Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Klana
Tačnije, od Breze preko Klane do Studene. Vožnja iz Kastva se nastavlja. Predivna okolina, predivno mestašce, uživanje u vožnji. Nažalost, većinom se nastavlja i uspon (čak i do 610 m, sa 480 u Brezi). Ipak, predeli su stvarno za čisto uživanje. Jedna od najlepših vožnji na kojima sam bio. Mir, tišina, malo saobraćaja, divota. Jedini problem je temperaturna razlika. Na jutarnjem polasku, u Rijeci, bilo je već 30 stepeni, kasnije i više. U Klani me sačekalo malo neprijatnih 18. Ipak, nije pokvarilo utisak, nije dugo ni trajalo, a kasnije sam se zagrejao.

U sledećem filmu sav taj uspon konačno dolazi na naplatu kad krenem nazad u Kastav. Do tada, uživajte u laganoj vožnji.

ovaj mi je omiljen .... posto u M.Dragi letujem vec godinama, inache keva mi je iz Rijeke ....
Eto, kažem ja da Riječana ima svuda. :).
Postavio sam nedavno i obilazak Mošćenica, snimljeno letos. Uz dalju vožnju posle do Medveje.
Za Rijeku ima već nekoliko filmova, a uskoro stiže još. Biće pokriven dobar deo grada, pa može i keva da uživa.

Ja vozim jeftine CST traveller city classic i nisam primetio neku posebnu razliku izmedju mokrog i suvog asfalta, hocu da kazem, drze dobro i kad pada kisa. Pritom su trajne, presao sam sa njima 5-6k km i ne primecujem da su uopste potrosene.

Poslednja izmena:
Ma, malo i pretjerujem. Najviše me nervira kad po mokrom asfaltu moram sa asfalta preko ivičnjaka da se popnem. Ispod 45 ugla ne smijem ni pokušati. Kwick imaju krampončiće sa strane i u takvim slučajevima su me uvjek izvlačili:).

Studena - Kastav
Svi sređuju bajkove i gledaju oglase, al' izgleda da niko ne vozi... Onda ja da nastavim sa vožnjama od letos, tamo gde sam stao. Dakle, iz Studene nazad za Kastav. Drugim putem, naravno. :) Vožnja nije baš tako spektakularna kao što je neko možda naslutio, ali put jeste. Tačnije, ima potencijala za odličnu vožnju i odličan spust, samo ako imate malo više snage. Ovo je bilo na samom kraju avanture od sveukupno 5 sati i to posle 3 sata pentranja i pentranja. Šta je tu je. Definitivno odlična vožnja, uz neke standardno čudne detalje. A ovoga puta, možete i da podržite lokalno stanovništvo u pokušaju da se izbore sa problemom koji svima nama može da zakuca na vrata - otvaranje deponije ("odlagališta otpada") u komšiluku. Na jednoj od najlepših lokacija. Uz smrad za koji lokalci kažu da je nepodnošljiv, a širi se uglavnom kasno popodne i predveče, kada se đubre dobro isprži na suncu. Svi moji komentari su u filmu. :D

U narednom filmu još malo pentranja i još malo offroad vožnje, potom još fantastičnih spustova, a onda ciklus Trst.
Stvari definitivno postaju sve bolje i bolje. Bilo da ste ljubitelj prirode, razgledanja gradova ili offroad vožnje. Možda dobijete i neku ideju ili motivaciju za novu sezonu.

Mislim da bog ima smisao za humor. Već četvrti-peti put ove zime odem ja pre podne do faksa ili grada, zažalim što sam obukao debelu jaknu, nebo vedro, još ugledam par bicikista na ulici, u povratku sav srećan mislim, sad ću da izvadim bajs iz podruma i opletem jednu, ali samo što dođem kući i ručam, na nebu sivi oblaci i ladan vetar duva. :)

^ Ni meni se ne da nikako. Bajs mi od početka zime spakovan. Sutra turam novu bateriju u ciklokompjuter i krećem sezonu, definitivno!

Ja za 7 dana skoro 40km :d :) Po malo..

Ja se danas zapljunuo, prvi put ove godine. 21.2km, 54 minuta. Noge drže odlično, samo pluća izdaju. S obzirom da mi je ovo prva vožnja posle 3 meseca pauze, ja sam zadovoljan.

mene uvati ovaj smrdljivi grip, svako jutro sunce, a ja ne mogu da mrdnem. al' bar mi pojede svu mast koju bi/sam nabacio preko zime, pa neću morati s tim da se cimam. dobre strane gripa! :d

Moram i ja neki grip da nabacim, ako već lakše skida kilograme nego bicikl. :p

Danas Adi(ranje) ~50km, a ove godine ravno 397km.

Poslednja izmena:
mene uvati ovaj smrdljivi grip, svako jutro sunce, a ja ne mogu da mrdnem. al' bar mi pojede svu mast koju bi/sam nabacio preko zime, pa neću morati s tim da se cimam. dobre strane gripa! :d
E vidis, ja vec skoro 2 meseca ne vozim i necu jos bar 2 meseca voziti, a svaki dan bih izasao, nije mi problem bio ni po snegu... Al *** sta da se radi, proci ce i grip ;)

GoPro Hero4 krajem godine?
Trenutno GoPro nudi Hero3 kameru i to u tri izdanja - White, Silver i Black. Suštinski je White = Hero1+wifi, Silver = Hero2+wifi, a tek je Black pravi novitet i napredak. Sve kamere koriste Ambarella familiju procesora i od njih najviše zavise mogućnosti samih kamera. White i Silver modeli koirste procesor A5, a Black ima A7.

Pre par dana najavljena je nova generacija procesora - A9 - koja donosi dvostruko veći framerate u svim rezolucijama, počevši od već upotrebljivih 30 fps za 4K (Black ima samo 15). Uz to, 1080p ide na 120, a 720p na čak 240 fps! Uz malo sreće, 2K će da stigne do 60 fps, pa bi to moglo da se koristi za bajk filmove (60 fps je minimum zbog dosta drmusanja i vibracija). I 120 fps u 1080 je dovoljno za odličan slow motion, dok za 720 mislim da ga je vreme, ipak, već pregazilo.

Nažalost, još je nejasno da li ovo znači i najavu Hero4 modela sa novim karakteristikama (i potrošnja je osetno manja, pa baterija mnogo duže traje). Od najave A7 procesora, do pojave Hero3 prošlo je godinu i po dana. Ipak, ja sam optimista. Prvo, GoPro je već ustalio ritam da svake godine, negde u oktobru, predstavi novi model. Drugo, sa Hero3 se išlo na standardizaciju kompletne linije kamera i proizvoda, što je zahtevalo duži razvoj, a sa Hero4 to ne mora da bude slučaj. A ako i bude, sad već imaju više iskustva.

Dakle, ja se nadam da ćemo Hero4 da vidimo već krajem ove godine. Uz ovakve performanse i očekivano duže trajanje baterije, jedino na čemu treba da porade jesu bolje performanse pri slabijem svetlu i optička stabilizacija (jako teško, ali treba se nadati).

Prvo neka oni porade na ceni, pa onda na ostalim stvarima :d
Super je gopro stvarcica, ali skupa. Kad se razmislim da treba pola vrednosti bajka da dam na kameru, brzo odustanem od razmisljanja u tom smeru :)

Da pitam vas koji se razumete bolje: da li mogu da se nadju felne za m bike, da imaju plastiku na "zicama", ako me razumete. Kao nekad bmx.

Prvo neka oni porade na ceni, pa onda na ostalim stvarima :d
Super je gopro stvarcica, ali skupa. Kad se razmislim da treba pola vrednosti bajka da dam na kameru, brzo odustanem od razmisljanja u tom smeru :)

Sad, bilo bi čudno dati još 500 evra za bolji bajk, da bi opravdao kupovinu kamere za 400. :D
Cenu treba posmatrati u odgovarajućem kontekstu. Od svih kamera, specijalizovanih za bilo šta, GoPro je najjeftiniji. U suštini, niko ne nudi to isto za manje para.
Po meni, najveća mana tih kamerica su pare koje su ti neophodne za hard disk. Svaka vožnja cepne 10-15 GB. Dosadašnji snimci su mi 360 GB, montirani filmovi i projekti još 150. A ne vozim puno.
Plus memorijske kartice i baterije. Baš sam u procesu tražnje nekog battery pack-a koji bi je dodatno napajao. Ima svašta zanimljivo u Americi, ali kod nas ništa. Ako neko ima ideju...

Pa okacis na YT i obrises sa hdd :D A mozes i neki cloud da koristis kao stek, npr ovih 50Gb sto za dz deli kim dotcom.

Filmovi na YT nisu punog kvaliteta, a montirani materijal je neupotrebljiv za dalju obradu, pa uvek treba imati i original.
Online servisi redovno pucaju ili brišu sadržaj, a i upload bi trajao sto godina, a svoje snimke ne bi mogao da koristiš dok ne skineš sa neta 10-15 GB. Onda još zaboraviš lozinku... :)
A net možeš i da nemaš ili da bude jako skup tamo gde ti zatreba.

Dakle, treba računati na (eksterni) hdd većeg kapaciteta.
Sa Hero HD (1), 720@60, 1 sat snimka, u proseku, zauzme oko 6,2 GB.
Vožnja od 3-4 sata obično kreira snimak od 2,5 sata, odnosno 15 GB.
Naravno, ne snima se svaka vožnja, ali ko puno vozi i na razne strane...

Danas se konačno uklopila dovoljna temperatura i dokolica. I ja sam se zapljunuo. :D 25 km.

Taman što sam odvezao prvu turu pre neki dan, uhvati me prehlada. Težak baksuz...

Normalni grip traje 2-3 dana lecio ga ili ne ali mene je zadnji put drmao skoro metar dana tako da nemoj nista da te cudi.

Nazad
Vrh Dno