Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

On ga ceni na fiksnih 300 evra. Tvrdi i da su svi bajsevi u odličnom mehaničkom stanju.
Ja ne bi uzimao, na prvoj slici tu gde vila ulazi u ram, jedno 3cm iznad na ramu se vidi oštećenje od bužira, kako je bajs vožen bužir je tu grebao i oštetio boju. Ja sam 10 godina vozio Cube bajs i na tom mestu je imao samo oštećenje laka, do boje nije došlo, nisam prelazio desetine kilometara dnevno ali opet mi nije jasno kako je ovako oštetio ram, u prevodu ovaj je prešao doooooosta km.
Ne vidi se lepo ali i ja bi rekao (ovo što je mirza) pomenuo, prednja felna je za disk a zadnja za vbrejk, u prevodu nisu iste, možda je sitničarenje ali ako si zaljubljenik u bajseve ovo ne bi uradio, ako su ti bajsevi biznis takođe to ne bi uradio sem ako fušerišeš.
Slike su jako loše pa ne može da se vidi ali se meni čini da na bajsu ima futrola za zamku a nema zamke, ja kad tako nešto vidim zaključim da je bajs kraden jer tu vrstu futrole ima jedna ABUS prilično skupa zamka, da si platio zamku recimo 80-100€ i prodaješ bajs ali kažeš "zamku ću da zadržim" da li bi sa bajsom prodao i futrolu od te zamke!?
Jos jedno pitanje oko nosaca bicikala na 5-im vratima...Da li on moze da se ostavi na autu ili ga treba skidati svaki put kada se vratimo iz voznje?

Čista logika:
- ako vrata mogu da se otvaraju dok je nosač montiran
- ako vrata ne mogu da se otvaraju dok je nosač montiran ali nemaš ni potrebe da ih otvaraš jer sve što imaš pozadi možeš da dohvatiš upotrebom 3ćih i 4tih vrata
- ako parkiraš auto u garaži (ako je garaža dovoljno dugačka) ili ga parkiraš u dvorištu
- ako parkiraš na parkingu a nosač ima neku vrstu zaštite od krađe ili te nije briga ako ga neko ukrade
= ne mora da se skida.
 
Poslednja izmena:
Taj treking izgleda odlično očuvan i ne preterano skup.

Kakva su ova 2 bianchija, via nirone mi je mali, a ovaj drugi skup - zanima me generalno, kakvi su. Impulso je 57cm, to bi bilo ok za 185 cm?
Pogledajte prilog 285230

Klepite me po ušima ako gledam u pogrešnom pravcu :) Kao što rekoh uvek sam voleo drumaše ali nisam siguran da razmišljam ispravno...

Vidim da ima nekih sa 3x9 - a ima i sa 1x11 i sa 2x n.
Za N.Beograd, Beograd ali ne i Avalu - šta gledati.
 
Više brzina u krajnjem zbiru
 
Čitao sam ovde po forumu da iskusniji vozači preferiraju 1-max2 lančanika napred...
I još 1 pitanje - shimano 105 je u kom rangu sa deore opremom, lx, xt...?
 
Manje više stvar naklonosti. Moderni prenosi, 2x kao neki optimum.
Poređenja ovako;
 
Poslednja izmena:
Lep cube ali ram nije veliki koliko mogu da ocenim (spram točkova)

Slike u stiki...phe. Menja se sa godinama, ove sam usnimio još 2017-e. Možda bi trebalo da se potraže svežije.
 
A cena za cube?
 
Uf, nisam siguran za drumaše, valjda bolje drže cenu od mauntija.
Hmmm, ako je tada koštao oko hiljadarke, i poreklo OK, realno bi bilo oko 300... nađoh oglas istina stariji u inozemstvu

Hvale ga kao jako dobar model.
 
A bre niški ti me samo sabotiraš :D
Imam identičan model... Cube inače pravi malo "nabijene" ramove, ovo nije deklarisano kao mali ram, štaviše ako nije 58, 56 je sigurno, reko bih po headtube. Evo ti slika istog bajsa koji imam i koji je 58. Ja sam 190cm visok i to je moja veličina ali kažem malo su kraći Cube ramovi pa kada se ukopčam mogu da zakačim sprintericom prednji točak kada okrenem volan. Specialized 58 koji sam probao je duži i nisam mogo da zakačim točak.
E sad malo o bajsu i ceni koju mi Boki šikanira :D Ja sam ga platio 450e prošle god I mislim da sam veoma dobro prošao. 105ticu, fulcrum točkove i generalno dobar bajs za te pare i u takvom stanju nije bilo sile da nađem a tražio sam dugo. Od tada (Avgust) do sad sam prešao oko 4500km i prezadovoljan sam. Jedino sam odmah sedište zamenio jer je bilo neko specialized teško kao tuč i široko, kao za neki trekking bajs. Stavio fizik antares i to je prava stvar.
Ne znam Jakšo koliko cene taj bajs ali kod njega je veoma dobra geometrija za početnike jer si solidno uspravljen u odnosu na klasične trkačke geometrije. Ova je endurance geometrija.

20200323_140315.jpg

Apropo brzina.. Za drumaša naravno najbolje 2x11. 105 grupa koja je 2x11 nije skupa a radi savršeno. Naravno kompakt pogon i 11-32 kaseta (početnički), možeš da izađeš gde hoćeš..
1x napred nisu drumaši već graveli mahom.
105 grupa je pandan Deore kod mtb.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Naravno, piše 58. Dobro, realno, 600 je puno, ja sam imao ponudu da ga sutradan po kupovini prodam za 500 ali nisam hteo. Mislim da je od 400 do 500e dobra cena za ovaj bajs, ako je zaista u dobrom stanju.
Lanac je kod mene bio dobar ali sam ga posle oko 3000km već istego pa sam skoro zamenio. Ležajevi u osovinama su ok ali kako sam prešao već ovoliko km a težak sam, to bih zamenio u neko skorije vreme kad me ne mrzi.
Moj savet ti je i da ako kupuješ neki bajs sa ovakvim točkovima (fulcrum, mavic pogotovo) da gledaš i da nabaviš poneku rezervnu žicu jer kod nas u prodavnici to da kupiš je nemoguća misija...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Ja se vodim pravilom da ako zakačujem patikom prednji točak, bajs mi je mali. ( :

Onaj gore Cube baš mali deluje, 58 nije sigurno, ne verujem ni da je 56, pre 54. 56 bi trebalo da bude negde u nivou točka, ovo je niže.
 
A jel bi ocenio ovaj sa moje slike kao 58?

Edit :
Inače slažem se sa tim rezonovanjem za veličinu bajsa ali zaista mi ne smeta, u vožnji nema šanse da zakačim točak jer nikada ne okrećem volan toliko. To samo neko blesavo manevrisanje po gradu pa onda vodim računa :)
Probao sam bio Scott xxl, mislim da je bio 61 ili 62 ne sećam se, to je bilo ooogromno, ne bih mogao udobno da vozim taj ram.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Ne, 56 pre, ali, kad malo bolje pogledam, deluje kao da sedalna cev posle gornje cevi ide malo više naviše nego uobičajeno pa možda zato.
 
Poslednja izmena:
Kakav je bianchi?
 
Danas sam išao opet da pogledam i tražio sam da ga snese sa tog tavana da ga probam. Potom sam ga krpom obrisao koliko toliko da ne izgleda katastrofa dok je on naduvao gume. Potom sam ga po ulici vozao jedno 10-ak minuta. Bar po onome što sam probao bajs je dobar. Cimao sam šiftere non stop ni jednom se nije desilo da su preskočili. Nigde se ništa ne čuje da zuji ili bruji. Jedino je prednji najveći zupčanik malko zapinjao i za nijansu teže prebacivao na njega. Nakon što je zateguno malo to ni tu nije bilo problema. Menjači i napred i nazad su SLX, šifteri i kočnice Deore, Suntour viljuška, Selle Royal Viper sic, Schwalbe Marathon Plus Tour gume deluju dosta dobro očuvane, šuplji Shimano pogon. Ali (nije Muhamed :D), bajs deluje da je vožen i da se o njemu nije vodila ama baš trunka pažnje jer na svakom mestu je malo okrnjen, zagreban. Tu gde je lanac taj deo rama ima baš veliku ogrebotinu sa gornje strane, pojma nemam od čega (nemam na slikama jer sam mislio samo da je umazano, posle kad sam uzeo da dodatno očistim bajs skontam da je oderotina). Ručice na kormanu su malo ružnjikave, prljave i vidi se korištene. Kočnice koliko sam mogao da zavirim i pogledam su isto malo otanjile. Kontam kad bi se oprao bajs da bi dosta lepše izgledao. Što se cene tiče ne mrda od 300 evra. Kaže i da je bajs možda godinu-dve star i da se po oglasima prodaje i za više para, u šta baš nisam siguran, ali opet, ne razumem se. Tako da sam skupljao što više informacija i utisaka. Evo i slika da pogledate.

https://prnt.sc/sii3gc
https://prnt.sc/sii4dz
https://prnt.sc/sii4r2
https://prnt.sc/sii509
https://prnt.sc/sii5lb
https://prnt.sc/sii5wp
https://prnt.sc/sii66f
https://prnt.sc/sii6gc
https://prnt.sc/sii6o2
https://prnt.sc/sii6xr
https://prnt.sc/sii7cg
https://prnt.sc/sii7ls
https://prnt.sc/sii7tt
https://prnt.sc/sii83v
https://prnt.sc/sii8d7
https://prnt.sc/sii8ka
https://prnt.sc/sii8ym
https://prnt.sc/sii98e
https://prnt.sc/sii9io
 
Kakav je bianchi?
Dobar je, ali šta više dobijaš u odnosu na Cube? Za 670e, ako nategneš još 100e već imaš karbonce. Ima klasičnu geometriju i sigurno je duži od cubeta iste veličine (ovaj moj konkretno) Treba da odmah menjaš traku volana, sedište mi ne deluje nešto predobro ali to je previše individualno pa ne uzimam u obzir. Nazovi mana kod njega bi mi bila i shimano točkovi, tačnije njihove nable koje su konus kuglica sistem... Lično to ne volim i nemam na poslednjih 6,7 bajseva koje sam imao. Uvek sam radije za zatvorene ležajeve. Estetski opet individualno, ne zato što imam isti, ali Cube mi je lepši :)
E za varove već skidam kapu, Bianchi izgleda kao da je od karbona :)

Edit:
E da, na Bianchiju takođe nemaš baš 105 pogon već tzv "series 500". Isti đavo ali vidiš razliku? Cube ima ovaj daleko lepši lančanik koji zapravo pripada 105 grupi a na Bianchiju je to u stvari oem pogon, doduše lančanik je dosta jeftiniji pa je kod zamene to isplativija varijanta.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Hvala ti.
Bianchi mi služi da "challenge"-ujem cenu cube-a. Džaba sve za sad jer nemam veličinu cubea.
 
A koja ti zapravo veličina treba? 56 ili 58? Tj L ili XL?

Giant od istog prodavca mi je bruka dobar ali mali ram.. :(

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Sa 6"1' odnosno 183-185cm zavisi od proizvodjača. Ako je Cube 54cm eliminišem ga. Ako je 56 ili 58, probam ga.
 
54 nikako, 56 će ti biti kao meni 58 :) 58 će ti biti dobar sigurno. Ja ga tako cenim..
Za 58 eventualno malo kraća lula.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
300€ sam ja platio moj Specialized mtb, 27.5, star godinu i malo preko dana, od vlasnika koji ga je kupio u prodavnici, Deore oprema. I još dobio gratis držač, bidon, Ketai svetlo...poslao i brzinomer koji su maznuli majmuni iz brze pošte.
Samo je čovek bio maximalno korektan i realan, što kod preprodavaca na cb-u ne postoje kao pojmovi.
 
Poslednja izmena:
54 nikako, 56 će ti biti kao meni 58 :) 58 će ti biti dobar sigurno. Ja ga tako cenim..
Za 58 eventualno malo kraća lula.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Bajs je 53 cm, i tu se priča završava. Hvala svima.

viber_image_2020-05-17_20-48-13.jpg
 
Poslednja izmena:
Haha nikad ne bih reko po slici :)


Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Lepo ja rekoh da mi izgleda malo, spram točkova.
 
Svaka čast nema šta :)
Što se cene tiče, nije za porediti sa mtb, mada si ti svakako izuzetno dobro prošao sa specializedom.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno