Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Gde može da se nađe ovako nešto kod nas?

po oglasima sam nalazio samo starije x11 modele

U planetbajku je bilo, a ako nemaju odes u radnju i nadjes radnika koji je dovoljno raspolozen da naruci od dobavljača. Pričam za Shimano, sram nemoj uzimati ako ne zelis da imas problema da nadjes ista od delova.

Meni su u risu i pb narucili delove iako ih nije bilo na stanju na sajtu. Mada ne mora da znači da ih i dobavljač ima jer poslednje dve godine uvoz je mizeran

za Shimano Planetbike najbolje, za Sram Ris cycling

e da, posto ne moze edit :)

Shimano tesko da ces uspeti kupiti sa stranih sajtova (osim ebay), kontam da zbog toga sto je planetbike generalni distributer za Srbiju i imaju neki deal. gde god sam gledao bilo koji njihov proizvod je not shippable to Serbia

Je l' uzimao nekoi naočare na KP? Zanimaju me neki Oakley modeli koji su solidno jeftiniji nego u Planet Bike, ali ne znam da li su u pitanju originali. Prodavci deluju pouzdano, doduše.

Koji tačno model? Koliko je to solidno jeftinije?
One koje mene zanimaju, Sutro model vidim da je na KP identična cena kao i u planetu (gde su svakako preskupe).

Je l' uzimao nekoi naočare na KP? Zanimaju me neki Oakley modeli koji su solidno jeftiniji nego u Planet Bike, ali ne znam da li su u pitanju originali. Prodavci deluju pouzdano, doduše.
to nisu original, kopije sa aliexpressa

original oakley je oko 20k din (prism stakla)

Shimano tesko da ces uspeti kupiti sa stranih sajtova (osim ebay), kontam da zbog toga sto je planetbike generalni distributer za Srbiju i imaju neki deal. gde god sam gledao bilo koji njihov proizvod je not shippable to Serbia
Vec neko vreme PB nije uvoznik za shimano...
nego neka bratska firma iz KS (eurotrade) pa se malo i popravila dostupnost i cena shimano delova, ali su stavili veto na uvoz od preko.

Poslednja izmena:
PB nije uvoznik ali jeste distributer. Uvoznik je sbm eurotrade, oni su uvoznici za balkan, inace su neki Grci u pitanju i mi im dodjemo kao poslednja rupa na sviralu

i odes na bike24.com i imas sve mnogo jeftinije... ali dzaba... crveni se :)

😁 PB nije uvoznik ali jeste distributer. Uvoznik je sbm eurotrade, oni su uvoznici za balkan, inace su neki Grci u pitanju i mi im dodjemo kao poslednja rupa na sviralu
Sta podrazumevas pod distributer?

od kad je eurotrade uvoznik, shimano imas da kupis gde hoces ne samo u PB radnjama,
bukvalno svaki mali online shop nudi i shimano delove i cene su u rangu EU cena.

Slobodan sam da kazem da uslovno receno stanje nikad nije bilo bolje (i ako je vecinom bilo ocajno😁)

I fala bogu da PB nije uvoznik, nikad nista nisu imali!

imas gore :D

Pa ne znam ali jedino pb ima da udjes u radnji i da imaju deore xt Slx deo na stanju u radnji. Fanatic, i ovi drugi ako nadjes nesto preko altusa budes sretan

Koliko je dovoljno da bude jako prednje svijetlo? Vidim da ih ima od 100 do 1000 i kusur lumena. Meni treba za grad/djelove grada koji su u principu nekako osvijetljeni, teško da ću ići negdje gdje je mrkli mrak. Ne znam je li onda 400 lm OK?

Daj neki link bakara :)
zaboravio sam sta je pitao u zaru diskusije :)

LM, posto je domaci distributer dobio i ekskluzivno pravo a posto kod njega ga nema na lageru
ja bi se njima prvo obratio i zatrazio informaciju kada ide sledeci kontigent i porucio, posto imaju sada vrlo dobre cene i prakticno se ne isplati donositi od preko.

I ako sada imamo EU cene i dalje smo sirotinjsko trziste koje nema finansijskih kapaciteta da proguta vecu kolicinu robe pa je ponuda vise u low budget segmentu.

Shimano ima sasvim ok cene kod nas. Jesu malo skuplji ali ako se uzme da se kupi odmah, ne placas postarinu i carinu razlika je zanemarljiva. Ali npr na neke egzoticnije marke ako ih i nadjete e tu je dranje. Ja bi voleo da postoji bar jedna radnja u gradu gde moze da se uzme npr neki raceface (ili koji god drugi brend) deo a da nije duplo skuplji nego napolju, tržište postoji za tako nesto ne znam zasto nema

Npr. ove XL su 11.000 na KP https://novi.kupujemprodajem.com/as...olbrook-prizm-suncane-naocare/oglas/117403493

A drugi XL modeli na PB koštaju po 21.000
To što su u Planetu napaprili nema veze, ovo mi je sasvim moguće i realno na KP da su originalne naočare, preko su slične cene, taj isti model samo sa tungsten bojom stakala je 109 eur a sa plavim sapphire staklima 84 eur.
I ove Sutro pizm što ja hoću su 100 eur preko, a u planetu preko 140.

Spezialized Stumpjumper.
Nisam uopste ljubitelj bajkova ali ovaj kolegin je jako zabavan za voznju. Doduse i cena je zabavna...

IMG-20210703-WA0001.jpg

u koji servis na novom beogradu/zemunu da odnesem bajs da mi isprave felnu i generalno da ga pregledaju a da me ne oderu ?
Hvala

U NS-u su svugde cene manje više iste za servis, tako da sumnjam da ima tih koji deru u bg-u. Centriranje točka je oko 900 dinara

Posle tri rastavljanja celog bicikla, nisam mogao da rešim vrlo čudno kliktanje kada bi se oslonio na kurble. Čak i kada bi stisnuo obe kočnice i pomerao bicikl napred nazad kliktalo bi. Na kraju sam rekao ram je pukao negde iako mi je to bilo čudno, jedino to ostaje da je u pitanju. Na kraju je ispalo da sam suvise zategao quick realease, pre neki dan sam probušio gumu i slabije sam zategao i odmah je nestalo. 😨😨 Nigde na youtubetu nisam našao da iko spominje da to može da izaziva kliktanje pa eto možda nekom nekada pomogne.

Ovo je jedini klip na celom internetu koji odgovara mom problemu, koji mi je iskočio u plejlisti na yt nakon sto sam resio problem, tako se culo i kod mene. I tamo je neki u komentarima napisao da pogleda qr.

Poslednja izmena:
to je bas totalno personal, ja koristim ove

Ovo su najdugotrajnije ručke koje sam imao. Bilo ih je u fanatiku.

Ima i ovde manjih servisa koji sigurno manje naplaćuju. Ali ako odneses bicikl u bilo koji servis sa "izlogom" toliko košta

Ovo su najdugotrajnije ručke koje sam imao. Bilo ih je u fanatiku.

Ja koristim slične, samo dosta jeftinije, kapiram i srazmerno nekvalitetnije:

I odlične su mi, ne mrdaju već dve godine.

Pre neki dan uzeh i rukavice - https://planetbike.rs/biciklizam/odeca-i-obuca/rukavice/rukavice-scott-essential-gel-sf.html

A dobre su im i naočare, kupio sam ove - https://planetbike.rs/zimski-sporto...e-oakley-holbrook-matte-black-prizm-grey.html

XL modeli su za oko 4-5 hiljada jeftiniji nego u radnji sa naočarima koja se nalazi pored MekDonaldsa.

Vrh Dno