocnice razumem ih, niko nema vremena da se drnda sa njima pogotovo ako felna nije potpuno centrirana
 
Čuj nema vremena da našteluje jer felna nije nacentrirana ali ok je da se naplati. Ima smisla
 
Ima, jer sve zavisi sta je platio. Vbrake jednostavno ne moze da se namesti da radi ako felna nije ravna.
 
i to se moze naglasiti prilikom preuzimanja.
Plus, ako je radio veliki servis, centriranje spada pod isti.
 
Single pivot su kocnice (drumas je),veliki servis znaci spada centriranje i tockova i kocnica.
Da nisu imali vremena da naprave kako treba,ili eventualno da obavjeste ako nesto ne moze da se uradi,treba dodatno,ili zamjeniti neki novi dio pored servisa...mislim da su ga imali i previse....Znaci veliki servis cekao jedno 17-18 dana dok urade,i drugi put sad kad sam slao cekao ih 23 dana (samo da namjeste kocnice,prasinare,i konuse)....
Kome jos pase da mu se uzme fin novac,a dobije...da nekazem sta od usluge.
Znaci cekas mjesec dana skoro kako bi ti neko uzeo pare za ne uradjen posao 😂😂.
Sad ne znam oce li to pomoci ikome ako otkrijem ko su posto su iz Bosne,ali M Bike Shop Tuzla...
 
..puce mi sajla od prednjeg menjaca :) prakticno se iscupala iz rucice. Jel tu mora nova sajla i koliko inace kosta servis?
 
Ako se u shifteru nista nije ostetilo onda proteras novu sajlu. Sajla na kraju tj početku ima ono zadebljanje, ako se iscupalo stime mozda je nesto unutra puklo. Podesavanje menjaca je oko 200 dinara u NS-u.
 
IMG_20211008_225037584.jpg

Kontam da je sajla jedno 150 200 i ruke 250..
 
Pozdrav svima,
treba mi preporuka za bajs domaće proizvodnje do 50k din, veličina L, pretežno gradska vožnja, rekreativno, bez off road vožnje (ev po zemljanim stazama), poželjno sa diskovima. Gledam ovaj ali mislim da je prevelik za mojih 185cm, pošto im je ostao samo XXL.


Ako imate neki predlog (Polar, Capriolo itd) od domaćih, bio bih zahvalan. Planiram isključivo nov zbog kupovine na odloženo i ove subvencije preko grada Beograda.
 
Našao si kada da kupuješ. Pogledaj vreme napolje :)
(Sori, morao sam, ne mislim da vređam)
...
Inače, cene u prodavnicama su prenaduvane, dodatna oprema nikakva, te subvencije su smešne, a što se tiče rata ... nemam šta da komentarišem.
Za duplo manje para, kupićeš duplo bolji bajs na cb-u.
P.S. Koliko mi je poznato, to sa subvencijama je gotovo (planulo).
 
Hvala na odg, supruga kupuje meni oktobarcu za rođendan, hoće na odloženo i i već je dobila subvenciju. A što se vremena tiče, to mi ništa ne znači, kao klinac sam rado izlazio na -10 i vozio MTB po beogradskim snegovima :) Zato i jurim neki treking, da mu nabacim blatobrane i da pičim. Ako ne nađem ništa novo, pošto je kraj sezone, videću i taj cb, mada mi dosta liči na polovne automobile, dosta je preprodavaca, a ja se nešto i ne razumem u današnju ponudu bajseva i opreme, ne znam da ocenim da li nešto vredi ili ne. Dok sam aktivno vozio, diskovi nisu ni postojali na biciklama :)
 
Ne bih se složio sa komšom Bokijem vezano za "duplo bolje na cb" jer su i tamo potpuno podivljali sa cenama... Otprilike užasno vreme za kupovinu bilo gde, mada ako ste već obezbedili subvencije, rate i ostalo, kupi šta ti se uklapa u budžet, da je adekvatne veličine za tebe i da ti se sviđa na oko jer sve ostalo je manje više marginalno kada se kupuje bajs u prodavnici kod nas :(
 
Ko ima ograničen budzet i ne planira da ulaze odmah u bicikl novo je novo. Polovni bicikli dodju sa istrošenim paknama, izraubovanim kasetama i lancima.
 
Pa još i treking...

Ima na CB-u novih bajseva sa jednostavnijom opremom. Okačio sam ne tako davno par linkova.... nisam proveravao jesu li se prodali.
Za ~250-260€ možeš samo da sanjaš Ghost ili nešto slično kod nas.
Edit: prodata oba bajsa od kojih je jedan bio i jeftiniji od ovih cifara.

Pokretaču diskusije preporučio bih Capriolo roadster ako je ograničen budžetom i ostaje pri zahtevu.
Polar i cross su skuplji.
P.S: Za keš može da se dobije 8.000 niža cena nego što je zvanično u prodavnici ... ali psssst

Edit:
na prvu loptu na cb-u ima Polar za 28k din, star dva meseca, Kross za 270, ima Scott za 280€ sa mnogo boljom opremom, Ghost square za 300... itd
 
Poslednja izmena:
sta bih od monti bajkova mogao da pogledam za 250 +/- 50 evra

od nekih zahteva je aluminijumski ram, diskovi, samo prednji amortizer, i da je ram lep na oko

za taj budzet jel bolje nov ili polovan? ima mnostvo brendova i modela, tesko snaci se

ne bih vozio po blatu, mozda bih kasnije stavio uze slik gume za manji otpor po asfaltu
 
I zasto onda uopste gledas mountin? Trek ili hibrid za asfalt i odmah sa uzim gumama.
 
Nazad
Vrh Dno