Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Boki zna ostali nagadjaju 😎 Ma eto muka mi od tih bicikala za 200e... :)

Ovaj vozim nije nesto al meni znaci , samo ima taj tz 500 i neki korejski namenski pogon (ustekali se za simano bazicni zbog 5-7e) sad mecu "bolji" menjac koliko videh za dlaku ty 300

Sto bi reko bakara "nema on skup bike pa i nje bas za ubrati sa drveta xd https://www.capriolo.com/capriolo-bicikli/2020/mtb-275/oxygen-20-275-crno-sivo

Prilozi

• IMG_20241203_170654664.jpg
    IMG_20241203_170654664.jpg
    277.6 KB · Pregleda: 90
neka logika je da je za lanac, bravu ili sta vec potrebno uloziti barem 10% vrednosti bicikla. znaci ako ti je bickl 33000 din brava da bude barem u rangu ovih od 3000din

Znam ja šta je točak na kontru ali ne razumem kako i zašto? Od tog bajsa mozes napraviti singl speed i to je to

Los "kvalitet" itd stalno nesto preskace spada a i inace komsija pored je to odradio : )

MTB je pretežak za ovu svrhu, gume predebele, treba ti više energije za vožnju. Da znaš samo kako lako i brzo idu 1speed sa tankim ramom i uskim gumama.
Kontru bih izbegao. Ako se vozi po brdovitom terenu, jako se haba a onda svaki put mora da rasturaš kompletan zadnji deo. Pre bih stavio disk kočnice
Jedino ako nećeš da praviš nešto slično BMX-u

Poslednja izmena:
Bio ti je do relativno skoro Capriolo Fixie za nekih 17-18 hiljada. Nije ni to neki šampion, naravno verovatno i malo precenjen ali napravljen za to što hoćeš.
Lomio se da ga uzmem za po ovo ravno selo :) Isprobao i ga ta bicikla leti ko avion, a ništa posebno kada pogledaš.
Ne isplati se zezanje oko toga. Popravi zadnji i teraj ga ako dalje. Imaš tih delova na gomile da nisu preskupi. To je neko napravio za tu svrhu, ništa ti nije pogodno za prepravku.
Meni isto zadnji u kiti, prebaci uz molbu u tri primerka. Navikneš se, pa lako sa prednijim barataš. Popraviću ja to, ali ne moram još uvek.

@telep ma jasno, nego raspao se tocak "otac kaze soljica je otisla bla" nego ne bi vozio ovaj crni kad je mokro napolju, a i potencijalna prica je da se se moozda stavi taj na kontru nazad 🍻

Kupi kvalitetniju glavu jednom i bićeš tj bićete mirni duže vreme. Imaš jeftine shimano koje će ti savršeno raditi posao

@nesa69 bilo je prosle godine da li novembar.. 15.000 din :) e sad koje su komponente bile u opticaju nzm

@telep mora nesto kvalitetnije def, pa cak i polovno na oglasima..3000 je kripton, a na oglasima opet ima za tako 20e polovno ali bolji kvalitet

@telep mora nesto kvalitetnije def, pa cak i polovno na oglasima..3000 je kripton, a na oglasima opet ima za tako 20e polovno ali bolji kvalitet
Ja sam ti vec rekao da ti trebaju kvalitetniji tockovi a ne kvalitetnije nable.
kupi polovne na oglasima i nemoj gledati kineze kao sto je krypton,
to je za ljude koji voze 4 vikenda tokom leta, a ti ocigledno nisi taj tip.

ne znam kako ti nije vise dosadilo da menjas te krs delove.

ne moze od jeftinih delova biti dobar izdrzljiv bajs to je sve obican pleh i plastika.
Ne moze za 200eur da se sastavi nikakav pristojan bajs, prosto ne moze... bicikl je samo skup raznih delova koje je neko sastavio, marka bicikla nije bitna ali kvalitet delove jeste onom ko bicikl vozi.

Onom kome je bitno da ima bajs za ponekad, njemu nisu bitne kakve su gume, menjaci, lezaji jer je verovatnoca da mu nesto otkaze relativno mala dok mu bajs stoji u supi.

Neko ko vozi redovno i pravi dosta km, verovatnoca da ce nesto da se raspadne raste sa brojem kilometara.

Uzeo sam ovu pumpu za bicikl, ali mi nesto ne ide sa pumpanjem. Treba li neki adapter za ovaj ventil?

Prilozi

• IMG_20241208_120049.jpg
    IMG_20241208_120049.jpg
    143.7 KB · Pregleda: 51
  • IMG_20241208_115759.jpg
    IMG_20241208_115759.jpg
    107.8 KB · Pregleda: 47
  • IMG_20241208_120119.jpg
    IMG_20241208_120119.jpg
    102.2 KB · Pregleda: 54
Treba da odvrneš taj sivi vrh i okreneš deo koji je unutra. To je univerzalna pumpa, pa se taj unutrašnji deo okreće u zavisnosti od ventila.

Probao sam da odvrnem sivi deo, ali ova zuta plastika ne moze. Ili moram malo jace da okrenem?
Inace kada skinem ovaj sivi cep ispadne neka guma koja je izmedju sive i zute plastike.

Kod mene kad odvrnem sivi deo unutra ima gumica koju okrenem posto je sa jedne strane sirina za mali ventil, sa druge strane za veliki.

Kod mene se na prvoj pumpi odvrtalo da menjaš između presta i šreder, dok na novoj je univerzalno samo bodeš. Nabodeš na ventil, dignšs onu polugu i pumpaš

ja bi rekao da je njegova univerzalna posto pise shreder / presta
znaci bez odvrtanja bi trebalo da radi

Jel imaju neki krsteni brzomontirajuci plasticni blatobrani sa ali/temu, sa iskustvima iz prve ruke ili slicna preporuka? Bajk MTB, gume 26". Znaci da je pristojno, da nije neko smece i sl.

Na proslom bajku sam imao neke jeftine, radile posao. Otkad sam promenio bajk, nisam hteo iste da montiram, ali izgleda da cu sada da popustim. Smorio sam se vise sa voznjim po kisi.

Ne zuri mi se sa kupovinom, jer cu bajk od nove godine da pripremam za sezonu. Ima jos par sitnih upgrade. Sad je na zasluzenoj pauzi. Pa zato i pitam da li nesto pristojno na online prodavnicama. Kontam da je kod nas u specialihovanim radnjama bar 3x skuplje.

Iz nekog razloga ova pumpa ne vrsi posao. Cak i na prazno kada pumpam jako slabo izbacuje vazduh. Zamenicu za nesto drugo.
Valjaju li ove brave od 2500din? 10mm je debljina i na kljuc je. Ne planiram da ostavljam bicikl na duze vec za neku brzinsku kupovinu u prodavnici ili nesto slicno.

Iz nekog razloga ova pumpa ne vrsi posao. Cak i na prazno kada pumpam jako slabo izbacuje vazduh. Zamenicu za nesto drugo.
Valjaju li ove brave od 2500din? 10mm je debljina i na kljuc je. Ne planiram da ostavljam bicikl na duze vec za neku brzinsku kupovinu u prodavnici ili nesto slicno.
Moguće da je tvoja neispravna, ali te male pumpe generalno izbacuju malo vazduha, dok nemaju otpor sa druge strane. Moja ima neki extender fazon, pa koristi manji/većiu cilindar u zavinsoti da li je potreban pritisak ili količina vazudha.

Ja jesam. Solidno radi, tj. napumpa prilično dobro do prve pumpe sa manometrom. Neka crveno-crna Giyo plastikaner. Imam je sigurno deset godina.
Mala je i nosim je uvek sa sobom.
Izbaciš sve napolje kao na slikama gore, digni polugu da možeš da izvadiš.
Na slikama iznad (da ne slikam sada moju gde je sve isto) za auto ventil taj širi kraj plastike u pumpu i manji otvor gume na plastiku. Zavrni poklopac, stavi pumpu na ventil, zaklopi polugu da ne mrda pumpa na ventilu i pumpaj.
Za Prestu obrnuto montiraš plastiku i gumu.

Da li je ovo "ONO" sto mi treba da za tocak ili treba jos nesto...? iskreno ja ne vidim onaj deo sa 6 rupa

Ako se ne varam, trebalo bi zadnja nabla da ima nosač diska/rotora za 6 rupa i navoj za kasetu.

Ovako nešto -

https://www.capriolo.com/rezervni-d...lava-mtb-celik-disc-sa-navojem-brzo-skid-crna

Sad hoćeš li QR ili ne i pogledaj koliko rupa za žice...

Na Capriolo Urbanu je Quando nabla koja je za 36 rupa, QR, navoj za kasetu i disk 6 rupa. Sasvim je korektna, lepo se okreće, ali trebaš je rastaviti i staviti mast. Nema je na sajtu, pozovi i pitaj.

Ista ovakva samo ima QR. Mislim da je ovo najpristojnije što možeš naći, bez da ideš dalje i menjaš dosta toga...

1733728049501.png

Poslednja izmena:
Aha.. posto sam mislio da kupim a cale bi to "prepleteo" te zbice. Ta je najpovoljnija? Pazi kripton tocak nov je 3000 din. A sa ovim bi proso za 1600 din

.. a ovo mu isto sto ima taj feder na kraju a ne sraf ne pravi razliku?

Tocak 32 zbice ima sad mislim da svu sve popunjene. 🤔

Poslednja izmena:
Feder? Misliš na Quick Release? Pa isto, samo je praktičniji QR, ne treba ti ključ da bi skinuo točak. Kod QR je osovina šuplja.

tnx onda cu videti da uzmem taj od 1100

@r!sc! .. moze li taj nosac diska da se iskoristi sa stare glave? u servisu mi rece da je 600 din nego je moguce da je to onaj bez nosaca 🤔

p.s nisam u servisu to pitao bio a cudna cena [a i prodavac je to gledao na kompu nije bilo na stanju] poenta da ne narucim bzv.

Nazad
Vrh Dno