Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Pogledaj da ti nije prsla osovina zadnjeg točka, pa kad nagaziš pokrivi se. Uzmi i promrdaj je levo-desno, pa ako je sve izgleda ok, skini točak i pogledaj dodatno.

Eventualno, ako imaš freewheel (kasetni), moguće da je i on odmašćen.

Buduci da je moj moto " nikad dosta axel-a" moguce da je ovo drugo.

Drugaru na bajs pukao onaj saraf sto ide na obujmicu sticne, gde mogu naci takav saraf?

Da li je neko upućen u onu akciju staro za novo? Tipa doneseš bilo kakav stari bicikl i dobiješ popust na bilo koji novi? Ovo akciju sam video u dva bajk shopa u NS-u i sa jednima imam jaaaako ružno iskustvo koje ću podeliti ovde sa vama samo da vidim jel još neko upoznat sa ovim i kako to tačno funkcioniše!?

BG - St. Slankamen - BG

Vreme polaženja: 09.00h
Mesto nalaženja: restoran ''Venecija''.
Ruta: http://ridewithgps.com/routes/1577809 (~93km tamo i 'vamo).

Idemo na popularnu odličnu riblju čorbu (cena beše do 200 din po tanjiru). Kiše ne bi trebalo biti, velike sparine takođe, pa verujem da ćemo imati lep i prijatan dan.

Okviran plan rute: BG - Batajnica - Novi Banovci - Belegiš - Surduk - St. Slankamen - Novi Karlovci - St. Pazova - Nova Pazova - Batajnica - BG.

Tempo proizvoljan, kao i uvek... te se vidimo u subotu. :)

http://www.cikloberza.com/last_minute_show.php?id=640

Da li je neko upućen u onu akciju staro za novo? Tipa doneseš bilo kakav stari bicikl i dobiješ popust na bilo koji novi? Ovo akciju sam video u dva bajk shopa u NS-u i sa jednima imam jaaaako ružno iskustvo koje ću podeliti ovde sa vama samo da vidim jel još neko upoznat sa ovim i kako to tačno funkcioniše!?

Ja sam uzeo bajs na toj akciji. Doneo sam im neku staru zardjalu poniku, punu *****jeg perja, sediste od drugog bajsa neko raspalo, izlepljeno selotejpom :d To je akcija sada kod capriola.
Meni npr u Capriolo radnji na Novom Beogradu nisu hteli da kazu za tu akciju jer su hteli da mi uvale Lizarda, a za iste pare je na akciji bio Spyder koji ima bolju opremu. Nisu hteli da mi kazu za akciju i da eto npr za iste pare u drugoj Capriolo radnji mogu da uzmem bolji bajs.
Posle sam dolazio jos par puta kod njih, gledao paktregere i bisage i jos tako neke sitnice. Tu neka devojka i zena sto rade su bile u fazonu, "necemo da te usluzimo, boli nas ckapi jer nisi kupio bajs kod nas :trust:"

Drugarica mi je rekla za tu akciju. Ja pogledao cenovnik na netu i posto sam hteo iskljucivo nov bajs, u ciku sezone, nekako mi ovaj moj delovao isplativo. Zvao radnje od Capriola, imali bajs u Resavskoj, ja odmah rezervisao i rekao da dolazim za 2 dana samo da nadjem neki krsh :d

Koje si ti imao lose iskustvo ?

Ja sam uzeo bajs na toj akciji. Doneo sam im neku staru zardjalu poniku, punu *****jeg perja, sediste od drugog bajsa neko raspalo, izlepljeno selotejpom :d To je akcija sada kod capriola.
Meni npr u Capriolo radnji na Novom Beogradu nisu hteli da kazu za tu akciju jer su hteli da mi uvale Lizarda, a za iste pare je na akciji bio Spyder koji ima bolju opremu. Nisu hteli da mi kazu za akciju i da eto npr za iste pare u drugoj Capriolo radnji mogu da uzmem bolji bajs.
Posle sam dolazio jos par puta kod njih, gledao paktregere i bisage i jos tako neke sitnice. Tu neka devojka i zena sto rade su bile u fazonu, "necemo da te usluzimo, boli nas ckapi jer nisi kupio bajs kod nas :trust:"

Drugarica mi je rekla za tu akciju. Ja pogledao cenovnik na netu i posto sam hteo iskljucivo nov bajs, u ciku sezone, nekako mi ovaj moj delovao isplativo. Zvao radnje od Capriola, imali bajs u Resavskoj, ja odmah rezervisao i rekao da dolazim za 2 dana samo da nadjem neki krsh :d

Koje si ti imao lose iskustvo ?

Pa ne direktno sa akcijom već sa bezobraznim radnikom Fanatik shopa ali vezano je za tu temu... Posle ne znam ni ja koliko godina probuši mi se guma i oni mi bili usput, rekoh ostaviću bajs i pokupiti ga sutra posle posla. Vidim ja tu stoji par starih biciklova i jedan ponika u extra stanju, neki uvozni sav niklovan i ja da pitam da otkupim za mamu da ima po gradu. Onda je krenuo da mi objašnjava kako to ide za staro gvožđe i u tri reči mi objasnio kako je to neka akcija tralala. Ja reko okej i obrazložim svoj problem oko bajsa i kažem da mi stavi novu unutrašnju da ne lepi staru itd. Posle dva-tri dana bacim pogled onako u prolazu kad ono nalepljeno na taj isti bajs cena od 4000 dinara... Nasmejah se i produžih. Prošlo je ukupno desetak dana od menjanja gume i ispusti i ova al lagano preko noći. Odem u drugi bajk shop koji sam i nameravao prvi put da odem no nisam znao gde su jer su se preselili od mog poslednjeg servisa da ne dužim... Objasnim ja njemu šta i kako i zamolim ga da mi kaže jel stavljena nova ili je krpljena stara. Jeste "nova", al ko zna koje godine proizvodnje jer je stajala kooo zna koliko, sva nikakva i porozna pa pušta negde i nije ona marka koja je rečena da su stavili ... Kad sam mu ispričao to oko akcije koju i oni sami imaju u svom shopu samo mi je rekao što nisam pozvao inspekciju jer po njemu to MORA ići u staro gvožđe jer niti je legalno, niti imaju papire od tih "krntija" itd.. svašta nesto je napričao. Suma sumarum nikad više kod tih lopova i neljubaznih ljudi iz fanatika.

Ja sam iskoristio tu akciju. Nikakvih problema nije bilo. Otišao sam sa starim bajsom koji nije bio u voznom stanju, potpisao neki papir i izašao iz radnje za manje od 10 minuta. E sad to je bio baš capriolo shop, doduše u Zrenjaninu. Pisao sam par strana unazad o tome.

E sad videću kakvo će mi iskustvo biti narednih dana, pošto bajs već mora na servis, jer je krenulo nešto da mi pucketa u srednjem pogonu prilikom vožnje. Ne osećam nikakvo otežano pokretanje pedala, samo se čuje to pucketanje i jako me nervira.

Ne znam coveka koji je kupio Capriolo/Polar, Scout bajs do 30k din a da nema to pucketanje koje je izgleda neresivo :)

Ti bese uzeo Anolis?

Poslednja izmena:
Da, baš taj.

Bitan je spirit, Broz!
Ja sam za, pod uslovom da je tura max 5 km, da se ne ubacuje u treću, i bar dve pauze od po pola sata :)
Čisto da se ne preforsiramo pred ispitni rok :-D

lol

moze! idemo od frikomovog sanduka do frikomovog sanduka! klupice su tu kao i slane/slatke palacinke ako se bas preforsiramo :) sibni mi pm/email i lako ce se dogovorimo ;)

Mare, Mare, za Avalu kažeš idemo lagano, nemaš kondicije, a ovamo teraš i na Kosmaj! :) Bravo, tako i treba.
Nažalost, ne mogu da se pridružim iako i ja razmišljah o Kosmaju. Nego, to planiraš da kreneš u 7 isto kao što si hteo pre 10 h na Avalu? :D Btw, znam da većina ovde voli da se smrzava, ali obrati pažnju da moja prognoza za sutra ujutru najavljuje 13 stepeni. Uz najvišu od 26, mislim da ni do 11 neće da pređe 20. Naravno, to je za Beograd, a van grada, u prirodi, pogotovo na planini, treba očekivati i bar nekoliko stepeni hladnije.

U svakom slučaju, lepo se provedi i uživaj u vožnji, naročito offroad uzbrdo! :)

Cane, leto je :) btw vreme je bilo idealno za voznju - nit pretoplo, nit smrzavanje - taman. Isao sam s drugom, on cak i ne vozi nesto puno bajs. Lagano smo izdrzali, a i lagano smo i vozili :)

Bolje malo i da rizikujes da se smrznes u sumici, u prirodi, nego da udises gasove iz auspuha po urbanoj sredini. ;)

Za sve koji ne vole da ''jure'', vole vožnju gde je drum osiguran saobraćajcima, vaša vožnja sa timom mehaničara i autobusom koji kupi posustale.

Prenosim email:

"Poštovani prijatelji,

U nedelju, 19. avgusta organizujemo 7. rekreativnu vožnju "Kovačica 2012". Ove godine idemo do Sportsko-rekreativnog centra "100 topola" u Crepaji.

Organizatori u Crepaji su dali svoju ponudu za ručak - sataraš sa kobasicama i domaćim hlebom 300 dinara, sokovi i pivo 100 dinara.

Molimo sve koji su zainteresovani za ručak u Crepaji da nam se prijave najkasnije do petka do 15 časova.

Očekujemo Vas i sportski pozdravljamo,

BICIKLISTICKI SAVEZ BEOGRADA
Beograd, Hilandarska 6.

Tel. +381 11 32 46 039

Fax. +381 11 32 47 259

E-mail: [email protected]

Web site: www.cycling-belgrade.rs"

--------------------------------------------------------

ORGANIZATOR
BICIKLISTIČKI SAVEZ BEOGRADA
NAZIV TURE
7. Rekreativna biciklistička vožnja „KOVAČICA 2012“
BEOGRAD - KOVAČICA - BEOGRAD

DATUM ODRŽAVANjA
NEDELjA, 19.08. 2012. godine

TRASA I DUŽINA
Beograd - Pančevo - Crepaja SRC „100 TOPOLA“ (10:00 – 11:30 č)
Crepaja - Pančevo – Beograd (16:00 – 17:30 č)
Dužina trase 70 km (35km u jednom pravcu)

PROTOKOL
09:00 – okupljanje i prijave rekreativaca na platou ispred Skupštine
grada Beograda (Pionirski park);
10:00 – polazak rekreativne vožnje sa ograničenom brzinom kretanja na
maksimalno 22 km/h uz kontrolu kompaktnosti karavana;
11:30 – dolazak u Crepaju, SRC „100 topola“ odmor i druženje
prema ponudi u prilogu;
16:00 – formiranje karavana i povratak za Beograd istom trasom, uz odmor
prema potrebi
17:30 – rastanak učesnika rekreativne ture kod sportske hale „Pionir“.

PRAVO UČEŠĆA
Imaju svi punoletni rekreativci, koji se lično smatraju zdravim i sposobnim za učešće na rekreativnoj biciklističkoj vožnji Beograd - Crepaja - Beograd.
Maloletni rekreativci mogu učestvovati samo uz saglasnost ili pratnju roditelja i trenera.

BRZINA KRETANjA KARAVANA
Karavan rekreativne biciklističke vožnje kretaće se brzinom koja će biti ograničena na maksimalno 22 km/h uz kontrolu kompaktnosti karavana;

TEHNIČKI PROPISI
Vozi se prema ovim propozicijama desnom stranom puta, u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji, uz povremenu obustavu saobraćaja iz suprotnog smera u momentu nailaska karavana. Svi rekreativci - učesnici moraju biti prikladno obučeni, posedovati tehnički ispravan bicikl sa više stepena prenosa; strogo poštovati saobraćajne propise i uputstva pripadnika saobraćajne policije i zvaničnih lica organizatora u pratnji karavana.

OPŠTI PROPISI
Svojim upisom u knjigu prijava svi rekreativci - učesnici biciklističke vožnje usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi nikakve posledice nepoštovanja istih, kao ni za postupke rekreativaca - učesnika prema trećim licima i obrnuto. Svako nepridržavanje ovih propozicija od strane učesnika biće smatrano samovoljnim napuštanjem karavana vožnje.

OBEZBEĐENjE
Organizator će obezbediti pratnju pripadnika saobraćajne policije, vozilo sa lekarom, redarsku službu i autobus za prijem učesnika koji ne mogu da izvezu celu deonicu vožnje.

http://www.cikloberza.com/last_minute_show.php?id=642

Za sve koji ne vole da ''jure'', vole vožnju gde je drum osiguran saobraćajcima i autobusom koji kupi posustale.

Prenosim email:

"Poštovani prijatelji,

U nedelju, 19. avgusta organizujemo 7. rekreativnu vožnju "Kovačica 2012". Ove godine idemo do Sportsko-rekreativnog centra "100 topola" u Crepaji.

Organizatori u Crepaji su dali svoju ponudu za ručak - sataraš sa kobasicama i domaćim hlebom 300 dinara, sokovi i pivo 100 dinara.

Molimo sve koji su zainteresovani za ručak u Crepaji da nam se prijave najkasnije do petka do 15 časova.

Očekujemo Vas i sportski pozdravljamo,

BICIKLISTICKI SAVEZ BEOGRADA
Beograd, Hilandarska 6.

Tel. +381 11 32 46 039

Fax. +381 11 32 47 259

E-mail: [email protected]

Web site: www.cycling-belgrade.rs"

--------------------------------------------------------

ORGANIZATOR
BICIKLISTIČKI SAVEZ BEOGRADA
NAZIV TURE
7. Rekreativna biciklistička vožnja „KOVAČICA 2012“
BEOGRAD - KOVAČICA - BEOGRAD

DATUM ODRŽAVANjA
NEDELjA, 19.08. 2012. godine

TRASA I DUŽINA
Beograd - Pančevo - Crepaja SRC „100 TOPOLA“ (10:00 – 11:30 č)
Crepaja - Pančevo – Beograd (16:00 – 17:30 č)
Dužina trase 70 km (35km u jednom pravcu)

PROTOKOL
09:00 – okupljanje i prijave rekreativaca na platou ispred Skupštine
grada Beograda (Pionirski park);
10:00 – polazak rekreativne vožnje sa ograničenom brzinom kretanja na
maksimalno 22 km/h uz kontrolu kompaktnosti karavana;
11:30 – dolazak u Crepaju, SRC „100 topola“ odmor i druženje
prema ponudi u prilogu;
16:00 – formiranje karavana i povratak za Beograd istom trasom, uz odmor
prema potrebi
17:30 – rastanak učesnika rekreativne ture kod sportske hale „Pionir“.

PRAVO UČEŠĆA
Imaju svi punoletni rekreativci, koji se lično smatraju zdravim i sposobnim za učešće na rekreativnoj biciklističkoj vožnji Beograd - Crepaja - Beograd.
Maloletni rekreativci mogu učestvovati samo uz saglasnost ili pratnju roditelja i trenera.

BRZINA KRETANjA KARAVANA
Karavan rekreativne biciklističke vožnje kretaće se brzinom koja će biti ograničena na maksimalno 22 km/h uz kontrolu kompaktnosti karavana;

TEHNIČKI PROPISI
Vozi se prema ovim propozicijama desnom stranom puta, u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji, uz povremenu obustavu saobraćaja iz suprotnog smera u momentu nailaska karavana. Svi rekreativci - učesnici moraju biti prikladno obučeni, posedovati tehnički ispravan bicikl sa više stepena prenosa; strogo poštovati saobraćajne propise i uputstva pripadnika saobraćajne policije i zvaničnih lica organizatora u pratnji karavana.

OPŠTI PROPISI
Svojim upisom u knjigu prijava svi rekreativci - učesnici biciklističke vožnje usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi nikakve posledice nepoštovanja istih, kao ni za postupke rekreativaca - učesnika prema trećim licima i obrnuto. Svako nepridržavanje ovih propozicija od strane učesnika biće smatrano samovoljnim napuštanjem karavana vožnje.

OBEZBEĐENjE
Organizator će obezbediti pratnju pripadnika saobraćajne policije, vozilo sa lekarom, redarsku službu i autobus za prijem učesnika koji ne mogu da izvezu celu deonicu vožnje.

http://www.cikloberza.com/last_minute_show.php?id=642

Ja bi pošo, ali da nije malo mnogo da se tamo zadržavamo čitava 4 i po sata.

Mozda je off topic, ali da li imate da preporucite neke Oakley naocare, koji model, cujem da su dobre za sport a posebno voznju baisa. Takodje ako moze i lokacija gde se mogu kupiti u Srbiji.

Mozda je off topic, ali da li imate da preporucite neke Oakley naocare, koji model, cujem da su dobre za sport a posebno voznju baisa. Takodje ako moze i lokacija gde se mogu kupiti u Srbiji.

Jesu dobre, ali kod nas mnogo skupe... Probaj da ih pazariš preko, jer kod nas su modeli od pre Hrista... Ja sam video da kod nas imaju da se kupe u Diopti... Delta city...

kakve su ovo kocnice na ovom bajsu?
originalslika-10084428.jpg

U slucaju da ne valjaju, jel mogu da se zamene sa V-brake?

@milos

Ovo na slici su koliko ja vidim hidraulicne V-brake kocnice

Poslednja izmena:
Prvi put cujem za to. Mogu umesto ovoga da se namontiraju obicne v-brake? Trazim bajk za neke klince pa ne bih mnogo da im komplikujem.
I jos nesto... Koliko vidim, ovde fali i kuka menjaca. Moze li nekako bez kuke?

Možeš da namontiraš obične V-brake kočnice. Mada, hidraulika je bolja. No, ima manu. Zahteva održavanje koje ume biti skuplje. Bez kuke je valjda jednobrzinac(singlespeed)?

Ovaj na slici nema ni lanac ni p. menjac ni z. menajc.

Ne znam coveka koji je kupio Capriolo/Polar, Scout bajs do 30k din a da nema to pucketanje koje je izgleda neresivo :)
Evo da se javim, nikakvo pucketanje ne cujem :) Jedino sto sam promenio nakon kupovine bajsa su pedale, ali ni one sto su dosle sa njim nisu proizvodile cudne zvukove. Kad se podmazuje redovno, ne cuje se nista (dobro, lazem - trenutno lanac podmazujem sa teflon sprejem a onda se uvek cuje).

Pa nisam mislio na Mirage Pro, on je 32k koliko znam :) Ali ovi ajde do 25 ljada, znam dosta ljudi koji imaju opisan ''problem''.. Evo i jedan najnoviji Blizzard star mozda 3-4 meseca.

Pa preko zime je Mirage Pro bio 25k valjda :p
Cenim da su patrone krs, iako ni za ovu koju ja imam ljudi ne pricaju bas najlepse ali me lepo sluzi. Udje voda ili prljavstina i onda kvrckaju. A meni se tako lanac jedno vreme cuo kad sam vozio po nekom pljusku i napunio bajs peska.

Pa nisam mislio na Mirage Pro, on je 32k koliko znam :) Ali ovi ajde do 25 ljada, znam dosta ljudi koji imaju opisan ''problem''.. Evo i jedan najnoviji Blizzard star mozda 3-4 meseca.

E jes, baš tih par hiljada je razlog za krckanje :D. Bre kakve veze ima to sa cenom :) ako nešto krcka nađe se uzrok i otkloni, događa se to i ljudima sa dobrim bajsevima i kvalitetnom opremom. Jednostavno bicikl je takav sklop, sve živo može da uzrokuje razne zvukovi a pošto je bicikl tiha sprava lako se čuje u vožnji i iritira vozača :).

Evo za dijagnostiku raznih zvukova ko ima takav problem, možda mu pomogne:

http://sheldonbrown.com/creaks.html

Inače meni je jeftina Kinex patrona na Capriolu izdržala 7 godina.

Oakley su nista specijalno. Ja koristim Maui Jim koje imaju za klasu bolja sociva.

Nazad
Vrh Dno