Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Kupio sam hollowtech ključ u pb za 3000 (weldtite je) i super je samo što on ne može da skine moju xt patronu a bratovu deore može jer xt je uža, tj. šolje su manje ispupčene, nisam ni razmišljao o tome, sada ću morati da kupujem deore patrone. Izem ti milion standarda
 
Hvala. Koja glupost za sada cu kupiti deore novu a videcu posle, ovu staru cu nekako skinuti ili francuskim kljucem ili klještima.
 
Jel vozio neko od vas?
Treba mi grupna fotka u dobroj rezoluciji.
 
Ja sam za prednje uzeo SolarStorm X2 kopiju pre par godina, ako je za baš noćnu vožnju svaka preporuka. Ima oko 1000 lumena i mislim da i dalje za tu cenu nema bolje varijante.
 
Kopija (originale ovde teško da možeš da nabaviš, ako ih i bilo gde u svetu više uopšte ima), od tog lika sam i ja uzeo. Ima raznih kopija, ove koje prodaje ovaj lik su OK, bar sam ja i još par njih uzeli i nije bilo problema.

BTW, na slikama se ne vidi, ali lampa ima eksternu bateriju koja se kači na ram.
 
treba jako za nocnu voznju ili za saobracaj?

Knog su kvalitetna svetla
 
Radije ne bih bilo kakve kopije, dajte preporuku za nešto drugo.
Ok su kvaliteta lampe tog lika iz Kragujevca. Lampe uzima iz kine i pravi sam baterije ako se ne varam. Naravno, battery pack je odvojen i za 4k dolaze 4 ćelije 18650. Na minimumu izvlači iznad 7-8h glad, lepo radi i pregled istrošenosti baterije, ne kao kod moje fejk Solarstorm skoro uvek na jednoj crtici, čak i kad joj staviš kvalitetne baterije. :)

Za taj novac i osvetljavanje puta (za šumu tu i tamo - snop je relativno uzan) kod nas ne verujem da ima bolje.
 
Kupio sam ćeri prvu veću biciklu pe neki dan pa mi je palo na pamet da bih mogao i ja da sednem na biciklu posle 20 godina da joj malo pravim društvo. Problem je što nemam ideju šta da uzmem. Google mi je pomogao da razjasnim kategorizaciju Shimano opreme. 90% vožnje će biti asfalt, ali ne bih išao na neki "drumaš" - znači udobnost pre svega. Možda se nekad prevarim i da odem do kancelarije biciklom kad prođe ova korona...
Pogledao sam malo oglase na KP (pre svega Kragujevac - jer ne bi da kupujem biciklu bez probe) i za oko mi je zapao ovaj bicikl (mada mislim da je realno daleko iznad mojih amaterskih potreba...):
Molim iskusnije i pametnije od mene da mi kažu da li ovaj bicikl vredi ovih para?
Za ovaj mi je Gogle rekao da je bio dobra kupovina u 2020., iako vidim da je velika razlika u kvalitetu komponenti (SLX vs Altus), mada meni to realno kao amateru verovatno ništa ne znači. Plus nemam ideju kolko su ovi "lošiji" sistemi usavršeni sa godinama - tipa da li je novi Altus bolji od 5 godina starog Deore sistema?
Da i najbitniji podatak ja sam 188cm 98kg zbog dimenzija bicikla.
Hvala unapred na svim sugestijama
 
Treba ti XL ram, ja sam 187 i XL je bas kako treba sa (trenutno) 27.5 tockovima, toliko sto se mene tice :D

Za ostalo ce iskusni
 
Ihaj, baš si ih odmerio. Mislim, tvoj je novac, ako imaš volju da potrošiš toliko...
Evo npr nešto mnogo pristupačnije
ili
a objektivno, više ti ne treba.
 
Poslednja izmena:
Ihaj, baš si ih odmerio. Mislim, tvoj je novac, ako imaš volju da potrošiš toliko...
Evo npr nešto mnogo pristupačnije
ili
a objektivno, više ti ne treba.

Novac nije problem. Pokušavam samo da se suzdržim da ne preteram jer sam svestan da šta god da uzmem biće i više nego odlično za mene i moje potrebe - zato sam i rešio da uzme polovno iako u životu nikad nisam kupio polovno "vozilo". Kod ove dve bicikle mi se dopalo što su praktično nove (vizuelno),tj, nema ogrebotina i ulubljenja (bar koliko se vidi na slikama). Gledao sam i ove jeftinije modele po oglasima ali su sve "izudarane" i to me strašno odbija. Takođe dopada mi se i ova fora sa sakrivenim kablovima u ramu... ko kad žena kupuje auto pa prvo pita koje je boje... :D
Video sam još par interesantnih oglasa - dopadaju mi se ova integrisana svetla sa dinamom, a i ovaj nosač pozadi može da bude koristan:
 
Ako ti novac nije problem nadji Cannondale bad boy to ti je verovatno jedan od najboljih bajseva za to što tebi treba.
Takodje specialized sirrus I ostali modeli.
 
Cannondale Bad Boy mi je bio prvi pik, ali nov nema kod nas da se kupi a ovi što sam našao na oglasima su stari po 5+ godina i dosta "uništeni".
Specialized Sirrus nemam ideju šta je, sad ću da se informišem. Hvala na sugestiji. :D

Edit:
Auuu ovo je rupa bez dna ko mehaničke tastature... ovaj Specialized nudi bicikle do 20k $...
 
Jos ako si audiofil...
 
Jel ima neko iskustva sa ovim belt prenosom umesto lančanika? Jel to bolja opcija ili...?
Ili ovako nešto pošto mi je Jagodina blizu:
 
Poslednja izmena:
Ja bi izbegavao te internal gear hub-ove. Ne zato sto su loši, vec ako se nešto pokvari to niko nece da pipa a novi su jako skupi.
 
+1.
generalno imaju neke prednosti, ali su vrlo specificni i sta ako... Cak su i ramovi drugaciji.
 
Ufff...a baš mi je interesantan ovaj sistem sa belt-om. Hvala za upozorenje, logično je da to kod nas niko neće da popravlja... Nisam ni razmišljao da može da se pokvari...

Što više gledam to sam neodlučniji...
 
Naravno da se kvari. I kada se pokvari kada bilo gde na svetu odneses u servis svi odjednom moraju tetki po lek. Ima ih razlicitih kvaliteta naravno da rolof od 1500 eura se redje kvari od nexus-alfine koji su ispod 400 eura
 
Nazad
Vrh Dno